Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12853 resultaten


ID: 70185 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Westpoeselstraat 10 (Lo-Reninge)
Aan de straat gelegen hoeve, heropgebouwd in de jaren 1920. Roodbakstenen, eenvoudige bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom het erf. Rechts, imposante dwarsschuur. Mariagrot in de voortuin van het boerenhuis.


ID: 70314 | Bouwkundig element

Hoeve 't Neerhof

Woestenstraat 5 (Lo-Reninge)
Hoeve met lage losse bestanddelen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Ten zuiden van het erf, geelbakstenen boerenhuis met opkamer. Geelbakstenen stal en schuur onder zadeldaken,


ID: 73724 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Hoeve

Woestenstraat 9 (Lo-Reninge)
De hoeve bestaat uit lage bakstenen bestanddelen met L-vormige opstelling rondom het deels verhard driehoekig erf met centrale mestvaalt. Geelbakstenen boerenhuis dat in kern zeker teruggaat tot de 18de eeuw; links aansluitend een kleine, smalle stalling aan. Ten oosten van het erf, één vrij lange stal- en schuurvleugel. In weide, geelbakstenen bakhuis van het tweeledige type onder zadeldak, opklimmend tot 1879. Links van de erftoegang, drinkpoel, en kapelletje van 1928 met buxus topiary.


ID: 70241 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zandfoortstraat 6 (Lo-Reninge)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen. Rode baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Boerenhuis met 18de-eeuwse of vroeg 19de-eeuwse kern van opkamer + twee traveeën. In de 19de eeuw wordt in het verlengde een hoger en breder huis aangebouwd. Schuur en stal uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 70142 | Bouwkundig element

Hoeve

Zavelhoek 1 (Lo-Reninge)
Hoeve gelegen aan een doodlopend stuk van de Zavelhoek, dicht tegen de Lovaart aan. Ten oosten van het erf, boerenhuis met 18de-eeuwse kern confer de steile dakhelling en de aandaken met vlechtingen.


ID: 70143 | Bouwkundig element

Het Iepenhof

Zavelhoek 3 (Lo-Reninge)
Achterin gelegen hoeve met omwald opperhof en niet omwald neerhof. Naar verluidt was het een voormalige abdijhoeve. Opperhof toegankelijk via een bruggenhoofd, met hooghuis van drie traveeën en twee bouwlagen boven kelderverdieping onder steil zadeldak blijkens de laatgotische typologie teruggaand op de 15de of 16de eeuw. Bij de opkamer sluit rechts een lager huisgedeelte aan, in kern wellicht terug tot de 17de of de 18de eeuw. Ten zuiden, neerhof met lage losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken rondom verhard erf met centrale mestvaalt. Soldatenbarak van de Eerste Wereldoorlog van 1917.


ID: 70144 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zavelhoek 6 (Lo-Reninge)
Achterin gelegen historische hoeve met losse bestanddelen. Reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (circa 1843) met quasi gelijke opstelling en ten noorden U-vormige omwalling die voor 1843 gedempt werd. Ten noorden van het erf, gedeeltelijke verhoogd en witgeschilderd boerenhuis met opkamer, oorspronkelijk onder verhoogd zadeldak.


ID: 70321 | Bouwkundig element

Hoeve

Zuidschotestraat 26 (Lo-Reninge)
Achterin gelegen hoeve uit de wederopbouwperiode. Boerenhuis met rechts geïncorporeerde stal en schuur. Bewaard geschilderd houtwerk met kruisindeling en luiken. Tegenover het boerenhuis, vrijstaande stallen.


ID: 70317 | Bouwkundig element

Hoeve

Zuidschotestraat 4 (Lo-Reninge)
Hoeve, heropgebouwd in de jaren 1920, met inslag van de traditionele baksteenarchitectuur. Aan de rechterzijde van het erf, imposante dubbele dwarsschuur met korfboogpoorten.


ID: 70153 | Bouwkundig element

't Molenhof

Zuidstraat 21, 21B (Lo-Reninge)
Aan de zuidzijde van de straat, in een bocht gelegen hoevetje uit de jaren 1920. Mogelijk de molenaarshoeve van de in 1919 afgebroken Gasthuismolen. Een beplankte dwarsschuur ten westen van het erf, met het jaartal 1877 aangebracht in de dakpannen is wellicht het enige overblijfsel van de vooroorlogse site.