Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7116 resultaten


ID: 132342 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Ottegraeven (Voeren)
De houtkant op talud bevindt zich op de perceelsgrens tussen twee graslanden. Deze bestaat uit hakhout van gewone hazelaar, hakhout en opgaande bomen van gewone es, opgaande zomereiken, eenstijlige meidoorn, gewone kardinaalsmuts, perenbomen en sleedoorn.


ID: 132343 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Ottegraeven (Voeren)
De houtkant op talud bevindt zich tussen twee graslanden. De gemengde houtkant bestaat uit hakhout van gewone es en een gedegradeerde veekering van meidoorn op de kop van het talud.


ID: 132344 | Landschappelijk element

Knoteik op talud

Ottegraeven (Voeren)
De knoteik staat op een talud tussen landbouwpercelen. De beeldbepalende boom is vermoedelijk één van de hoogste, dikste en oudste in de regio.


ID: 302153 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Ottegraeven (Voeren)
De houtkant op talud bevindt zich tussen een weiland en een halfverharde weg. De gemengde houtkant bestaat uit knotbomen van eik.


ID: 304850 | Landschappelijk element

Bruine beuken in bosrand

Ottegraeven (Voeren)
De twee bruine beuken bevinden zich aan de rand van een hellingbos bij de vallei van de Voer. De opgaande bomen begeleiden een zicht vanuit het Kasteeldomein van Ottegraeven in oostelijke richting. De bomen zijn omwille van hun kleurschakeringen in de bosrand ingeplant.


ID: 304852 | Landschappelijk element

Houtkant langs de Voerbeek

Ottegraeven (Voeren)
De houtige beplantingen staat langs de oever van de Voerbeek. De soortensamenstelling bestaat uit knotbomen van schietwilg en opgaande populieren met veel maretak.


ID: 304853 | Landschappelijk element

Hoogstamboomgaard

Ottegraeven, Schophem (Voeren)
In de omgeving van het gehucht Schophem staan op de kaart van Villaret, midden de 18de eeuw, reeds hoogstamboomgaarden bij de hoeves ingetekend. Op latere kaarten wordt dit beeld bevestigd. Het oostelijk deel van de hoogstamboomgaard is midden de 19de eeuw akker, maar wordt vanaf de 20ste eeuw continu als hoogstamboomgaard ingetekend. Aan de westelijke zijde is de boomgaard begrensd met een geschoren meidoornhaag als veekering. De hoogstamboomgaard bestaat uit een 70-tal appel- en perelaars. De hoogstamboomgaarden in Voeren kennen een hoge belevingswaarde en dragen bij aan de streekidentiteit van het landschap. Hoogstamboomgaarden hebben een hoge erfgoed- en natuurwaarde en herbergen vaak nog oude fruitrassen.


ID: 132402 | Landschappelijk element

Afsluitingshaag Kasteel van Ottegraeven

Ottegraeven 3 (Voeren)
De afsluitingshaag bij het park van het Kasteel van Ottegraeven sluit het park aan de straatzijde af. Ze bestaat uit een geschoren haag van eenstijlige meidoorn.


ID: 132366 | Landschappelijk element

Drie opgaande eiken bij de Oude Linde

Oude Linde (Voeren)
De drie opgaande zomereiken staan op het kruispunt van een historisch stratenpatroon. Het wegenknooppunt 'De Oude Linde' staat reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris ingetekend. Ook op latere kaarten, zoals Vandermaelen, is dit patroon steeds herkenbaar. De open ruimte bij de zesweegse wordt gekenmerkt door een kapel, jonge opgaande linden en drie grote opgaande zomereiken. De eiken hebben een stamomtrek van tussen 224 en 243 cm. De bomen hebben een mooie representatieve groeivorm en zijn beeldbepalend.


ID: 132375 | Landschappelijk element

Houtkant op talud bij holle weg

Oude Linde (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud van de holle weg. Deze weg is een van de zes wegen die met het kruispunt 'De Oude Linde' verbonden zijn. De soorten in de houtkant bestaan uit hakhout van gewone es, hakhout van iep, hakhout en opgaande bomen van zomereik, hakhout van gewone hazelaar en roos. Het hakhout van gewone es heeft een omtrek tot meer dan 300 cm. Op de kop van het talud staat een restant van een veekeringshaag van meidoorn.