Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2454 resultaten


ID: 80086 | Bouwkundig element

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede

Klein Bien (Hamont-Achel)
Kapel opgericht in 1946 als oorlogsbelofte door de wijk Bien. Witbeschilderde bouw van handgevormde baksteen op breukstenen sokkel; bewaard houtwerk.


ID: 80055 | Bouwkundig element

Heilige Theresiakapel van de Mulk

Toomstraat (Hamont-Achel)
Kapel genoemd naar de H. Theresia van Lisieux, die in 1925 werd heilig verklaard. In 1928 op initiatief van de buurtbewoners opgetrokken door metser Jaak Vlassak.


ID: 80059 | Bouwkundig element

Heilig-Hartkapel van de wijk Achterhoek

Windmolenstraat (Hamont-Achel)
Grondig verbouwde, en eertijds een tijd als woonst fungerende, voormalige melkerij van De Eendracht. Aan de zuid-oostzijde beschaduwd door een linde, aan de noord-westzijde geflankeerd door drie berken.


ID: 205487 | Bouwkundig element

Kapel Heilige Antonius van Padua

Abtsulstraat (Harelbeke)
Kapel ter ere van de Heilige Antonius van Padua, gelegen bij het kruispunt met het Lindestuk aan de erfoprit van hoeve nummer 5. Roodbruine bakstenen kapel onder een zadeldak bedekt met grijze natuurleien en bekroond met een ijzeren kruisbekroning.


ID: 205006 | Bouwkundig element

Kristus-Koningkapel

Andries Pevernagestraat (Harelbeke)
Naar verluidt gebouwd in 1927 door Petrus Bossuyt uit christelijke devotie; hij bouwt naast kapellen, ook huizen en cafés. Door het kadaster geregistreerd in 1930. In het begin van de 21ste eeuw gerestaureerd en ingewijd.


ID: 205276 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw Troost in Nood

Asselstraat (Harelbeke)
Kapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw Troost in Nood, gelegen aan het begin van de erfoprit van een achterin gelegen hoeve (zie nummer 6), in een bocht van de straat. Volgens de literatuur en het opschrift boven de toegang daterend van 1803 en volgens de gegevens van het kadaster gebouwd in opdracht van de erfgenamen van Marie Goethals uit Kortrijk.


ID: 205371 | Bouwkundig element

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Zeven Weeën

Barzestraat (Harelbeke)
In oorsprong 18de-eeuwse kapel van Onze-Lieve-Vrouw van de Zeven Weeën. In de volksmond het "Brigandskapelletje" genoemd. Op "Brigandszondag", op 28 oktober 1798, werden in de nasleep van de Franse revolutie drie Hulstenaars vermoord op het grondgebied Kuurne.


ID: 205375 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwkapel

Blauwhuisstraat (Harelbeke)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, in de volksmond genaamd "Holvoet's kapel", gelegen links van de erfoprit naar de voormalige hoeve nummer 69. In oorsprong 19de-eeuwse kapel, herbouwd in 1987.


ID: 205022 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwkapel

Deerlijksestraat (Harelbeke)
Onze-Lieve-Vrouwkapel, volgens V. Degrande gebouwd vóór 1940 door de familie Wittebolle.


ID: 205310 | Bouwkundig element

Onze-Lieve-Vrouwkapel Ter Coutere

Elfbunderen (Harelbeke)
Onze-Lieve-Vrouwkapel "Ter Coutere", volgens de literatuur gebouwd in 1892 of 1894 (registratie in het kadaster in 1909) en oorspronkelijk opgedragen aan Sint-Godelieve. In de volksmond "Brabanders kapel" genoemd naar de bouwheer en eigenaarsfamilie van hoeve "Ter Coutere". Voorheen gelegen langs de kasseiweg naar het historische goed "Ter Coutere".