Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1011 resultaten


ID: 17845 | Bouwkundig element

Slotklooster der zusters theresianen

Kazernestraat 7-9 (Lokeren)
Slotklooster van de zusters theresianen uit midden 19de eeuw, bestaande uit een ingang aan de straatkant, een ruime kapel en een tegen de westflank ervan aangebouwde kloostergang op nagenoeg vierkante plattegrond en met gras begroeide binnentuin.


ID: 17884 | Bouwkundig element

Klooster der zwartzusters, later rijkswachtkazerne

Kouter 33-35 (Lokeren)
Achterin gelegen gebouw met ruime voorkoer met rode klinkers en bloemperkjes. Bakstenen constructie met gerotste en geschilderde voorgevel, sinds 1799 in gebruik als rijkswachtkazerne. .


ID: 17893 | Bouwkundig element

Klooster der paters minderbroeders

Luikstraat 10-12 (Lokeren)
Bestaande uit achterin gelegen en daardoor onopvallende kloostergebouwen en haaks op de straat ingeplante kerk met voorgevel op de rooilijn. De paters vestigden zich alhier in 1848 in een ruim herenhuis. Na de bouw van de kerk, werden in 1870 nieuwe kloostergebouwen opgetrokken achter het kooreinde.


ID: 80229 | Bouwkundig element

Hospitaal, klooster en kapel

Dubbelrij 50 (Lommel)
Breedhuis met dubbelhuisopstand van beneden zes, boven vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, van 1907.


ID: 80158 | Bouwkundig element

Klooster, parochiezaal en schoolgebouw

Kerkweg 22, 28-30 (Lommel)
In 1914, bouw van de parochiezaal. Ten noorden, aangebouwd klooster uit jaren 1930. Ten zuiden, later aangebouwd schoolgebouw in plaats van eerste school.


ID: 80159 | Bouwkundig element

Klooster en schoolgebouw

Kloosterstraat 7-11 (Lommel)
Klooster en scholen van de Zusters van Sint-Jozef, thans basisschool zogenaamd De Speling en Sint-Jozefscollege.


ID: 28053 | Bouwkundig element

School en parochie-centrum De Wante

Essestraat 3 (Maarkedal)
Overblijvende kloostervleugel uit het derde kwart van de 19de eeuw met vroegere gelijkvloerse kloosterkapel. Rechthoekig bakstenen gebouw van twee verdiepingen en vijf traveeën met rondboogvensters, onder pannen schilddak. Loodrecht aansluitende sterk verkorte vleugel van één verdieping met klaslokaal. Moderne nieuwbouw met in het straatbeeld geïntegreerde inkom tussen kerkhofmuur en oude kloosterbouw.


ID: 27925 | Bouwkundig element

Klooster van Maarke van de zusters van het Heilig Hart van Maria van Nederbrakel

Hasselstraat 7, 7A (Maarkedal)
Klooster van Maarke van de zusters van het Heilig Hart van Maria van Nederbrakel met thans zogenaamd "Rusthuis Maarkedal" en links aanpalende kleuterschool. Aanvankelijk school opgericht in 1838 door T.J.A. Van Saceghem uit Gent, zoon van de laatste heer van Maarke. Stichting door hem bij de school en het weeshuis in 1842 van een klooster, bijhuis van de zusters van het Heilig Hart van Maria te Nederbrakel.


ID: 27936 | Bouwkundig element

Klooster van de zusters van Barmhartigheid van Ronse met bijbehorende school

Kloosterstraat 5 (Maarkedal)
Rechts, dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen, vroeger kloosterhuis, met links aanpalend vroeger schoolgebouw; eveneens drie traveeën en twee bouwlagen, onder doorlopend pannen zadeldak. Op het eind van de verharde speelplaats achter het klooster, kleinschalig schoolgebouw van één verdieping onder pannen zadeldak, van 1922 naar ontwerp van architect J. Dhaeyer.


ID: 27963 | Bouwkundig element

School, weeshuis, klooster

Lindeke 7 (Maarkedal)
Deels bewaarde voormalige bewaarschool en meisjesweeshuis met kloosterhuis van de zusters van Barmhartigheid van Ronse. Oorspronkelijk langgestrekt gebouw van aanvankelijk twaalf traveeën opgericht in 1877, in meerdere keren nadien, 1879 - begin 20ste eeuw, links verlengd met zes traveeën in dezelfde stijl.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.