Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12853 resultaten


ID: 70304 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve met losse bestanddelen

Sint-Corynstraat 8 (Lo-Reninge)
Historisch hoevetje wellicht teruggaand tot de 18de eeuw. Lage losse bestanddelen in vakwerkbouw rondom met gras begroeid erf en waterput. Resten van wal afgeboord met rij knotwilgen. Boerenhuis met aanpalende dwarsschuur onder doorlopend zadeldak en stalvleugel van één bouwlaag en vier traveeën onder schilddak, beide met strobedekking en kleivorst met donderkruid. Eénbeukig wagenkot onder; mank schilddak. Schaapskooi met één bouwlaag.


ID: 70305 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen en kapel

Sint-Corynstraat 9 (Lo-Reninge)
Achterin gelegen historische hoeve met lage losse bestanddelen rondom onverhard erf. Erftoegang aan de straat, geflankeerd door bakstenen hekpijlers met rechts geelbakstenen kapel uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Verbouwd geelbakstenen boerenhuis met oudere kern. Links van het boerenhuis, geïncorporeerde stalling. Bakhuis van het tweeledige type. 19de-eeuwse stalling onder zadeldak.


ID: 70312 | Bouwkundig element

Hoeve

Tempelare 13 (Lo-Reninge)
Naar verluidt werd de hoeve tijdens de Tweede Wereldoorlog diverse malen beschoten, wat mogelijks een verklaring biedt voor het ontbreken van een volume aan de westzijde en de verbouwde toestand van de resterende volumes. Ten noorden van het erf, verbouwd boerenhuis met twee opkamertraveeën. In de linker topgevel, ruitvormige metselaarstekens en datum 1758 in gele baksteen. Ten zuiden van het erf, verbouwde dubbele dwarsschuur van 1757.


ID: 70307 | Bouwkundig element

Vakwerkhoeve

Tempelare 2 (Lo-Reninge)
Kleine vakwerkhoeve met een versteend boerenhuis en een kleine vakwerkschuur met een recentere beplanking. Boerenhuis van vijf traveeën + rechts één opkamertravee onder een pannen zadeldak. Witgeschilderde baksteenbouw waaronder de oorspronkelijke vakwerkbouw grotendeels bewaard is. De haaks aansluitende bakstenen koeienstal is tegen het huisvolume aangebouwd; verder nog kleine dwarsschuur onder steil zadeldak.


ID: 70308 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Tempelare 3 (Lo-Reninge)
Achterin gelegen hoeve met lage losse bestanddelen rond geasfalteerd erf. Ten noorden van het erf, roodbakstenen boerenhuis van 1911. Links, aansluitende stalling onder zadeldak.


ID: 70225 | Bouwkundig element

Hoeve

Tommestraat 34 (Lo-Reninge)
Het boerenhuis van deze hoeve klimt als volume minimaal op tot het einde van de 17de eeuw of het begin van de 18de eeuw. Blijkens de tweeledige bakstenen kelder heeft het huis echter een oudere, minimaal 17de-eeuwse kelder. De hoeve is gelegen ten westen van en eventjes buiten het dorp. Vandaag is enkel het boerenhuis bewaard.


ID: 70226 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Tommestraat 35 (Lo-Reninge)
Hoeve aan een bocht van de weg gelegen. Losstaande 19de-eeuwse bakstenen bestanddelen onder zadeldaken. Achter het boerenhuis, bakhuis van het tweeledige type.


ID: 70124 | Bouwkundig element

L-vormige hoeve

Turkeyen 3 (Lo-Reninge)
Aan de straat gelegen hoeve met L-vormige opstelling. Boerenwoning met geïncorporeerde stal, vermoedelijk heropgebouwd na vernietiging tijdens de Eerste Wereldoorlog; bewaarde opkamer met oudere kern.


ID: 70227 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve Pollinkhof met omgeving

Vaartstraat 2 (Lo-Reninge)
Het is een erg beeldbepalende in kern 18de-eeuwse hoeve. Ten zuiden van het erf, boerenhuis met dakruiter, 18de-eeuws uitzicht, doch met 19de-eeuwse uitbreiding. Ten zuidwesten van het boerenhuis, tabaksast van circa 1876. Ten noorden van het erf, lange stal, oorspronkelijk teruggaand op twee kortere stallen die circa 1876. Dwarsschuur met geïncorporeerde stal en wagenhuis, teruggaand tot circa 1750. Ten oosten een laaggelegen graslandcomplex dat al aanwezig is op de Ferrariskaart.


ID: 70240 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Vrijestraat 1 (Lo-Reninge)
19de-eeuwse hoeve met losstaande gebouwen U-vormig gegroepeerd rondom het geasfalteerde erf. Het geheel wordt gemarkeerd door de dwarsschuur met korfboogpoort. Achter het boerenhuis, bakhuis.