Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1011 resultaten


ID: 36626 | Bouwkundig element

Klooster Tota Pulchra

Dorp 50 (Oosterzele)
Klooster van de zusters apostolinnen van Gent, instituut zusters Onbevlekte Ontvangenis. Hoofdgebouw aan de straat met voorgevel van drie bouwlagen en zeventien traveeën, onder zadeldak, grotendeels uit het derde kwart van de 19de eeuw doch nog herkenbare oudere kern. Rechts neogotische bakstenen kapel van vier traveeën met driezijdige koorsluiting van circa 1910.


ID: 36829 | Bouwkundig element

Herenhuis

Pelgrim 50 (Oosterzele)
Oorspronkelijk een herenhuis, sinds 1866 godshuis voor ouderlingen, meisjes- en bewaarschool bediend door de zusters van Opbrakel. Het hoofdgebouw aan de straat, klooster en rusthuis, van twee bouwlagen en negen traveeën, bewaart het oorspronkelijk volume en de travee-indeling van een dubbelhuis uit het derde tot vierde kwart van de 18de eeuw. Leien schilddak met klokkenstoel.


ID: 88148 | Bouwkundig element

Klooster en school van de zusters apostolinnen

Wingensestraat 10 (Oostkamp)
In oorsprong eind 19de-eeuws klooster en school van de zusters apostolinnen, afhankelijk van het moederklooster gelegen aan de Peperstraat te Brugge, doch grondig verbouwd in 1962. Het huidige gebouwencomplex bestaat vandaag uit een schoolvleugel met ten noorden en oosten een omringende speelplaats, een klooster en de kapel van circa 1935. Het geheel is van de straat afgescheiden door een half hoge, bakstenen muur. Begraasde voortuin voor klooster en kapel.


ID: 214864 | Bouwkundig element

Klooster en rectorswoning der zusters van de Heilige Vincentius a Paulo

Kloosterstraat 48-50 (Opwijk)
Beeldbepalend kloostercomplex met neogotische straatvleugel van 1902-1904, haaks ingeplante kapel van 1933-1934, westvleugel van 1935-1936 en oostvleugel van 1947, oostelijk gelegen rectorswoning kadastraal geregistreerd in 1905, ten noorden een aangelegde kloostertuin met calvarie.


ID: 307616 | Bouwkundig element

Klooster van de vrije school Sint-Joris-Weert

Pastoor Tilemansstraat 4 (Oud-Heverlee)
Klooster van de vrije basisschool van Sint-Joris-Weert, gelegen op het perceel ten noorden van het oude gemeentehuis met gemeenteschool dat dienst deed tot in het interbellum. De kloosterwoning met aansluitende school werd opgericht begin 20ste eeuw, maar het uitzicht van het huidige klooster is het gevolg van een vergroting tijdens het interbellum.


ID: 11708 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Priorij Corsendonk

Corsendonk 5 (Oud-Turnhout)
Omwald domein met gedeeltelijk bewaard kloostercomplex, opklimmend tot de eerste helft van de 16de eeuw en de 17de eeuw, in laatgotische en traditionele bak- en zandsteenstijl. Tuinontwerp door J. Wirtz met onder meer een gereconstrueerde kloostertuin.


ID: 11717 | Bouwkundig element

Vrije Meisjesschool en klooster

Heerestraat 140 (Oud-Turnhout)
Twee haaks op mekaar geplaatste langgestrekte vleugels van twee bouwlagen onder zadeldak, gebouwd in verschillende fasen.


ID: 27319 | Bouwkundig element

Klooster

De Ham 2 (Oudenaarde)
Alleenstaande woning gelegen in een grotendeels ommuurde tuin; drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak.


ID: 27367 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Petrusparochie met tuin

Deinzestraat 53 (Oudenaarde)
Dubbelhuis met voortuin, afgesloten door een laag bakstenen muurtje en achterliggende siertuin, gebouwd in 1785 als toevluchtsoord voor de zusters van het in 1783 afgeschafte klooster van Beaulieu te Petegem. Verankerd, witgeschilderd bakstenen gebouw van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Rechts, dienstgebouw met verankerde gewitte gevel van twee traveeën en één bouwlagen onder zadeldak met korfboogpoort in rechtertravee.


ID: 27408 | Bouwkundig element

Klooster en school van de Zusters Onze-Lieve-Vrouw Visitatie

Edelareberg 61, 59A, 59C, 61A-B (Oudenaarde)
Gebouwen met L-vormige opstelling, volgens documenten in het klooster opgericht in 1897; nieuwe vleugel, vermoedelijk de nog bestaande neogotische vleugel, van 1902. Aan de straatkant afgesloten door bakstenen muur voorzien van drie rondboognissen met reliëfs met staties van de kruisweg, daterend van 1902. Zuidwestelijke vleugel, aan de Kerklosstraat, in de vorm van twee burgerhuizen van vier traveeën en twee bouwlagen onder verspringende zadeldaken, daterend uit eind 19de eeuw.