Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1710 resultaten


ID: 7289 | Bouwkundig element

Neoclassicistische hoekhuis

Markgravelei 90 (Antwerpen)
Afgeschuind hoekhuis in neoclassicistische stijl daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. In opdracht van de weduwe Frans Ghijs werd het pand grondig verbouwd tot café naar een ontwerp door de architect Louis De Vooght uit 1925.


ID: 209128 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch hoekpand

Marnixplaats 11 (Antwerpen)
De meergezinswoning met winkelgelijkvloers op het smalle hoekperceel van de Marnixplaats met de De Vrièrestraat werd rond 1879 gerealiseerd door J. De Pooter. Deze aannemer en investeerder vinden we op talrijke plaatsen op het Zuid terug.


ID: 7309 | Bouwkundig element

Hoekpand met Frankrijklei

Mechelsesteenweg 1-3 (Antwerpen)
Dit markante, hoge hoekgebouw op het stompe perceel op de hoek van de Frankrijklei met de Mechelsesteenweg werd rond 1874 gebouwd als un bâtiment d’habitation voor L.J. Lenars.


ID: 300343 | Bouwkundig element

Eclectisch woon- en winkelpand

Mechelsesteenweg 107 (Antwerpen)
Meergezinswoning met winkel in eclectische stijl, gebouwd in opdracht van Jos Van den Born-Tobback, naar een ontwerp door Frans Stuyck uit 1910. Het gebouw behoort tot de latere realisaties van de architect, die omstreeks 1875 debuteerde, en zijn carrière kort na de Eerste Wereldoorlog afsloot.


ID: 7316 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw in art-decostijl

Mechelsesteenweg 109 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in vroege art-decostijl naar een ontwerp door de architecten Jan Vanhoenacker, John Van Beurden en Jos Smolderen uit 1922. Opdrachtgever van dit vastgoedproject, waarvan het programma een winkel en zeven huurflats omvat, was de hotelier en bouwpromotor Armand F.H. Janssens, voorzitter van het “Terminus Palace Hotel”.


ID: 300237 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw in art-decostijl

Mechelsesteenweg 113 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl naar een ontwerp door de architect Jan De Vroey uit 1930. Opdrachtgevers van het vastgoedproject waren twee eigenaars van herenhuizen in de achterliggende Sint-Jozefstraat 14 en 20, de rechter en musicoloog Jean Auguste Stellfeld, en regent van de Nationale Bank van België Clément Swolfs.


ID: 215228 | Bouwkundig element

Geheel van een  appartementsgebouw en zes eengezinswoningen

Mechelsesteenweg 119-121 (Antwerpen)
Geheel gevormd door een appartementsgebouw en zes eengezinswoningen in art-decostijl, naar ontwerpen door de architect Jan De Vroey en ingenieur-architect Léon De Vroey uit 1934. Vader Jan De Vroey tekende voor het appartementsgebouw, zoon Léon die het geheel voltooide voor de aanpalende rij eengezinswoningen.


ID: 300245 | Bouwkundig element

Modernistisch appartementsgebouw

Mechelsesteenweg 12 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in academisch modernisme, naar een ontwerp door de architect Jan Vanhoenacker uit 1935. Opdrachtgever was de nv Société Immobilière pour l’Exploitation d’Immeubles Commerciaux (S.I.M.E.I.C.), een vastgoedmaatschappij vertegenwoordigd door Henri Gylsen.


ID: 200909 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw in art-decostijl

Mechelsesteenweg 123 (Antwerpen)
Voormalig herenhuis in Louis-Philippestijl uit het derde kwart van 19de eeuw, in 1888 door Georges Matthyssens verbouwd in opdracht van François Ernest Tinchant. Door Guillaume Peeters in 1929-1930 verbouwd tot appartementsgebouw in opdracht van Willy Grüter, met een beschermde lift van de firma Daelemans.


ID: 300243 | Bouwkundig element

Modernistisch appartementsgebouw

Mechelsesteenweg 195-197 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in academisch modernisme, naar een ontwerp door ingenieur-architect Jan De Braey uit 1936. Opdrachtgevers waren de erfgenamen van mevrouw Marsily, een lid van de bekende, van oorsprong Engelse reders- en bankiersfamilie. Voor de bouw en het beheer van het complex werd de nv Immobilière de l’Harmonie opgericht.