Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

27975 resultaten


ID: 302416 | Bouwkundig element

Dumontwijk

A. Dumontlaan, Blondéweg, Bonzellaan, Bortierlaan, Doktersweg, Donnylaan, Duinkerkelaan, Geitenweg, Halmenstraat, Hoge Duinenlaan, Konijnenweg, Koning Albertplein, Korte Konijnenweg, Kykhillweg, Schoolweg, Suzanneweg, Thiriarweg, Visserslaan, Witteberglaan, Zeedijk, Zeekruisdoornweg, Zeelaan (De Panne)
Eerste urbanisatiefase van een nieuwe badplaats, ontstaan uit privé-initiatief vanaf circa 1892 en verder uitgebouwd in het begin van de 20ste eeuw, met gaaf bewaard stedenbouwkundig concept naar ontwerp van de Brusselse architect Albert Dumont en zijn zoon Alexis.


ID: 16264 | Bouwkundig element

Hoeve

Cappoenstraat 1 (De Panne)
Hoeve met losse opstelling van recentere nutsgebouwen en een boerenhuis op terp, in kern opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 16273 | Bouwkundig element

Hoeve Moerhof

Cappoenstraat 2 (De Panne)
Hoeve Moerhof, gedateerd 1779 zie jaarsteen boven de deur. Vormde een uithoeve van de Duinenabdij van Koksijde in de onmiddellijke nabijheid van De Moeren. Hoeve met losse, U-vormige opstelling van de gebouwen rondom deels verhard, deels begraasd erf, bereikbaar via noordelijke, verharde oprit.


ID: 16265 | Bouwkundig element

Hoeve Noordgasthuis

De Pannelaan 95 (De Panne)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse opstelling van de gebouwen rondom een verhard erf, gelegen achter de duinengordel, ten zuiden van het Langgeleed en bereikbaar via een verharde oprit.


ID: 16266 | Bouwkundig element

Afspanning De Hoorn

Dijk 6 (De Panne)
Breed hoekhuis met links stal van één travee + twee traveeën tellende opkamer + herberg van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 16269 | Bouwkundig element

Gemeentehuis-Herberg

Dorpsstraat 7 (De Panne)
Breedhuis van vijf traveeën + twee traveeën rechts met opkamer en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), in kern opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 16163 | Bouwkundig element

Hotel Continental

Duinkerkelaan 11 (De Panne)
Hotel met art-nouveau-inslag gebouwd in 1908 door Albert en Alexis Dumont. Bepleisterde, beschilderde lijstgevel op arduinen sokkel met gebruik van natuursteen voor decoratieve elementen. Gevelritmering door erkers; art-nouveau-inslag merkbaar in gebogen lijn van roedeverdeling met ingeschreven ellips.


ID: 16164 | Bouwkundig element

Hotel du Sablon

Duinkerkelaan 19 (De Panne)
Hoekhuis in art-decostijl; baksteenbouw met cementbepleistering rondom muuropeningen, op betegelde (bruinrood gemarmerde tegels met zwart-gele banden) onderbouw; overkragende bovenverdieping rustend op degraderende consoles; hoektravee geaccentueerd door middel van erkervormig risaliet, uitlopend op balkon met stompe spitsbekroning; versiering in vorm van lisenen; rechthoekige muuropeningen met afgeschuinde bovenhoeken; betonnen balkonleuningen.


ID: 16165 | Bouwkundig element

Burgerhuis Self Service Diana

Duinkerkelaan 21 (De Panne)
Baksteenbouw met gebruik van natuursteen (Euvillesteen ?) voor constructief belangrijke en decoratieve delen; bovenbouw gekarakteriseerd door linker en rechter (breder) erkerrisaliet uitlopend op respectievelijk dakkapel met klokgeveltje en schoudergevel; vierzijdige, natuurstenen lantaarn op sokkel tussen beide gevels in; bakstenen in keperverband ter opvulling van boogvelden en panelen; aangepaste begane grond met bewaring van oorspronkelijke muuropeningen.


ID: 16169 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw Carlton

Duinkerkelaan 35 (De Panne)
Alleenstaand art-decogebouw; typerende polygonale hoektorentjes; voorts algemene art-deco-stijlkenmerken; aanwending van beton onder meer voor balkonleuning en kroonlijst; recente uitbouw aan straatzijde.