Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1806 resultaten


ID: 46981 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen met kerkhof

Dorp 60 (Grobbendonk)
Georiënteerde, longitudinale kruiskerk met omringend, eertijds omgracht kerkhof, omgeven door een beukenhaag en dubbele rij linden.


ID: 41868 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jan de Doper met kerkhof

Dorpsstraat 23 (Haacht)
Groot gebouw bestaande uit een toren, drie beuken van twee traveeën, een vooruitspringend transept en een polygonaal koor, dat in het oosten uitloopt op een sacristie. Rondom de kerk ligt het ommuurd kerkhof.


ID: 41871 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Hubertus en Sint-Lucia

Grote Baan (Haacht)
De neogotische beuken van 1860 verbinden de twee uiterste delen van de voormalige kerk. Aan de westzijde een stevige toren van zandsteen, opgetrokken in gotische stijl op een vierkant grondplan.


ID: 306602 | Bouwkundig element

Dorpskern Wespelaar

Grote Baan, Nieuwstraat (Haacht)
Hoewel Wespelaar vanaf de Tweede Wereldoorlog langzaam werd opgenomen in de lintbebouwing langs de Grote Baan tussen Boortmeerbeek en het station Wespelaar-Tildonk, komt het historische karakter van het dorp nog goed tot uiting.


ID: 41860 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Remigius

Markt (Haacht)
Groot gebouw van witachtige zandsteen, bestaande uit een polygonaal koor, geflankeerd door sacristieën, uitspringend dwarsschip, drie beuken van drie traveeën onder enkel dak en westertoren; aan noordgevelzijde, aanleunende Sint-Quirinuskapel.


ID: 41864 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Hubertus

Pastoriestraat (Haacht)
Oorspronkelijk gotisch doch tijdens het classicisme grondig gewijzigd gebouw. Samengesteld uit ingebouwde westertoren, drie beuken van drie traveeën en polygonaal koor, geflankeerd door rechte kapellen; 18de-eeuwse sacristie.


ID: 8881 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amandus

Dorp 104 (Haaltert)
Inplanting bovenop de helling; omringend gedesaffecteerd kerkhof met gedeeltelijk behouden doch verlaagde muur. De huidige vorm resulteert van verschillende bouwcampagnes, vergrotingen en restauraties, zie gedenkplaat uit de 19de eeuw. De plattegrond ontvouwt een laatromaanse, vroeggotische middenbeuk van vier traveeën (12de-13de eeuw), met twee westelijke traveeën verlengd in 1834, verbrede zijbeuken met noordelijke doopkapel van 1898, een gotische kruisingstoren met traptorentje in het zuiden, een laatgotisch transept en een gotisch koor van twee traveeën met driezijdige sluiting (15de eeuw); flankerende sacristieën uit eind van de 19de eeuw.


ID: 8903 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amandus

Heldergemstraat (Haaltert)
Inplanting aan de straat; omringend kerkhof. Eclectisch getinte kerk met neoclassicistische en neoromaanse elementen opgetrokken in 1864 naar ontwerp van architect E. de Perre-Montigny van Gent.


ID: 8909 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Kerkskendorp (Haaltert)
Inplanting op een hellend terrein ommuurd gedesaffecteerd kerkhof. Laatgotische kruiskerk uit de 16de eeuw, verbouwd en uitgebreid tot een neogotische kruiskerk in 1892.


ID: 8843 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Goriks

Sint-Goriksplein (Haaltert)
Heden ruime neogotische kerk, georiënteerd naar het noordoosten, in 1870-1872 gebouwd naar ontwerp van Ferdinand De Noyette ter vervanging van de voormalige kruiskerk. Ingeplant op het vierkant dorpsplein.