Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1467 resultaten


ID: 47370 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand

Prijstraat (Kasterlee)
Kapel van 1664, zie jaartal van gesinterde baksteen in de westgevel, ingeplant op ten dele omhaagd en met linden beboomd pleintje.


ID: 47378 | Bouwkundig element

Gesubsidieerde Vrije Basisschool

Tielendorp 43 (Kasterlee)
Complex, bestaande uit een schoolvleugel, in kern opklimmend tot het einde van de 19de eeuw, en het voormalige klooster van 1898.


ID: 47357 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw in 't Zand

Zandstraat (Kasterlee)
Georiënteerd zaalkerkje van drie traveeën met driezijdig koor onder zadeldak met opengewerkt klokkentorentje, aansluitend rechthoekige sacristie onder afgewelfd dak. De kapel werd ingeplant op een kruispunt van wegen aan de rand van de heide.


ID: 71921 | Bouwkundig element

Sint-Martinuskapel

Grote Kerkstraat 6 (Kinrooi)
De kapel wordt opgericht in 1470 met steun van de vrouwe van Kessenich, en ressorteerde onder de parochie Kessenich. In 1819 werd ze gerestaureerd en vergroot.


ID: 88669 | Bouwkundig element

Klooster en school van de zusters van het Heilig Hart van Maria

Weertersteenweg 363 (Kinrooi)
Gebouwd in 1897. U-vormig complex, de centrale vleugel diende als klooster, de twee zijvleugels als leslokalen, kapel en slaapzaal, naar het voorbeeld van het moederklooster te Hannuit.


ID: 28383 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Herpelgem

Avelgemstraat 6 (Kluisbergen)
Recent gerestaureerd complex gebouwen rondom binnenplaats. Tot voor kort ten oosten van het complex, brouwerij gebouwd in 1897 en gesloopt in 1991 en vervangen door autobergplaats. Ten westen, bijgebouwen rondom een tweede binnentuin en ten noorden deels bewaarde vierkante omgrachting van een ouder kasteel of hoeve, heden een aangelegde tuin met onder meer een interessante oude lovergang.


ID: 28305 | Bouwkundig element

Kasteel Ter Donckt

Kasteelstraat 4 (Kluisbergen)
Kasteel zogenaamd naar het Germaanse donk, een lichte bodemverhevenheid midden een lager gelegen, moerassig gebied, volgens N. Kerckhaert door de Franken bij voorkeur uitgekozen om er half versterkte hoeven te bouwen.


ID: 28306 | Bouwkundig element

Klooster, kapel en pensionaat

Kloosterstraat 31-33 (Kluisbergen)
Klooster, kapel en pensionaat, in 1881 gebouwd door architect H. Vande Meulebroucke in opdracht van baron Oscar Pycke van Peteghem.


ID: 28356 | Bouwkundig element

Klooster en instituut Sint-Franciscus Xaverius

Kwaremontplein 41 (Kluisbergen)
Klooster gesticht en gebouwd in 1902, naast sinds 1879 bestaande parochieschool waarvan zij de verstrekking van het meisjesonderwijs overnamen. In 1903 stichting van ouderlingenverblijf. Bakstenen kloostergebouw met neogotische inslag, van twee bouwlagen op weinig uitgesproken U-vormige aanleg onder steile snijdende leien zadeldaken.


ID: 58507 | Bouwkundig element

Visserskapel

Cornelius Bassensplein (Knokke-Heist)
Neogotische kapel van 1892, ter vervanging van een kapel van 1854 in de buurt van de Vuurtorenstraat. In 1927-1928 herstelling en uitbreiding met klein achtergelegen kapelletje met beeld van de Heilige Theresia en gedenksteen, de toen toegevoegde omheining is nu verdwenen.