Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

15105 resultaten


ID: 81799 | Bouwkundig element

Hoeve Berkenhof

Westdorp 46 (Anzegem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht. Verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldaken gegroepeerd rond erf. Aan de straat gelegen boerenhuis van zeven traveeën en één poorttravee die toegang geeft tot het erf.


ID: 81510 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Wortegemsesteenweg 48 (Anzegem)
Historische hoeve, in kern opklimmend tot in de 18de eeuw en met nagenoeg behouden configuratie voorgesteld op de Ferrariskaart (1770-1778) en op de Atlas der Buurtwegen (circa 1845). Thans aangepast geheel bestaande uit al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, opgesteld rond een deels verhard erf.


ID: 81513 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zijptestraat 13 (Anzegem)
Hoeve met laat 19de-eeuws uitzicht. Vermoedelijk met oudere kern, zie aanduiding site met herkenbare configuratie op de Atlas der Buurtwegen (circa 1845). Bakstenen bestanddelen gegroepeerd rondom onverhard erf met een bakstenen erfpijler.


ID: 81594 | Bouwkundig element

De Hespenhoeve

Zwevegemstraat 54 (Anzegem)
Aan de straat gelegen 19de-eeuwse hoeve met volumes van rode baksteen onder zadeldaken en met semigesloten opstelling gegroepeerd rond een verhard erf. Zuidoostelijke erfoprit met vernieuwd ijzeren hek geflankeerd door lindeboom en treurwilg. Woonhuis ten noordwesten, schuur ten noordoosten en stal ten zuidoosten. Buiten het erf, bakhuisje ten westen. Dwarsschuur gedateerd met jaaranker 1874 in zijgevel,


ID: 208176 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ardooisestraat 23 (Ardooie)
Hoeve bestaande uit 20ste-eeuwse gebouwen, gelegen op oudere site op de zuidelijke hoek met de Sint-Maartensstraat, reeds zichtbaar op de Ferrariskaart (1770-1778) als drie gebouwen rond een centraal erf. Vrijstaande woning op L-vormig plattegrond met haakse zadeldaken, (respectievelijk mank- en gewolfd zadeldak) met houten kroonlijst. Groot bijgebouw aan oostzijde in gele baksteen onder geknikt zadeldak.


ID: 207448 | Bouwkundig element

Hoeve Ter Burcht

Autvijverstraat 2 (Ardooie)
Neerhof van het voormalige kasteel van Autvyver, voornamelijk bestaande uit 19de- en 20ste-eeuwse hoevegebouwen, met duiventoren minstens opklimmend tot de 18de eeuw en cichorei-ast uit het interbellum.


ID: 207449 | Bouwkundig element

Hoeve

Bavinkhovebosstraat 5 (Ardooie)
Kleine hoeve voornamelijk uit de 19de eeuw, met 20ste-eeuwse aanpassingen. Bestaande uit losstaande bestanddelen in rode baksteenbouw rondom erf in losse verharding en met boomgaard, afgelegen van de straat en bereikbaar via een erfoprit in grind. Ten noorden het eenlagige boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak.


ID: 207458 | Bouwkundig element

Hoeve met chicorei-ast

Beverensestraat 73 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit een begin 20ste-eeuws boerenhuis en 19de-eeuwse cichorei-ast, op oudere site. Ten noorden het boerenhuis van vier traveeën en twee bouwlagen, met oostelijke lagere nutsvleugel (voormalige paardenstal). Parallelle schuur.


ID: 207479 | Bouwkundig element

Hoeve

Brugsebaan 4 (Ardooie)
Wordt weergeven op de Ferrariskaart (1770-1778). Hoeve toegankelijk via de Nijverheidsstraat, erftoegang tussen twee nieuwe witgekalkte erfpijlers. Vrijstaande gerenoveerde hoevegebouwen in rode baksteenbouw onder pannen zadeldaken, rondom nieuw aangelegd erf in bestrating en grasperken. Ten oosten een stalvolume; ten zuiden een schuurvolume.


ID: 207500 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bruinbergstraat 1 (Ardooie)
Kleine hoeve uit het laatste kwart van de 19de eeuw, mogelijk met incorporatie van oudere delen. Op de Ferrariskaart (1770-1778) wordt een kleine hoeve afgebeeld in L-vormige constellatie, met woonhuis en landgebouw al op de huidige plaats afgebeeld, met moestuin ten westen. Aan de noordzijde het éénlagig boerenhuis van vijf traveeën, met aan de westzijde een stalaanbouw en een groot bakhuis.