Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1215 resultaten


ID: 18071 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Daknam-dorp 16 (Lokeren)
Nog deels romaanse tweebeukige kruiskerk met achtkantige vieringtoren, op een lichte verhevenheid in het dorp en omringd door het kerkhof met laag, gemetseld en gewit muurtje, met een smeedijzeren ingangshek en vierkante pui onder tentdakje.


ID: 80122 | Bouwkundig element

Duitse militaire begraafplaats Lommel

Dodenveldstraat 30 (Lommel)
Duitse militaire begraafplaats van 16 hectare, aangelegd in 1953-59 door de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge.


ID: 80152 | Bouwkundig element

Decanale kerk Sint-Pietersbanden

Kerkplein 1 (Lommel)
Georiënteerd bedehuis. De plattegrond beschrijft een driebeukig schip van zes traveeën met voorstaande westertoren.


ID: 80177 | Bouwkundig element

Poolse militaire begraafplaats

Luikersteenweg (Lommel)
Begraafplaats na de Tweede Wereldoorlog aangelegd, met 257 graven van Poolse militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen zijn. Het merendeel behoorde tot de Poolse 1ste Pantserdivisie, die ons land hielp bevrijden.


ID: 42632 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus met kerkhof

Dorpskring 28 (Lubbeek)
Pseudo-basiliek heropgebouwd in de periode 1770-1777 met bewaarde ingebouwde laatgotische 16de-eeuwse toren, vergroot en aangepast in 1854, aan zuidzijde omkaderd door het hooggelegen kerkhof omsloten met hoge steunmuren.


ID: 42661 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pieter met kerkhof

Kerkplein 1 (Lubbeek)
De oorspronkelijk romaanse kerk met ingebouwde westtoren van circa 1200, werd in 1780 herbouwd in classicistische stijl, de kerk is omringd door een ommuurd kerkhof met enkele waardevolle grafmonumenten.


ID: 42650 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jan de Doper met kerkhof

Kerkstraat 1 (Lubbeek)
Georiënteerde, overwegend neogotische plattelandskerk met deels ingebouwde tot de 13de eeuw opklimmende westtoren, gebouwd 1873-1874, gelegen op een hoogte en omringd door een ommuurd kerkhof.


ID: 27852 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Britius

Etikhovestraat (Maarkedal)
Georiënteerde dorpskerk afwijkend naar het noorden, voorheen met kerkhofmuur voor de kerk, heden ten oosten en ten zuidoosten aanpalend ommuurd kerkhof. De plattegrond ontvouwt een driebeukige basilicale kerk van zes traveeën met vierkante westtoren en rond traptorentje in zijn noordoksel; middenbeuk uitlopend in even breed koor van twee traveeën met halfronde sluiting.


ID: 27934 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pieter

Kerkemstraat (Maarkedal)
Georiënteerd landelijk kerkje. Ten noorden en ten oosten aan de lager gelegen straat, hoge en gebogen oude bakstenen kerkhofmuur met steunberen, voorzien van ijzeren hekwerk wellicht van 1888 en tegenover de pastorie onderbroken door steektrap van 10 treden. Aan weerszij van kerktoren aansluitend ijzeren toegangshek tot kerkhof.


ID: 27874 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw van La Salette Louise-Marie

La Salettestraat (Maarkedal)
Naar het zuiden georiënteerde plattelandskerk met voornamelijk achterliggend ommuurd kerkhof. Driebeukige kerk van baksteenbouw; aanvankelijk zes traveeën met ingebouwde vierkante toren in de eerste noordelijke travee en koor met driezijdige sluiting tussen lage sacristie en berging, gebouwd volgens bewaarde plannen van 1851, hoogst waarschijnlijk van architect Louis Minard.