Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9572 resultaten


ID: 40186 | Bouwkundig element

Boerenhuis

Strooistraat 51 (Meise)
Boerenhuis met anderhalve verdieping onder zadeldak, met neogotische inslag, uit einde 19de eeuw.


ID: 305485 | Bouwkundig element

Hek en hekpijlers

Temsesteenweg 39 (Meise)
Bij het begin van de jong aangeplante toegangsdreef tot het achterin gelegen nummer 39 staan twee hekpijlers met een uitgewerkt ijzeren hek. De pijlers zijn opgetrokken uit baksteen met verwerking van hardsteen voor de sokkel, muurbanden, hoekblokken, dekplaat en vaasbekroning. Op de linker pijler staat het jaartal 1910 weergegeven, op de rechtse pijler bouwmeester Aug. Vandoorslaer evenals steenhouwer Praille (Londerzeel).


ID: 305507 | Bouwkundig element

Begraafplaats van Westrode

Tony Van Osstraat (Meise)
Achterin gelegen, kleine begraafplaats op nagenoeg rechthoekige plattegrond met padenkruis in het oudste gedeelte. Zuidelijke uitbreiding uit het laatste kwart van de 20ste eeuw. Het geheel is vandaag omhaagd met laurierkers (paplaurier). De oprichting van de nieuwe parochie Westrode werd goedgekeurd bij KB van 1 april 1898; in 1901 kreeg de nieuwe parochie een eigen begraafplaats.


ID: 200143 | Bouwkundig element

Tramstation buurtlijn Grimbergen-Meise-Londerzeel

Tramlaan 2 (Meise)
Goed bewaard voorbeeld van een (tram)station van de Buurtspoorwegen uit het einde van de 19de eeuw, dat typologisch en architectonisch sterke overeenkomsten vertoont met de kleinere treinstations op het platteland uit dezelfde periode.


ID: 305779 | Bouwkundig element

Hoeve

Verbindingsweg 16 (Meise)
Kleine, maar gaaf bewaarde 20ste-eeuwse hoeve, kadastraal geregistreerd als 'totale herbouwing' in 1937 in eigendom van landbouwer August-Jozef Bogaerts-Van Humbeek. Hoewel vlak bij een drukke baan gelegen behield de omgeving haar landelijk karakter en is de hoeve tot vandaag omgeven door akkers en weiland.


ID: 40235 | Bouwkundig element

Hoeve

Westrodestraat 75 (Meise)
Hoeve met gebouwen uit midden 19de eeuw in los verband. Boerenhuis met anderhalve verdieping en pannen zadeldak.


ID: 40234 | Bouwkundig element

Boerenwoning uit de 19de eeuw

Westrodestraat 9 (Meise)
Woonhuis uit de 19de eeuw, met aan de straatkant een resterende oude zandstenen constructie (functie?) in de onderbouw. Erbij horende alleenstaande langsschuur onder zadeldak.


ID: 307036 | Bouwkundig element

Villa Denise

Zonnelaan 29 (Meise)
Karakteristieke villa uit het begin van de 20ste eeuw, met ruime tuin, waarbij de voortuin langs de straat is afgesloten door een ijzeren hek. De villa werd kadastraal als 'nieuwe bouwing' geregistreerd in 1914 in eigendom van August De Cock-Demayer, landb(ouwe)r Meysse. De villa werd in 1913 in gebruik genomen.


ID: 303857 | Bouwkundig element

Burgerhuis

August De Boeckstraat 73 (Merchtem)
Burgerhuis met art-decovormgeving, lijstgevel verlevendigd door de hoger opgetrokken deurtravee en afgeronde erker van de bovenverdieping, kadastraal geregistreerd in 1936 en gebouwd naar ontwerp van architect Jean De Roy.


ID: 40329 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve Hof te Hamme

Biesboslaan 7, 7A-B, Lindestraat 32 (Merchtem)
Het huidige Hof te Hamme is de pachthoeve van het gelijknamige, historische goed, dat een afhankelijkheid was van de abdij van Affligem. De pachthoeve is in haar huidige vorm bewaard als een semigesloten hoeve rond een binnenplaats, waarvan de bebouwing dateert uit de 18de en 19de eeuw, en vanaf de late 20ste eeuw werd gerestaureerd en herbestemd tot een wooncomplex.