Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

7110 resultaten


ID: 33099 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Potteriestraat 39 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve, later uitgebouwd tot tweegezinswoning, zie bouwnaad, uit het begin van de jaren 1920. Aanleunend bij de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen rondom een begrint erf, ten zuiden toegankelijk via gietijzeren hek; boerenhuis en schuur respectievelijk ten zuiden en oosten.


ID: 305356 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Herdenkingsboom en oorlogsgedenkteken Princess Patricia's Canadian Light Infantry

Prinses Patriciastraat (Zonnebeke)
De herdenkingsboom staat bij een oorlogsgedenkteken dat herinnert aan de oprichting in 1914, de gevechten en de slachtoffers van het Canadese infanterieregiment 'Princess Patricia's Canadian Light Infantry' in de Ieperboog.


ID: 33186 | Bouwkundig element

Hoeve

Ravestraat 3 (Zonnebeke)
Hoeve naar verluidt in 1921 niet op de vooroorlogse plaats heropgebouwd, volledig in aansluiting met regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een deels begrint erf met bakstenen stoepen; zuidoostelijke erfoprit; boerenhuis, stal, schuur en tabaksast. Stalvleugel met links melkhuis; schuurvleugel met tweeledig wagenhuis en aardappelkelder.


ID: 33067 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Spilstraat 2 (Zonnebeke)
Leegstaande arbeiderswoning met bakstenen stoop, omhaagd voortuintje en houten toegangshek; omhaagde kleine boomgaard ten noordoosten.


ID: 33068 | Bouwkundig element

Hoevetje

Tresoriersstraat 10 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoevetje met typerend dakenspel door middel van wolfseinden, volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect L. Masure en teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen met langgestrekt boerenhuis L-vormig gegroepeerd rondom een deels verhard erf; boerenhuisstal en dwarsschuur respectievelijk ten zuidoosten en ten westen.


ID: 33195 | Bouwkundig element

Tyne Cot New British Cemetery met Memorial to the missing

Tynecotstraat (Zonnebeke)
Grootste Britse militaire begraafplaats ter wereld, met ongeveer 12.000 doden uit de Eerste Wereldoorlog naar ontwerp van Herbert Baker, met medewerking van J.R. Truelove. Deze begraafplaats omvat het 'Memorial to the missing', waarop de namen van ongeveer 35.000 vermisten zijn gebeiteld, die tijdens de oorlog zijn gevallen. Deze gedenkmuur is ontworpen door Herbert Baker, met beeldhouwwerk van F.V. Blundstone en Joseph Armitage. Op de begraafplaats bevinden er zich vijf Duitse bunkers, waarvan er twee vrij liggen, één onder het centrale 'Cross of Sacrifice' en twee onder het gedenkteken voor de vermisten.


ID: 33197 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Wallemolenstraat 1 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoeve volledig aanleunend bij de regionale 19de-eeuwse hoevebouw.


ID: 33208 | Bouwkundig element

Hoeve Abriboer

Waterstraat 34 (Zonnebeke)
Hoeve met losse, lage bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een geasfalteerd erf met resten van bakstenen stoepen en toegangshek; boerenhuis en stalvleugel respectievelijk ten zuiden en ten noordwesten; tabaksast uit de jaren 1940 ten zuidwesten.


ID: 33209 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Waterstraat 38 (Zonnebeke)
Wederopbouwhoevetje uit het begin van de jaren 1920, teruggaand op de regionale hoevebouw. L-vormig met wagenhuis, dwarsschuur, stal en boerenhuis van drie traveeën, rondom een deels verhard erf met toegangshek; bak- en melkhuis ten noorden.


ID: 33211 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Bartholomeus met kerkhof

Zandvoordeplaats 34 (Zonnebeke)
Parochiekerk, gelegen middenin een omhaagd kerkhof met graftekens; achterliggend wetland. Neogotische kerk met oosttoren en westkoor, volgens basilicale aanleg heropgebouwd in 1924 ter vervanging van het neoclassicistische 19de-eeuws bedehuis met ingebouwde oudere westtoren die waarschijnlijk hoorde tot het eerste eind 17de-eeuws bedehuis.