Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9354 resultaten


ID: 87741 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Palingstraat 34 (Oostrozebeke)
Hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rond een onverhard erf met centrale treurwilg op een grasveldje. Toegankelijk via oprit in beton. Gelegen aan de grens met Wielsbeke.


ID: 87744 | Bouwkundig element

Burgerhuis met magazijn

Papegaaistraat 77 (Oostrozebeke)
Samenstel van een halfvrijstaand woonhuis met voortuin en magazijn, volgens het kadaster opgetrokken circa 1929, er wordt circa 1952 een vlasschuur toegevoegd. Woonhuis in verankerde baksteen van twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen).


ID: 87746 | Bouwkundig element

Goet Te Beysterveldt

Papegaaistraat 85 (Oostrozebeke)
Hoeve met losse bestanddelen. Op de oostelijke eindgevel van het woonhuis smeedijzeren huismerk met datum 1820. Toegankelijk aan de westkant via een lange aarden oprit afgeboord met populieren en rechts een weiland met poel. Een tweede oprit verbindt het oosten van het erf met de Dentergemstraat.


ID: 87781 | Bouwkundig element

Voldershof

Ter Priemstraat 2 (Oostrozebeke)
Hoeve met losse bestanddelen. Bebouwing reeds aanwezig op het primitief kadasterplan (circa 1830), op dat ogenblik verpacht aan de "kinderen Devolder". Gebouwen gegroepeerd rond een onverhard (deels gras en deels grint) erf, toegankelijk via een met grint bedekte oprit. Toegankelijk via een gietijzeren hekken, gevat in witbeschilderde bakstenen pijlers. Kapelletje in rechterpijler met Mariabeeld in rondboognis met zwartbeschilderde bakstenen omlijsting.


ID: 87788 | Bouwkundig element

Villa Mandelbloem

Tieltsteenweg 28 (Oostrozebeke)
Vrijstaande woning in een ruime tuin, zie opschrift en met bijhorende, dieper gelegen vlasschuur. Het huis biedt aan de noordkant uitzicht op de Mandelvallei. Gebouwd in opdracht van een vlashandelaar uit Oostrozebeke, in een modernistische stijl met elementen ontleend aan de 'pakketbootstijl'. Volgens het kadaster dateert de schuur van circa 1940, het huis van circa 1941.


ID: 87795 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning met schuur

Tieltsteenweg 93 (Oostrozebeke)
Boerenarbeiderswoning aan de straat met schuur, dwars op de straat gebouwd. Volgens het kadaster daterend van circa 1906. Bruine, verankerde baksteenbouw boven een gecementeerde plint en onder pannen zadeldak.


ID: 87810 | Bouwkundig element

Roterij

Vlasstraat (Oostrozebeke)
Voormalige roterij, thans complex van nijverheidsgebouw, landgebouw en textielfabriek.


ID: 87809 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Vlasstraat 17 (Oostrozebeke)
Hoeve met losse bestanddelen gelegen rond een begraasd erf. Staat op het primitief kadasterplan (circa 1830) met dezelfde configuratie, zie huidig. Laag, bakstenen woonhuis onder zadeldak (mechanische pannen) boven een gecementeerde plint, recent aangepaste muuropeningen.


ID: 87808 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Vlasstraat 9 (Oostrozebeke)
Hoeve met losse bestanddelen rond een begraasd erf. Op het primitief kadasterplan (circa 1830) weergegeven als drie aaneengesloten huizen met het ertegenover gelegen bijgebouw. Volgens het kadaster worden circa 1865 twee van de huizen tot een woning samengevoegd, de twee woningen worden dan circa 1893 één huis. Circa 1964 vervangt een nieuw woonhuis het oude dat nu dienst doet als landgebouw, de bijgebouwen worden uitgebreid en aangepast.


ID: 87813 | Bouwkundig element

Hoeve De Doolaeghe

Wakkensteenweg 11 (Oostrozebeke)
De hoeve staat in elk geval op het primitief kadasterplan (circa 1830) maar de gebouwen worden volgens kadastergegevens circa 1910 volledig herbouwd.