Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2050 resultaten


ID: 306482 | Landschappelijk element

Koningslinde als herdenkingsboom

Paul Bergmansdreef (Gent)
Centraal in het Citadelpark in Gent, langs de Paul Bergmansdreef, staat er een jonge, opgaande koningslinde (Tilia (x) europaea 'Pallida). Deze boom is in 1990 geplant ter ere van koning Boudewijn. In dat jaar zijn er op verschillende locaties in het land koningsbomen aangeplant naar aanleiding van zijn 60ste verjaardag en om zijn 40-jarige koningschap te vieren.


ID: 133351 | Landschappelijk element

Opgaande linde als herdenkingsboom Polish Air Force

Poolse-Winglaan (Gent)
De herdenkingsboom werd aangeplant bij het oorlogsgedenkteken voor de Poolse vliegeniers. De boom werd vermoedelijk na 1974 aangeplant, na het oprichten van het monument voor de gesneuvelden van de Polish Air Force in Sint-Denijs-Westrem. De opgaande boom staat ten zuiden van het oorlogsgedenkteken, op de hoek van een driehoekig grasperk.


ID: 306449 | Landschappelijk element

Prelaatsdreef

Prelaatsdreef (Gent)
De Prelaatsdreef wordt op historische kaarten vermeld vanaf de Atlas der Buurtwegen (1841), als toegangsdreef tot het kasteel van Zwijnaarde. De Prelaatsdreef is een dubbele dreef in driehoeksverband, met langs weerszijden een langsgracht.


ID: 130010 | Landschappelijk element

Solitaire plataan Prudens Van Duyseplein

Prudens Van Duyseplein (Gent)
De solitaire plataan bevindt zich op het Prudens Van Duyseplein te Gent, een in 1883 aangelegd rondpunt waar vijf straten op uit komen. De plataan vormt een markante blikvanger en is het middelpunt van het plein.


ID: 131002 | Landschappelijk element

Platanendreef Kasteel Nieuwgoed

Rijvisschestraat (Gent)
Monumentale kasteeldreef bij Kasteel Nieuwgoed bestaande uit twee bomenrijen van opgaande platanen. De dreef heeft een lengte van 270 meter en telt op het moment van de inventarisatie 73 bomen, 3 exemplaren waren verdwenen.


ID: 131003 | Landschappelijk element

Bomengroep van paardenkastanje en zomerlindes Kasteel Nieuwgoed

Rijvisschestraat (Gent)
De bomengroep bij Kasteel Nieuwgoed bestaat uit 6 bomen, waarvan 1 dominante paardenkastanje en 6 zomerlinden. Dit is bedoeld om een gesloten volume te hebben vanaf het maaiveld tot in de top van de kruin en ook om te voorkomen dat er te dicht bij de paardenkastanje wordt geploegd.


ID: 131004 | Landschappelijk element

Twee opgaande lindes bij Kasteel Nieuwgoed

Rijvisschestraat (Gent)
Links van de toegangsdreef tot Kasteel Nieuwgoed staat een bomengroep van twee opgaande lindes met veel opslag aan de stambasissen.


ID: 27002 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Rijvissche

Rijvisschestraat 3-9 (Gent)
Zogenaamd naar de Gentse familie Rijvissche, de oudst bekende eigenaars van het goed in de 12de-14de eeuw. Heden nog volledig omgracht kasteel met voormalige hovenierswoning, neerhof, hoeve en ingangspoort met lange toegangsweg met platanen vanaf de Rijvisschestraat. Het kasteel zelf is op zijn beurt nog eens omgeven door een binnenwal en slechts toegankelijk via een brug met drie bogen. De verschillende grachten worden gemarkeerd door bomenrijen.


ID: 308285 | Landschappelijk element

Opgaande bruine beuk

Sint-Annaplein (Gent)
Centraal op het Sint-Annaplein staat een imposante bruine beuk, vermoedelijk daterend van de aanlegperiode van het square, halfweg de 19de eeuw.


ID: 305829 | Landschappelijk element

Opgaande zomerlinde als vredesboom bij oorlogsmonument

Sint-Kruis-Winkeldorp (Gent)
Vlak bij het oorlogsmonument aan de kerk van Sint-Kruis-Winkel staat een linde. Gezien zijn locatie naast het monument (opgericht ter herdenking van de Eerste en Tweede Wereldoorlog), is deze boom mogelijks aangeplant als vredesboom.