Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

84064 resultaten


ID: 33337 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Grote-Kapellestraat 36 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen op omhaagd en met gras begroeid erf en boomgaard met gerenoveerde boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak, opklimmend tot begin 18de eeuw en grote bakstenen schuur onder zadeldak van 1890.


ID: 33338 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Grote-Kapellestraat 47 (Aalter)
Boerenhuisje van vier traveeën onder zadeldak, in kern kern opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 34959 | Bouwkundig element

Molenaarswoning

Guldensporenplein 12 (Aalter)
Woning eertijds horend bij de stenen oliewindmolen van Van de Voorde; volledig afgebroken in 1904. Gelegen op hoek Lomolenstraat. Woonhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 33339 | Bouwkundig element

Hoeve

H. Sakramentstraat 1 (Aalter)
Achterin gelegen hoevetje op begraasd erf met boomgaard en aan de straat, ijzeren hek tussen twee linden.


ID: 34614 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoning

Hageland 17 (Aalter)
In zijpad gelegen boerenarbeidershuisje haaks op de aardeweg. Naar het zuiden gerichte grijsgeschilderde gevel op gepikte plint onder zadeldak (pannen), uit de 19de eeuw.


ID: 34612 | Bouwkundig element

Boerenwoning Melskensgoed

Hageland 4 (Aalter)
Ruime boerenwoning in omhaagd voortuintje van vijf of zes traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak met klokkenstoel en windhaan. Op de rechter zijgevel door middel van muurankers gedateerd 1833. Achter het huis overwelfde aardappelkelder met bakstenen deuromlijsting. Ten oosten, achter het huis, stallen; het oorspronkelijke huis.


ID: 307744 | Landschappelijk element

Steenweg Deinze-Aalter met wegbeplantingen

Heirstraat (Aalter), Vinktstraat (Deinze)
De steenweg tussen Deinze en Aalter (N409) wordt langs weerszijden geflankeerd door opgaande wegbeplanting van zomereik en bruine beuk.


ID: 34899 | Bouwkundig element

Melkerij Sint-Antonius

Heirstraat 13 (Aalter)
Volgens oude prentbriefkaart, oorspronkelijk slechts één bakstenen vleugel, vermoedelijk in het eerste kwart van de 20ste eeuw uitgebreid met een tweede vleugel links. Twee gekoppelde parallelle vleugels met puntgevels. Erachter vierkante schouw. Geveltoppen verfraaid met getrapt baksteenfries, rondboogvensters en houten windveren. In bredere rechter geveltop nis met Heilige Antoniusbeeld.


ID: 34896 | Bouwkundig element

Café De Casino

Heirstraat 2 (Aalter)
Gelegen op de eertijds zogenaamd Grote Plaats tegenover de vrijheidsboom. Hoekhuis met Lodorp, daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw. Dubbelhuis met een bepleisterde lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak.


ID: 34900 | Bouwkundig element

Herberg De Tramstatie

Heirstraat 25 (Aalter)
Herberg zogenaamd De Tramstatie van circa 1920 tot 1956, zie opschrift boven de deur, refererend aan de vroegere tramhalte van de buurtspooorweg Gent-Tielt. Rijhuis met gecementeerde gevel met typische gevelbekleding, decoratie en houtwerk van de vensters van circa 1920.