Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3055 resultaten


ID: 81835 | Bouwkundig element

Herenhuis

Braambergstraat 10, Jozef Suvéestraat 2A (Brugge)
Complex huis oorspronkelijk bestaande uit hoofdvolume aan Braambergstraat en aan de Suvéestraat een schakelvolume waarin mogelijk de keuken was ondergebracht, en een open galerij, diephuis en traptoren die heden (deels) doorlopen over Jozef Suvéestraat nummer 2.


ID: 81838 | Bouwkundig element

Herenhuis In de halve maan

Braambergstraat 15 (Brugge)
Breedhuis van twee + drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen) uit de 17de eeuw. Verfraaiende "Kunstige Herstelling" van 1931-1932 naar ontwerp van architect R. Cauwe (Brugge).


ID: 81846 | Bouwkundig element

Herenhuis De Keizerlijke Kroon

Braambergstraat 25 (Brugge)
Hoekpand van vijf + twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leien, nok parallel met de straat), gebouwd "ANNO / 1629" - zie cartouches - voor Anna de Bracele, weduwe van ridder Anselmus Opitius Adornes, onder meer burgemeester van Brugge.


ID: 82886 | Bouwkundig element

Herenhuizen in neoclassicistische stijl

Collaert Mansionstraat 20-22 (Brugge)
Twee neoclassicistische dubbelhuizen van 1889 volgens repeterend schema; telkens vier traveeën en tweeënhalve bouwlaag onder gezamenlijk schilddak.


ID: 29245 | Bouwkundig element

Hoekhuis De Valk

Cordoeaniersstraat 10-12 (Brugge)
Hoekhuis van zes traveeën en zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak met twee dakkapellen. Gevelopstand als verbouwing van 18de-eeuwse panden, dateert van 1832: verbouwen van de twee linker traveeën tot huidige poorttravee. Laatclassicistische, verankerde, bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen plint. Afgeschuinde hoek met beeld van Maria met Kind onder baldakijn, van J. Reubens uit het derde kwart van de 20ste eeuw.


ID: 29247 | Bouwkundig element

Herenhuis

Cordoeaniersstraat 17 (Brugge)
Breedhuis van vijf + twee traveeën en twee en een halve bouwlaag volgens bouwaanvraag van 1829. Bepleisterde lijstgevel met enkelhuisopstand.


ID: 82257 | Bouwkundig element

Herenhuis Hôtel d'Hanins de Moerkerke

Coupure 1, Predikherenstraat 40, Witteleertouwersstraat 1A (Brugge)
Herenhuis uit het derde kwart van de 18de eeuw bestaande uit een haakse hoofdvleugel tussen de Witteleertouwersstraat en de Coupure, en eertijds twee zijvleugels, één ten oosten (aan de Coupure), (2) en twee ten zuiden (aan de Witteleertouwersstraat), (3 a en 3 b). Heden haast volledig ingebouwd en vroegere structuur dus moeilijk herkenbaar. Gebouwd na het uitgraven van de Coupure (1752-1753) waarbij de voormalige grond van het predikherenklooster is herverkaveld. In de loop van de 19de eeuw toegankelijk via een staatsieplein aan de Predikherenstraat, tussen de huidige nummers 30 en 36, dat leidde naar de hoofdvleugel. Nu deels in gebruik als woning en deels leegstaand en verwaarloosd.


ID: 306921 | Bouwkundig element

Dijver, Arentshuis, Gruuthuse en Onze-Lieve-Vrouwekerk met omgeving

Dijver, Eekhoutstraat, Groeninge, Gruuthusestraat, Guido Gezelleplein, Kartuizerinnenstraat, Kastanjeboomstraat, Katelijnestraat, Mariastraat, Nieuwstraat, O.-L.-Vrouwekerkhof-Zuid, Oude Burg, Wollestraat (Brugge)
Deze bescherming betreft de Dijver, het Arentshuis, het Gruuthuse en de Onze-Lieve-Vrouwekerk met omgeving.


ID: 82338 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch herenhuis

Dijver 10-11 (Brugge)
Imposante, laatclassicistische lijstgevel van veertien traveeën en drie bouwlagen met bepleisterd en beschilderd parement, vermoedelijk in de loop van het eerste kwart van de 19de eeuw ontworpen door de Brugse architect J.F. Van Gierdegom (Brugge).


ID: 82343 | Bouwkundig element

Herenhuis Arentshuis en Arentshof

Dijver 16 (Brugge)
Voormalige herenwoning met tuin, vanaf 1910 ingericht als museum. Oorspronkelijk deel uitmakend van het Gruuthusedomein tot het in 1662 definitief een afzonderlijk perceel wordt. Huidig geheel op onregelmatige plattegrond.