136 resultaten
ID: 131879 | Landschappelijk element
Berg (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich op de taluds van een holle weg in het verlengde van 'Berg'. Er is een oude eikenhakhoutstoof met boomkruis. Zomereik komt voor als hakhout, knotbomen en opgaande bomen. Er is hakhout van gewone hazelaar, schietwilg en andere wilg, hakhout en opgaande bomen van gewone esdoorn, opgaande bomen van zoete kers, knotbomen van gewone es, en meidoorn op de kop van het talud als veekering. Er is een natuurlijke verrijking met sleedoorn en kardinaalsmuts.
ID: 132360 | Landschappelijk element
Berneauweg, Dalhemerweg (Voeren)
De houtkant staat op het talud op de valleirand van 'De Beek'. De gemengde houtkant bestaat uit hakhout van veldesdoorn, opvallend veel hakhout van iep en gewone robinia, opgaande bomen van gewone robinia, eenstijlige meidoorn, hakhout van zoete kers, opgaande bomen van gewone es, hakhout van boswilg, opgaande bomen van Canadapopulier, hakhout van gewone hazelaar, opgaande zomereiken van meer dan 3m omtrek, hakhout en opgaande bomen van gewone esdoorn, kruisbes, roos, gewone kardinaalsmuts, schietwilg en sleedoorn.
ID: 132383 | Landschappelijk element
Berwijnstraat, Voerenstraat (Voeren)
De gemengde houtkant op de linker oever van de rivier de Berwijn bestaat uit opgaande en geknotte bomen van zomereik, hakhout van hazelaar, knotbomen van gele bindwilg en knotbomen en hakhout van winterlinde. Het hakhout van een winterlinde meet 560 cm omtrek. Gewone haagbeuk, zoete kers, fijnspar en Canadapopulier komen voor als opgaande bomen. Gewone robinia in zowel hakhout als als opgaande bomen, olm, lork, gewone es (hakhout, opgaande en geknotte bomen) en hakhout van veldesdoorn, zwarte els en kraakwilg komen voor. In het talud is er een restant van een veekering bestaande uit eenstijlige meidoorn. Er is een natuurrijke verrijking van schietwilg.
ID: 131753 | Landschappelijk element
Bounder (Voeren)
De houtkant langs de zijbeek van de Gulp bestaat uit hakhout van gewone hazelaar, een oude knotboom van zomereik met omtrek 400 cm, hakhout van Canadapopulier, hakhout van gewone esdoorn met een omtrek tot 650 cm, knotbomen van gewone esdoorn waarvan één met omtrek 300 cm, hakhout en opgaande bomen van zoete kers, eenstijlige en tweestijlige meidoorn, ruwe berk, knotbomen en hakhout van gewone es. Er is één zeer zware hakhoutstoof van gewone es van ongeveer 800 cm. Schietwilg, roos, boswilg en knotbomen, hakhout en opgaande bomen van zwarte els komen voor. Er is eveneens een Dassenburcht aanwezig.
ID: 131754 | Landschappelijk element
Bounder (Voeren)
Het hakhoutbosje bevindt zich in de vallei van de Mabroeckbeek. Het bestaat uit hakhout en opgaande bomen van zwarte els, hakhout en opgaande bomen van gewone es, opgaande bomen van gewone haagbeuk, opgaande zoete kers, gewone esdoorn en diverse natuurlijke bijmengingen. Het hakhout bestaat voornamelijk uit els en es. Op het talud langs de akker staat hazelaar.
ID: 132359 | Landschappelijk element
Bovendorp (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud langs de holle weg. De soorten bestaan uit hakhout van iep, hakhout van gewone es, hakhout en heester van meidoorn, knotbomen van schietwilg, twee opgaande zomereiken, sleedoorn, zoete kers, gewone kardinaalsmuts, roos, rode kornoelje en okkernoot. Het essenhakhout heeft een omtrek van meer dan 6 m. De opgaande eiken hebben een omtrek van meer dan 3,50 m.
ID: 132184 | Landschappelijk element
Brabant, Commanderie (Voeren)
De houtkant bevindt zich op een talud ten oosten van het Alsbos. De gemengde houtkant tussen weiland bestaat uit hakhout van gewone es (omtrek tot 450 cm), hakhout van gewone hazelaar, eenstijlige meidoorn, hulst, opgaande zoete kers, zomereik en ruwe berk.
ID: 132182 | Landschappelijk element
Commanderieshof (Voeren)
De houtkant op een talud van de holle weg bestaat uit hakhout en opgaande bomen van gewone es, hakhout van gewone hazelaar, opgaande bomen van zomereik en zoete kers en eenstijlige meidoorn op de kop van het talud als restant van een veekering met ook ruwe berk, bosrank en iep.
ID: 132223 | Landschappelijk element
Commanderieshof 2 (Voeren)
De hoogstamboomgaard staat op de hoek van de weg Veld en Commanderieshof, op een omhaagd grasland. De boomgaard hoort bij de Commanderie van de Duitse Orde. Verschillende rassen peer en kers komen voor. De boomgaard heeft een mooie representatieve groeivorm en is een beeldbepalend object.
ID: 131685 | Landschappelijk element
De Plank, Varnstraat (Voeren)
De gemengde houtkant bevindt zich op een talud tussen twee graslanden. De houtkant bestaat uit hakhout van gewone hazelaar, oude knotbomen van gele bindwilg (met omtrek 600 cm en knothoogte 200 cm), opgaande wilde lijsterbes, knotbomen van zomereik (omtrek 350 cm), hulst, roos, berk, boswilg en zoete kers. Ook een knotboom van eenstijlige meidoorn met omtrek 200 cm (gemeten op 100 cm) staat in de houtkant.