Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

925 resultaten


ID: 16648 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Koolhofstraat 5 (Nieuwpoort)
Kort na Eerste Wereldoorlog heropgebouwde hoeve, nabij de Koolhofvaart; losse, U-vormige opstelling van bakstenen bestanddelen onder zadeldak rondom begrint erf. Sobere heropbouwarchitectuur zonder overmatige versiering, geïnspireerd op traditionele regionale hoevebouw.


ID: 16650 | Bouwkundig element

Hoeve 't Jockveldt in wederopbouwarchitectuur

Molenstraat 30 (Nieuwpoort)
Kort na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwde hoeve met semigesloten opstelling van bakstenen gebouwen onder zadeldak rondom begrint erf, midden volledig bewaarde vierkante omwalling; zuidelijke toegangsbrug met hekpijlers en aansluitende, deels gekasseide oprit.


ID: 3102 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Gasthuisstraat 4 (Nijlen)
Alleenstaand huis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), met neorocaille reminiscenties, door middel van gevelsteen gedateerd "O.S.B. 1918".


ID: 3105 | Bouwkundig element

Hoeve De Putting

Grote Puttingbaan 10 (Nijlen)
Woonstalhuis met gevelsteen 1914/1922, haakse schuur en aansluitend wagenhuis, naar ontwerp van E. Heylen.


ID: 3140 | Bouwkundig element

Burgerhuis van 1919

Liersesteenweg 52 (Nijlen)
Alleenstaand dubbelhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak en een centraal deurrisaliet met hogere klokgevel.


ID: 3247 | Bouwkundig element

Station Nijlen

Statieplein 1 (Nijlen)
Station met onregelmatige traveeën en één + twee bouwlagen onder complexe bedaking, van 1925.


ID: 56603 | Bouwkundig element

Domein Raversijde met Memoriaal Prins Karel en Atlantikwall

Duinenstraat 147-149 (Oostende)
Het domein Raversijde omvat het openluchtmuseum Atlantikwall met bovengronds en ondergronds erfgoed uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, met name van de Batterij Aachen uit de Eerste, en het Stützpunkt Bensberg en Batterij Saltzwedel-neu uit de Tweede Wereldoorlog. Het omheinde domein bevat ook koninklijk erfgoed, waaronder het paviljoen van Prins Karel. Buiten het domein zijn nog koninklijke paardenstallen terug te vinden, evenals enkele bunkers en restanten van de Batterij Saltzwedel-neu en het steunpunt Bensberg.


ID: 56634 | Bouwkundig element

Parochiekerk Maria ten Hemel Opgenomen

Zandvoordedorpstraat (Oostende)
Georiënteerd bedehuis omringd door parking en grasperkjes, ten zuiden met bewaarde kruisen uit de tweede helft van de 19de eeuw (recente opruiming van het omhaagd kerkhof). Vier grafstenen, 16de, 17de en 19de eeuw, ingemetseld in de zijbeuk- en transeptmuren. Gietijzeren kruis uit het laatste kwart van de 19de eeuw tegen de koorsluiting.


ID: 36621 | Bouwkundig element

Sint-Anschariuskerk

Bavegemstraat 12 (Oosterzele)
Bakstenen hallenkerk op de wijk Anker gebouwd naar ontwerp van architect A. Bressers in 1938 en ingewijd Op 22 september 1940. Modern bakstenen kerkgebouw aansluitend bij de regionalistische architectuur uit midden 20ste eeuw.


ID: 87846 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Brugsestraat 2 (Oostkamp)
Vrij imposant hoekpand met rechts een aanbouw met afgeronde gevel op de plaats van het oude gemeentehuis. Het resterende gebouw dateert van 1910 en bewaart een oudere - mogelijk begin 17de-eeuwse - kelder. Witgeschilderde baksteenbouw van vijf traveeën en twee bouwlagen.