Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12853 resultaten


ID: 91576 | Bouwkundig element

Lampernishoeve

Lampernisbeekstraat 6 (Lendelede)
Lampernishoeve, bestaande uit losstaande hoevegebouwen, namelijk een 19de-eeuwse schuur en bakhuis, en een boerenhuis mogelijk met oudere kern, gelegen op site opklimmend tot het midden van de 17de eeuw.


ID: 91577 | Bouwkundig element

Hoeve Goed te Mosschere

Leenstraat 1 (Lendelede)
19de- en 20ste-eeuwse hoevegebouwen en voormalig poortgebouw met oudere kern, op een site die minstens opklimt tot de 15de eeuw. Gesitueerd in laaggelegen gebied nabij de grens met Izegem, aan de oorsprong van de Bossebeek.


ID: 91582 | Bouwkundig element

Hoeve Berkenhof

Manpadstraat 23 (Lendelede)
Hoeve, in situ opklimmend tot de 18de eeuw en voornamelijk bestaande uit 19de- en 20ste-eeuwse gebouwen. Ten noorden bevindt zich een eenlaags roodbakstenen woonhuis van vijf traveeën, met jaartal "1925" in de pannen, verwijzend naar een verbouwing. De andere hoevegebouwen omvatten een schuur, stal, klein landgebouw en bakhuis.


ID: 91581 | Bouwkundig element

Steenbakkershoeve

Manpadstraat 9 (Lendelede)
Toegankelijk via een erfoprit aan westzijde van de straat, gesitueerd tussen het kruispunt met de Hulstemolen- en de Rozebeeksestraat, bestaande uit begin-20ste-eeuwse landgebouwen en woonhuis vermoedelijk met oudere kern. Minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 17de eeuw.


ID: 91587 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Meikapelstraat 92 (Lendelede)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen, toegankelijk via lange erfoprit. Minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie weergave van drie volumes op de Atlas der Buurtwegen (1847). In 1910 wordt het woonhuis ten oosten uitgebreid tot de huidige omvang.


ID: 91589 | Bouwkundig element

Woonhuis met achtergelegen schuur en bedrijfsgebouw

Nieuwstraat 4 (Lendelede)
Woonhuis met achtergelegen schuur en bedrijfsgebouw, thans zetel van het transportbedrijf Debo-Glorieux. Woning samen met het achtergelegen landgebouw in 1905 gebouwd door de landbouwersfamilie Gekiere. In 1944 wordt ten zuiden een vlasschuur bijgebouwd door landbouwer Ernest Doutreligne.


ID: 91592 | Bouwkundig element

Hoeve

Rijksweg 6 (Lendelede)
Kleine hoeve, met in kern 18de-eeuws woonhuis, gelegen langs een korte oostelijke afslag van de Rijksweg, geen erfoprit. Beboomd en deels omhaagd erf. Noordelijk gesitueerd woonhuis van een bouwlaag onder zadeldak in mechanische pannen (naar verluidt voorheen dak in stro). Rechthoekige vensteropeningen waarin bewaard schrijnwerk (houten kruiskozijnen) en luiken.


ID: 91596 | Bouwkundig element

Hoeve Verdoken Hof

Roterijstraat 35 (Lendelede)
Bestaande uit 19de-eeuwse bestanddelen en minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie weergave grote hoevesite op de Ferrariskaart (1770-1778). De huidige constellatie van een schuin op de straat gebouwd woonhuis met een groso modo parallel met de weg gelegen schuur.


ID: 91601 | Bouwkundig element

Hoeve

Rozebeeksestraat 110 (Lendelede)
Hoeve op een site minimaal opklimmend tot het eerste helft van de 17de eeuw, bestaande uit een 18de-eeuwse schuur en een eind-19de-eeuws woonhuis.


ID: 91603 | Bouwkundig element

Hoeve Cleen Diestvelt

Rozebeeksestraat 122 (Lendelede)
Minimaal opklimmend tot het eerste kwart van de 18de eeuw, bestaande uit woonhuis mogelijk met 18de-eeuwse kern en begin-20ste-eeuwse schuur op plaats ouder volume. De hoeve ontleent haar naam aan de vliegende heerlijkheid "Cleen Diestvelt" die afhing van het leenhof van Harelbeke.