Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

64094 resultaten


ID: 205563 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hekkestraat 23 (Wingene)
Voormalige hoeve bestaande uit losse bestanddelen toegankelijk via een smeedijzeren hek. De eerste bebouwing weergegeven op het primitief kadasterplan circa 1829. Woonhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak, volgens het kadaster gebouwd in 1873. Huidig woonhuis, dubbelhuisopstand van vier traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak. Een nutsgebouw onder een pannen zadeldak met beluikte dakkapel.


ID: 205885 | Bouwkundig element

Meerschenhof

Hellestraat 10 (Wingene)
Achterin gelegen hoeve opklimmend tot begin 19de eeuw. Weergegeven op het primitief kadasterplan circa 1834. Gelijkaardige weergave in de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). In 1875 worden volgens het kadaster de boerenwoning en de schuur uitgebreid naar het westen toe.. Boerenwoning met lagere aanbouw. Zeven traveeën onder zadeldak (rode, mechanische pannen). Stal met in geveltop beglaasde rondboognis in bakstenen omlijsting onder dito kruis. Schuur en recente loodsen.


ID: 205882 | Bouwkundig element

Hoevetje

Hellestraat 6 (Wingene)
Achterin gelegen 19de-eeuws hoevetje toegankelijk via een lange onverharde erfoprit. Bestaande uit een lage boerenarbeiderswoning en een haaks nutsgebouw georganiseerd rondom een verhard erf. Weergegeven in de Atlas der Buurtwegen circa 1843. Gemetselde sokkel met pomp tegen de erfgevel.


ID: 205883 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Hellestraat 9 (Wingene)
Lage boerenarbeiderswoning uit de 19de eeuw. Bewaarde pomp op het gekiezeld erf. Weergegeven in de Atlas der Buurtwegen circa 1843. Verankerde, donkerrode baksteenbouw onder zadeldak met aanbouw van een lager volume onder lessenaarsdak.


ID: 205564 | Bouwkundig element

Hoeve

Hereveldstraat 3 (Wingene)
Hoeve met losse bestanddelen in U-vorm opgesteld rond een met gras begroeid erf met rondgaand grintpad. Boerenwoning, stal en bakhuis zijn volgens het kadaster opgetrokken in 1904. Daarvoor bevond zich op de site een tweewoonst die was weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1829). De bouw van de schuur is niet opgenomen door het kadaster maar dateert vermoedelijk ook van 1904. Laag woonhuis met dubbelhuisopstand van zes traveeën onder een pannen zadeldak. Dwarsschuur van zeven traveeën en één bouwlaag onder een zadeldak. Stal met recentere volumes.


ID: 205565 | Bouwkundig element

Hoeve

Hereveldstraat 7 (Wingene)
Kleine hoeve met vrijstaande boerenwoning en stal parallel opgesteld rond een onverhard erf met restant van boomgaard. Het woonhuis is weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1829) als een tweewoonst. Circa 1879 wordt het woonhuis verlengd in oostelijke richting. De stal is volgens kadastergegevens gebouwd in 1890. Lage tweewoonst van zes traveeën onder zadeldak met pannen. Stal in baksteen met opgeklampte poorten en deuren. Behouden mestpomp tegen erfgevel.


ID: 205888 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Herreweg 12 (Wingene)
Hoeve met losse lage bestanddelen, minimaal opklimmend tot de 18de eeuw. De hoeve is weergegeven op de Ferrariskaart van 1770-1778. Lage boerenwoning van vier traveeën onder gemansardeerd zadeldak met drie dakkapellen en aangebouwd lager nutsgebouw. Bakhuis, schuur en waterpomp.


ID: 205887 | Bouwkundig element

Hoeve

Herreweg 3 (Wingene)
Kleine hoeve volgens het kadaster opgetrokken in 1916. Boerenwoning en een schuur in een haakse opstelling rondom een gekiezeld erf. Dubbelhuis van vijf traveeën onder zadeldak en schuur met geïncorporeerde stal en centrale dwarsdoorrit.


ID: 205570 | Bouwkundig element

Hoeve met geïncorporeerde stal

Hertsbergeveldstraat 18 (Wingene)
Kleine hoeve bestaande uit een boerenwoning met geïncorporeerde stal en schuur in parallelle opstelling rond een met gras begroeid erf met notelaar en restant van een hoogstamboomgaard.


ID: 205569 | Bouwkundig element

Veldhoeve

Hertsbergeveldstraat 5 (Wingene)
Dieperliggende hoeve bestaande uit boerenwoning met geïntegreerde stalling en een haakse schuur rond een verhard erf waarop een recent woonhuis is gebouwd. Toegankelijk via een lange oprijlaan. Boerenwoning in kern weergegeven op het primitief kadasterplan circa 1829. Boerenwoning van twee traveeën en twee opkamertraveeën onder een zadeldak.