Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1059 resultaten


ID: 27823 | Bouwkundig element

Hoeve

Roosstraat 3 (Oudenaarde)
Hoeve, vermeldenswaardig als rest van site met samengestelde walgrachten aan de rand van de kouter en ten oosten van de Oossebeek. Aanvankelijke vierkante omgrachting van het woonhuis voor minder dan de helft behouden namelijk aan de noordwest- en noordooostzijde. Vrij sterk vernieuwd bakstenen boerenhuis met min of meer bewaard volume en lengte van vijf traveeën. Grote vroegere bakoven, waarschijnlijk nog uit de 18de eeuw.


ID: 45643 | Bouwkundig element

Polderhoeve 't Siberiehof

Geleedstraat 10 (Oudenburg)
Polderhoeve met losstaande bestanddelen met 19de-begin 20ste-eeuws uitzicht, deels omgracht. Oudere kern: op deze site is een omgrachte hoeve aangeduid op Ferrariskaart (1770-1778). Op kaart Vandermaelen (circa 1845) aangeduid met grosso modo de huidige bestanddelen.


ID: 45556 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Groenedijkstraat 1 (Oudenburg)
Deels omwalde hoeve met losstaande bestanddelen, minstens teruggaand tot 18de eeuw. Muurvlechtingen op woon- en stalvleugel. De Portugese architect Alvaro Siza maakt eind jaren 1990 een ontwerp voor de verbouwing en uitbreiding van de hoeve als woonhuis en galerie; uitvoering in 2001-2002.


ID: 45603 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Polder 23 (Oudenburg)
Verbouwde hoeve van het langgeveltype, gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw, witgekalkt, omgracht en omzoomd door knotwilgen.


ID: 44226 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Polder 32 (Oudenburg)
Omgrachte hoeve met losstaande bestanddelen waarvan het witgekalkte boerenhuis met geïncorporeerde stallen en ommuurde stoep teruggaat tot 18de eeuw (één volume aangeduid op Ferrariskaart, 1770-1178). De rest van de gebouwen zijn 19de-eeuws; wagenhuis met siermetselwerk in de vorm van kapitelen aan de korfbogige poortopeningen.


ID: 45638 | Bouwkundig element

Hoeve 't Nieuwkloosterhof

Zandvoordsestraat 232 (Oudenburg)
Hoeve met losstaande bestanddelen met omgracht erf, die teruggaat tot 18de eeuw (aangeduid op Ferrariskaart, 1770-1778). Boerenhuis met geïncorporeerde stallen oudste gedeelte; steunberen, kardoezen, opkamertravee.


ID: 22658 | Bouwkundig element

Pastorie, nu gemeentehuis

Gildenstraat 1 (Oudsbergen)
Pastorie der norbertijnen, thans gemeentehuis, omgeven door een tuin met resten van de vroegere omgrachting. De pastorie wordt toegeschreven aan Grégoire Godissar, lekenbroeder van de Abdij van Averbode. Alleenstaand classicistisch herenhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen onder gebogen schilddak, uit de 18de eeuw.


ID: 80387 | Bouwkundig element

Pastorie van de parochie Lindelhoeven

Lindelsebaan 246 (Pelt)
In 1905 gebouwd en aan de straatzijde van een ijzeren hek tussen bakstenen pijlers voorzien, volledig omgracht en in een ruime tuin gelegen woning.


ID: 211654 | Bouwkundig element

Hoeve Ter Semmerzake

Fonteinestraat 30 (Pittem)
Bestaande uit voornamelijk 19de-eeuwse hoevegebouwen. Gebouwen in L-vorm rond een erf in losse verharding met grasperken en groenaanplantingen aan zij- en achterzijde van het woonhuis, gelegen ten oosten van het erf.


ID: 31304 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Victorparochie met pastorietuin en Mariagrot

Alexisplein 16 (Poperinge)
Oorspronkelijk omwalde pastorie, ten oosten van de kerk gelegen. Alleenstaand dubbelhuis met oudere kern uit het laatste kwart van de 18de eeuw, maar met 19de-eeuws uitzicht, namelijk opgetrokken tot twee bouwlagen in 1886 naar een ontwerp van C. Vankemmel. Aanleunend koetshuis van vijf traveeën en twee bouwlagen, gedateerd 1792. De pastorie is gelegen in een omhaagde tuin, toegankelijk via een hek tussen twee bakstenen toegangspijlers en met bakstenen toegangsbruggetje. In de tuin bevindt zich een Mariagrot.