Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1059 resultaten


ID: 24010 | Bouwkundig element

Hoeve

Meensesteenweg 302 (Roeselare)
Losse, lage bestanddelen van verankerde rode baksteen -wederopbouw verfraaid met gele baksteen- onder zadeldaken, gegroepeerd rond begrint erf.


ID: 23450 | Bouwkundig element

Hoeve Hof ter Walle

Paradijsstraat 10 (Roeselare)
Historische hoeve, aangeduid op de Ferraris- (1770-1778) en de P.C. Popp-kaart (circa 1830). Losse, lage bakstenen bestanndelen, U-vormig opgesteld rondom een onverhard erf.


ID: 23339 | Bouwkundig element

Hoeve Seminariegoet

Rumbeeksesteenweg 354 (Roeselare)
Zogenaamd Seminariegoet, 19de-eeuwse hoeve in oorsprong omwald. Losse lage bestanddelen van donkere baksteen, onder pannen zadeldaken gegroepeerd rondom een bekiezeld erf met lange noordoostelijke erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek tussen bakstenen pijlers.


ID: 23387 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Sint-Eloois-Winkelsestraat 152 (Roeselare)
Hoeve uit eind 19de - begin 20ste eeuw, opgesteld rondom een begrint erf met gebogen erfoprit. IJzeren hek tussen bakstenen pijlers met Mariakapelletje. Verankerde rode baksteenbouw en overkragende pannen zadeldaken


ID: 23662 | Bouwkundig / Landschappelijk element

't Kasteeltje ter Betse met welkomstlindes

Ter Bets 12 (Roeselare)
Omwalde hoeve met losse, verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken (mechanische pannen), gegroepeerd rond een begrint erf. Drie oude welkomstlindes aan erftoegang.


ID: 42718 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie van de Sint-Martinusparochie met tuin

Holsbeeksebaan 8-10 (Rotselaar)
Pastorie uit het eerste kwart van de 17de eeuw met poortgebouw en bijgebouw omgeven door pastorietuin van circa 1,5 hectare waarvan de helft omgracht; twee heuveltjes en interessante taxusarchitectuur getuigen van de voornaamste functie van deze tuin: meditatie en gebed; het goed is aan drie zijden omgeven door een hoge bakstenen muur.


ID: 90715 | Bouwkundig element

Site Poelvoorde

Zandvleugestraat 12 (Ruiselede)
Historische site "Poelvoorde", foncier van de heerlijkheid "Poelvoorde-Stoppenberghe", een leen van de heerlijkheid Hansbeke. Behouden opperhof-neerhofstructuur met motte gelegen in een bocht van de Zandvleugestraat en bewaarde omwalling. Woonhuis volgens gevelankers daterend van "1777" maar in kern opklimmend tot de late middeleeuwen (15de-16de eeuw) zie bewaarde balksleutel met peerkraalprofiel. Poelvoorde betekent een doorwaadbare plaats in een waterloop, vijver of poel. Volgens De Flou komt in 1204 ene Lambertus de Polvorda voor.


ID: 14083 | Bouwkundig element

Hoeve Coppenbosch

Maaielei 1 (Schelle)
Omwalde boerderij woonstalhuis aan westzijde, ten noorden haaks hierop, rest van een schuur.


ID: 14141 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Guibertusparochie

Puttenhoflaan 10 (Schilde)
Alleenstaand rechthoekig neoclassicistisch herenhuis, grotendeels uit de 19de eeuw, gelegen binnen omhaagd domein en vierkante brede omwalling.


ID: 301493 | Bouwkundig element

Hoeven en site met walgracht

Feuselsdreef, Grouwesteenstraat (Sint-Gillis-Waas)
De vrij grote hoeven zijn gelegen aan de kruising van de Grouwesteenstraat en de Feuselsdreef. De dwarsschuur, opgetrokken met houten wanden en een rieten dak, werd in 1986 afgebroken. Aan de andere kant van de straat ligt een hoeve met losstaande bestanddelen.