Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1710 resultaten


ID: 305851 | Bouwkundig element

Winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Nationalestraat 82, 92, 96-98 (Antwerpen)
Winkelhuizen in neoclassicistische stijl die tot de basisbebouwing van de Nationalestraat behoren, te dateren in het laatste kwart van de 19de eeuw. De bouwdossiers werden niet teruggevonden, bouwheren, ontwerpers noch aannemers zijn gekend.


ID: 305848 | Bouwkundig element

Gekoppelde meergezinswoningen in neoclassicistische stijl

Nationalestraat 83-85 (Antwerpen)
Geheel van twee gekoppelde meergezinswoningen in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van de heer G. Heldens, naar een ontwerp door de architect Frans Reusens uit 1903.


ID: 5593 | Bouwkundig element

Gekoppelde winkelhuizen in eclectische stijl

Nationalestraat 91-95 (Antwerpen)
Geheel van drie winkelhuizen in eclectische stijl op de hoek van Nationalestraat en Aalmoezenierstraat, voor eigen rekening gebouwd door Fréderic Masson, naar een ontwerp uit 1885. Deze aannemer was in Antwerpen actief vanaf 1880 tot kort voor de Eerste Wereldoorlog.


ID: 305849 | Bouwkundig element

Gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl

Nationalestraat 99-101, 105 (Antwerpen)
Geheel van oorspronkelijk vier volgens spiegelbeeldschema gekoppelde winkelhuizen in neoclassicistische stijl, gebouwd in opdracht van de heren M. Timmermans en C. Peeters, naar een ontwerp door Edouard Dobbelêers uit 1900.


ID: 206820 | Bouwkundig element

Meergezinswoning in nieuwe zakelijkheid

Neptunusstraat 12 (Antwerpen)
Meergezinswoning van drie bouwlagen in nieuwe zakelijkheid, gebouwd in opdracht van Jean Festré, naar een ontwerp door de architect Florent Laforce uit 1935.


ID: 215231 | Bouwkundig element

Appartementsgebouw in art-decostijl

Nerviërsstraat 17 (Antwerpen)
Appartementsgebouw in art-decostijl opgetrokken in opdracht van de heren S., J. en A. Drezner, naar een ontwerp door de architecten Karel Van Riel en Maurice Janssens uit 1931. Met zijn zes verdiepingen was het appartementsgebouw Drezner de eerste hoge constructie in de Nerviërsstraat.


ID: 215237 | Bouwkundig element

Modernistisch appartementsgebouw

Nerviërsstraat 23 (Antwerpen)
Modernistisch appartementsgebouw opgetrokken in opdracht van Arthur Peeters, naar een ontwerp door de architect Ernest Lamot uit 1939. Zowel bouwheer als ontwerper waren afkomstig uit Boom. Vanwege de oorlogsomstandigheden kwam het gebouw na herhaaldelijk uitstel pas in 1942 tot stand.


ID: 302308 | Bouwkundig element

Geheel van drie meergezinswoningen in art-nouveaustijl

Nieuwstad 2-6 (Antwerpen)
Geheel van drie meergezinswoningen met café en winkels in art-nouveaustijl, gebouwd in opdracht van de heer G. Van Hoof, naar een ontwerp door Jan Van Weert uit 1907. Architect en bouwheer dienden kort na elkaar drie alternatieve projecten in voor het complex op de hoek van Nieuwstad en Oudevaartplaats, waarvan de eerste twee werden geweigerd wegens het overschrijden van het toegestane aantal verdiepingen.


ID: 7601 | Bouwkundig element

Sociale woonblokken ontworpen door Alfons Francken

Nijverheidstraat 1-11, Stuivenbergplein 75-80, Van Kerckhovenstraat 100, Wilgenstraat 21-27 (Antwerpen)
Het sociaal wooncomplex is gelegen in de wijk Stuivenberg (of de Seefhoek), een grote volkswijk in de 19e-eeuwse gordel en omvat het volledig trapezoïdaal bouwblok begrepen tussen het Stuivenbergplein, de Van Kerckhoven-, Nijverheids- en Wilgenstraat. Het complex werd gebouwd in opdracht van Onze Woning (heden Woonhaven), een lokale Maatschappij voor Goedkope Woningen die in 1929 werd opgericht door de Commissie van Openbare Onderstand (C.O.O.) van Antwerpen.


ID: 302776 | Bouwkundig element

Woon- en handelspand in art-decostijl

Oever 23-25 (Antwerpen)
Woon- en handelspand in zakelijke art-decostijl, naar een ontwerp door de Gentse architect Geo Henderick uit 1937. Opdrachtgever was Werner Neyrinck, wiens bedrijf de papiergroothandel Neyrinck-Geudens al langer op dit perceel gevestigd was. Het programma telde oorspronkelijk slechts drie bouwlagen, met een winkel en papieropslagplaats op de begane grond en vier appartementen op de bovenverdiepingen.