Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1181 resultaten


ID: 89860 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Michiels

Marktplein (Kuurne)
Georiënteerde neogotische kerk gebouwd tussen 1876-1878, naar ontwerp van architect Arthur Croquison. Licht verheven inplanting met bordes van vijf treden, gelegen aan de oostzijde van het Marktplein. De heraanleg van het plein en de publieke ruimte rond de kerk zijn afgewerkt in 2005 door Koch-Ockier (Tiegem). Het oorspronkelijke ommuurde kerkhof verdween circa 1958.


ID: 89863 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Kuurne

Marktplein 9 (Kuurne)
Dieper in gelegen gemeentehuis met voorliggend plein, ingewijd in 1975, naar ontwerp van architecten Marcel Holvoet (Kuurne) en Jacques Kindt (Kortrijk).


ID: 89896 | Bouwkundig element

Vlasfabriek bestaande uit roterij, zwingelarij en drie schuren

Sint-Katriensteenweg 98 (Kuurne)
Voormalige vlasfabriek bestaande uit roterij, zwingelarij en drie schuren, thans dienst doende als opslagruimte.


ID: 41175 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Niklaasparochie

Meerlaarstraat 120 (Laakdal)
Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien zadeldak met aandaken, volgens literatuurbronnen gebouwd in 1804-1808.


ID: 54804 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Sint-Macariusgodshuis, klooster en boomkapel in linde

Molenstraat 35A (Laarne)
Dieper gelegen voormalig klooster met godshuis van 1878, voorafgegaan door een grote tuin aan de kant van de Molenstraat. Eclectische baksteenbouw op T-vormig grondplan van twee bouwlagen en vijftien traveeën breed op een plint van uitspringende baksteen. Voortuin met beeld van de Heilige Jozef met kind. Aan de zijkant van het gebouw staat een linde met boomkapelletje.


ID: 83766 | Bouwkundig element

Duitse militaire begraafplaats Langemark

Klerkenstraat 86 (Langemark-Poelkapelle)
Duitse militaire begraafplaats, met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De eerste doden werden er tijdens de oorlog begraven. Na de oorlog werd de begraafplaats uitgebreid. In 1955 volgde een nieuwe uitbreiding, met onder meer een 'Kameradengrab'. De begraafplaats, naar ontwerp van Robert Tischler en Georg Fischbacher, wordt gekenmerkt door het poortgebouw uit rode zandsteen, de beeldengroep van E. Krieger en drie Duitse bunkers van de Koekuitstellung. In een geometrisch patroon liggen, verspreid over het terrein, vierkante, platte grafstenen. Hier en daar staan groepjes van drie kruisen uit basalt. Hoge bomen overschaduwen het geheel.


ID: 44092 | Bouwkundig element

Pastorie

Markt 20 (Langemark-Poelkapelle)
Pastorie naar ontwerp van architect Thierry Nolf (Torhout) van 1922. Eclectisch huis van vier traveeën en twee bouwlagen met rechts aanbouwsel van één travee en één bouwlaag onder onderbroken zadeldak, met getrapte dakvensters.


ID: 47740 | Bouwkundig element

Administratief centrum

Flor Hofmanslaan 1 (Lebbeke)
Administratief centrum, gedeeltelijk ingericht in een vleugel van de voormalige Vrije Vak- en Beroepsscholen van Lebbeke, opgericht in 1926, volgens literatuur naar plannen van aannemer architect Edmond Van den Heule, stichter en leraar aan de Vakschool.


ID: 88641 | Bouwkundig element

Hofje van Zeven Weeën

Grote Plaats (Lebbeke)
In boogvorm ingeplante zeven neogotische bakstenen kapellen, aangelegd op het oostelijk deel van de pastorietuin in 1905. Op 3 mei 1908 werd in de Hof een levensgroot Onze-Lieve-Vrouwenbeeld naar ontwerp van beeldhouwer Aloïs De Beule onthuld. Het werd vernietigd tijdens de Eerste Wereldoorlog en in 1933 vervangen door het huidige bronzen beeld.


ID: 9130 | Bouwkundig element

Hoeve

Impedorp 53 (Lede)
Hoeve met vernieuwd woonhuis. Ten noordoosten, bakstenen dwarsschuur met één bouwlaag onder zadeldak uit de 19de eeuw.