Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1592 resultaten


ID: 46613 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

John Lijsenstraat 15 (Hoogstraten)
Hoeve met losstaande bestanddelen rondom verhard erf, opklimmend tot het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 46614 | Bouwkundig element

Landhuis De Zwaelmen

John Lijsenstraat 54-56 (Hoogstraten)
Landhuis, gebouwd circa 1904 in opdracht van de Antwerpse bankier J.C. Lijsen, gelegen in een uitgestrekt domein en oorspronkelijk één geheel met de eigendom van Kasteel Ter Meiren.


ID: 46497 | Bouwkundig element

Woonstalhuis

Loenhoutseweg 131-133 (Hoogstraten)
Verankerde bakstenen gebouwen van circa 1904. Op de rooilijn inspringend woonstalhuis met schuur en parallel gelegen stal aan verhard erf.


ID: 46618 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Maxburgdreef 1 (Hoogstraten)
Hoeve met losstaande bestanddelen: woonstalhuis van drie en vier traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak met haaks aanpalend bakhuis en uitbouw aan erfzijde; gebouwd circa 1929.


ID: 135215 | Landschappelijk geheel

Omgeving van Tissenhovemolen

Sint-Maria-Horebeke (Horebeke), Mater (Oudenaarde)
Dit gebied ligt tussen de dorpjes Mater (Oudenaarde) en Sint-Maria-Horebeke (Horebeke), strekt zich verder noordwaarts uit richting Korsele en omvat de watermolen Zwadderkotmolen. Rond de windmolen Tissenhovemolen ligt de kouter van Horebeke. Ten westen daarvan ligt de vallei van de Oossebeek, zijbeek van de Schelde. Rond Mater monden de Spouwwaterbeek en de Borrekenbeek in de Oossebeek uit. Deze asymmetrische vallei heeft een steile oostelijke valleiwand en een zachter hellende westelijk valleiflank.


ID: 300137 | Bouwkundig element

Dorpskom Sint-Maria-Horebeke

Dorpsstraat, Kerkplein, Ketse, Kullaarsweg, Matersestraat, Rokegem (Horebeke)
Het dorpsbeeld van Sint-Maria-Horebeke wordt bepaald door een lintbebouwing aan weerszijden van de Dorpsstraat en het ontbreken van een eigenlijk dorpsplein.


ID: 43763 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve met tuin

Dorpsstraat 25 (Horebeke)
Voormalige hoeve met aan de straat gelegen huis van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak, volgens kadasterarchief gebouwd door de kostersfamilie Ghys in het tweede kwart van de 19de eeuw. Aansluitend bij het erf boomgaard en vroegere groentetuin met taxusprieel.


ID: 43764 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Dorpsstraat 29-31 (Horebeke)
Voormalige hoeve van het gesloten type met aan de straat gelegen boerenhuis, nu tweegezinswoning van drie en vier traveeën en anderhalve bouwlaag onder doorlopend zadeldak, vermoedelijk uit het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 43768 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Dorpsstraat 38 (Horebeke)
Deze hoeve met een kern uit de 18de eeuw werd in de loop van de 19de of vroege 20ste eeuw uitgebreid tot een hoeve van het gesloten type. Het woonhuis staat dwars op de straat en vormt de westelijke begrenzing van het vierkant erf waarrond een schuur en twee stalvleugels zijn aangelegd.


ID: 74191 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Ommegangstraat 2 (Horebeke)
Boerenhuis, in kern uit 18de eeuw met uitbreiding uit tweede helft 19de eeuw. Met beuk- en haagbeuk omhaagde, heraangelegde moes- en bloementuin voor het huis.