Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2158 resultaten


ID: 5220 | Bouwkundig element

Salmgang

Klapdorp 84 (Antwerpen)
Verbouwd pand met toegang tot de zogenaamde "Salmgang", links en rechts bij de ingang ziet men nog de inkervingen voor het plaatsen van een schot bij overstromingen.


ID: 304979 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Kluizeveldenstraat 102 (Antwerpen)
Arbeiderswoning met veelkleurige bakstenen lijstgevel, deel uitmakend van een ruime eenheidsbebouwing aan westzijde van de straat tussen de Gagelveldenstraat en de Sleutelbloemstraat, in 1912 opgetrokken op de gronden van notaris Corneel-Jacob De Witte de l’Arbre. Het huidige nummer 102 werd verkocht aan de in Merksem gevestigde 'maaldersgast' Louis Verrycken-Bettengers.


ID: 102307 | Bouwkundig element

Koraalplaats

Koraalplaats 1-28, 29 (Antwerpen)
De als stadsgezicht beschermde Koraalplaats vormt binnen het tussen de Schijn en het Rivierenhof gelegen historische stegenpatroon van Deurne-Dorp zuidwaarts van de Turnhoutsebaan, het jongste tracé. De toegang tot de steeg wordt gekenmerkt door stenen huisjes met een minstens tot de vroege 19de eeuw opklimmende kern, in de jaren 1970 omgevormd tot Volksmuseum Turninum. Tussen de bescheiden arbeiderswoningen, die sterk variëren in bouwperiode en stijl, is nog één houten servitudewoning bewaard.


ID: 214574 | Bouwkundig element

Vier arbeiderswoningen

Korte Bist 30-36 (Antwerpen)
Twee eclectische samenstellen van werkmans- of kleine burgerwoningen met rode bakstenen lijstgevels en voortuintjes omsloten met smeedijzeren hekwerk, typisch voor de straat.


ID: 214190 | Bouwkundig element

Gekoppelde meergezinswoningen

Kruishofstraat 335-337 (Antwerpen)
Bescheiden geheel van twee gekoppelde meergezinswoningen in sobere art-decostijl, volgens de bouwaanvraag van 1931 opgetrokken in opdracht van E. Elen en Edward Beyls.


ID: 304919 | Bouwkundig element

Arbeiderswoning

Laaglandlaan 118 (Antwerpen)
Arbeiderswoning met kern daterend van omstreeks 1878, opgetrokken voor de smid Carolus Maximiliaan Somers uit Antwerpen en oorspronkelijk met voortuin, weggenomen bij de verbreding van de straat in 1888. Het maakt deel uit van een reeks nog bewaarde gekoppelde en gespiegelde enkelhuizen van één of twee bouwlagen hoog (nummers 114-124), waarvan behoudens het nummer 118 de bakstenen gevels, het schrijnwerk of de openingen sterk aangepast zijn.


ID: 214575 | Bouwkundig element

Rij arbeiderswoningen

Laar 17-25 (Antwerpen)
Intact geheel van vijf aaneengeschakelde arbeiderswoningen, uit begin 20ste eeuw, van twee bouwlagen onder doorlopend pannen zadeldak.


ID: 7089 | Bouwkundig element

Steeg met arbeiderswoningen

Lamorinièrestraat 30/3-7 (Antwerpen)
Steeg met viertal enkelhuizen uit het vierde kwart van de 19de en eerste kwart van de 20ste eeuw. Deze arbeidershuisjes hoorden bij de nu gesloopte Distillerie Bal et Louis Meeùs.


ID: 7117 | Bouwkundig element

Rij neoclassicistische arbeiderswoningen

Lange Dijkstraat 103-111 (Antwerpen)
Rij van vijf volgens repeterend schema gekoppelde, neoclassicistische arbeiderswoningen van elk drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken, uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 7202 | Bouwkundig element

Neoclassicistische arbeiderswoning

Lange Van Bloerstraat 2 (Antwerpen)
In oorsprong twee gekoppelde, neoclassicistische arbeiderswoningen op de hoek van Lange Van Bloerstraat en Sint-Willibrordusstraat, slechts één bouwlaag hoog, volgens de bouwaanvraag uit 1847 opgetrokken in opdracht van de heer J.F. Mercie, als onderdeel van een geheel van vier woningen. Verhoogd met één verdieping door de aannemer César Jacobs in 1882.