Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7112 resultaten


ID: 131829 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Ulvend (Voeren)
De houtkant bij Ulvendkerkberg staat op een talud in een zijvallei van de Voer. Hij bestaat uit gewone hazelaar, meidoorn, gewone beuk, gewone es, scherpe hulst, zoete kers, sleedoorn en zomereik. Er is een natuurlijke verrijking met wilde bosrank.


ID: 131830 | Landschappelijk element

Houtkant op talud langs verlaten holle weg

Ulvend (Voeren)
De gemengde houtkant bij het gehucht Ulvend staat in het talud van een verlaten holle weg. De soortenrijke houtkant bestaat uit gewone hazelaar, zoete kers en meidoorn. Gewone haagbeuk komt voor als opgaande boom, en als knotboom, met omtrek van 310 cm. Gewone es komt voor als opgaande boom, hulst en zomereik als opgaande boom met een omtrek van meer dan 250 cm. Er is een natuurlijke verrijking met roos.


ID: 131831 | Landschappelijk element

Opgaande es als hoekboom

Ulvend (Voeren)
De opgaande es is aangeplant in de hoek van een weiland, bij het gehucht Ulvend. De hoekboom heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 131832 | Landschappelijk element

Houtkant op talud langs weg

Ulvend (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud langs de weg Ulvend. De soortensamenstelling bestaat uit Hollandse linde, een restant van een veekering van meidoorn, gewone hazelaar, zoete kers, opgaande bomen van zomereik en opgaande bomen en hakhout van gewone es.


ID: 131861 | Landschappelijk element

Houtkanten op talud langs weg

Ulvend (Voeren)
De gemengde houtkant op talud ligt langs de bochtige weg Ulvend.


ID: 303608 | Landschappelijk element

Veekeringen van meidoorn

Ulvend (Voeren)
De geschoren meidoornhagen zijn aangeplant als veekering bij weilanden. Deze hagen langs perceelsgrenzen zijn op vele plaatsen in Sint-Martens-Voeren aanwezig. Ze hebben mooie representatieve groeivormen en zijn een beeldbepalend objecten in het Voerense landschap.


ID: 304885 | Landschappelijk element

Hoogstamboomgaard

Ulvend (Voeren)
Rond het gehucht Ulvend staat op de Kabinetskaart van de Ferraris een cluster van hoogstamboomgaarden ingetekend. Op alle latere kaarten blijven deze percelen hoogstamboomgaard. De huidige hoogstamboomgaard bestaat uit een 25-tal perelaars omgeven door een geschoren veekeringshaag van meidoorn met veel bijmenging van hulst. Er bevinden zich verschillende bollen geschoren hulst als boerentopiary in de haag. De hoogstamboomgaarden in Voeren kennen een hoge belevingswaarde en dragen bij aan de streekidentiteit van het landschap. Hoogstamboomgaarden hebben een hoge erfgoed- en natuurwaarde en herbergen vaak nog oude fruitrassen.


ID: 304886 | Landschappelijk element

Geknotte winterlinde

Ulvend (Voeren)
Rond het gehucht Ulvend staat op de Kabinetskaart van de Ferraris een cluster van hoogstamboomgaarden ingetekend. Op alle latere kaarten zijn omhaagde hoogstamboomgaarden op de kaarten ingetekend. De geknotte winterlinde staat in de kadestrale perceelshoek van een van de hoogstamboomgaarden en doet hier dienst als hoekboom.


ID: 131983 | Landschappelijk element

Geschoren meidoornhaag als veekering

Ulvend 7-9 (Voeren)
De scheerhaag is aangeplant langs de perceelsgrens van de hoeves Ulvend 7 en Ulvend 9. De meidoornhaag staat langs twee huisweides, heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 131694 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Varnstraat (Voeren)
De houtkant staat op een talud tussen twee graslanden. De soortensamenstelling bestaat onder andere uit hakhout van gewone hazelaar, zware hakhoutstoven van gewone es (620 cm en 640 cm omtrek), opgaande bomen en hakhout van zomereik, opgaande gewone robinia en opgaande zoete kers. Er is een natuurlijke bijmenging met spar, lork en sleedoorn.