Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7116 resultaten


ID: 304885 | Landschappelijk element

Hoogstamboomgaard

Ulvend (Voeren)
Rond het gehucht Ulvend staat op de Kabinetskaart van de Ferraris een cluster van hoogstamboomgaarden ingetekend. Op alle latere kaarten blijven deze percelen hoogstamboomgaard. De huidige hoogstamboomgaard bestaat uit een 25-tal perelaars omgeven door een geschoren veekeringshaag van meidoorn met veel bijmenging van hulst. Er bevinden zich verschillende bollen geschoren hulst als boerentopiary in de haag. De hoogstamboomgaarden in Voeren kennen een hoge belevingswaarde en dragen bij aan de streekidentiteit van het landschap. Hoogstamboomgaarden hebben een hoge erfgoed- en natuurwaarde en herbergen vaak nog oude fruitrassen.


ID: 304886 | Landschappelijk element

Geknotte winterlinde

Ulvend (Voeren)
Rond het gehucht Ulvend staat op de Kabinetskaart van de Ferraris een cluster van hoogstamboomgaarden ingetekend. Op alle latere kaarten zijn omhaagde hoogstamboomgaarden op de kaarten ingetekend. De geknotte winterlinde staat in de kadestrale perceelshoek van een van de hoogstamboomgaarden en doet hier dienst als hoekboom.


ID: 131983 | Landschappelijk element

Geschoren meidoornhaag als veekering

Ulvend 7-9 (Voeren)
De scheerhaag is aangeplant langs de perceelsgrens van de hoeves Ulvend 7 en Ulvend 9. De meidoornhaag staat langs twee huisweides, heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 131694 | Landschappelijk element

Houtkant op talud

Varnstraat (Voeren)
De houtkant staat op een talud tussen twee graslanden. De soortensamenstelling bestaat onder andere uit hakhout van gewone hazelaar, zware hakhoutstoven van gewone es (620 cm en 640 cm omtrek), opgaande bomen en hakhout van zomereik, opgaande gewone robinia en opgaande zoete kers. Er is een natuurlijke bijmenging met spar, lork en sleedoorn.


ID: 131698 | Landschappelijk element

Twee opgaande welkomstlinden

Varnstraat 8 (Voeren)
De twee opgaande linden zijn aangeplant als welkomstbomen bij een erf. Aan elke kant van de oprit staat een boom.


ID: 131872 | Landschappelijk element

Opgaande eik als hoekboom

Veld (Voeren)
De opgaande eik is aangeplant als een hoekboom van een grasland. De boom heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.


ID: 131873 | Landschappelijk element

Hoogstamboomgaard

Veld (Voeren)
De hoogstamboomgaard van kersen en pruimen ligt langs een onverhard pad ten noorden van het Alsbos. Aan de westelijke kant wordt de boomgaard begrensd door een talud, aan de oostelijke zijde door een pad.


ID: 131874 | Landschappelijk element

Opgaande haagbeuk met boomkruis als hoekboom

Veld (Voeren)
De opgaande haagbeuk is aangeplant op een kruispunt van onverharde wegen, aan de bosgrens net noorden van het Alsbos. In de boom is een houten kruis genageld. De boom staat tevens in de kadastrale hoek van het bosperceel.


ID: 131875 | Landschappelijk element

Opgaande es

Veld (Voeren)
De opgaande es staat op de perceelsgrens van een grasland, ter hoogte van een onverhard pad. De boom vormt een beeldbepalend object in de omgeving.


ID: 132186 | Landschappelijk element

Knotes

Veld (Voeren)
De knotes met een omtrek van meer dan 4 m, staat op de perceelsgrens van twee weilanden bij een erf. De knotboom heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.