Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2577 resultaten


ID: 18583 | Bouwkundig element

Hoeve

Patijntjestraat 62 (Gent)
Achterin gelegen hoevetje met woonhuis, stallen en bakhuisje, toegankelijk via een ijzeren hek tussen vierkante hekpijlers aan de Patijntjestraat. Boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, in kern vermoedelijk opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 26400 | Bouwkundig element

Abdijhoeve Het Rijcke Gasthuys

Pontstraat 10 (Gent)
Hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom een met gras begroeid erf. Ten westen woonhuis met 17de-eeuwse kern en ten oosten bedrijfsvleugel met stallen en schuur volgens geveldatering verbouwd in 1754. Bakhuis ten noorden met verweerde tuitgevel.


ID: 26399 | Bouwkundig element

Hoeve De Buent

Pontstraat 7 (Gent)
Gedeeltelijk omwald hoevecomplex, reeds vermeld in 1513. Fraaie boerenwoning ten noorden van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met een dakkapel en dakruitertje, daterend uit de 18de eeuw. Naast de woning ten westen, traditioneel bakhuisje. Erf toegankelijk via ijzeren hek tussen bakstenen pijlers, rechts met uitgespaard nis.


ID: 26402 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Raapstraat 62 (Gent)
Achterin de boomgaard gelegen boerenwoning met geschilderde voorgevel op gepikte plint onder zadeldak, in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Ten noorden dwarsschuur onder zadeldak met getoogde deurtjes en rechthoekige poorten. Ten noordwesten bakhuisje.


ID: 26435 | Bouwkundig element

Hof De Guchteneëre

Robiniadreef 2B (Gent)
Oorspronkelijk hoogstwaarschijnlijk een heerlijkheid, vermoedelijk met een hooghof en een neerhof. Het Hof De Guchteneere bewaart zijn walgrachten nog aan de noord- en oostkant en is aan de straatzijde afgesloten met een haag. Hoeve met losse bestanddelen in U-vorm geschikt rondom een van de straat niet zichtbaar binnenerf.


ID: 26898 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Rosdamstraat 8 (Gent)
Voorheen omwalde hoeve met losse bestanddelen en boomgaard, van de straat afgescheiden door een gracht en toegankelijk via twee ijzeren hekken tussen vierkante gemetselde hekpijlers. Ten westen, woonhuis van vijf traveeën met één bouwlaag en zadeldak, in kern minstens opklimmend tot eerste helft 18de eeuw. Ten zuiden en voorheen buiten de omwalling gelegen ruime stallen. Ervoor bakstenen bakoventje.


ID: 26633 | Bouwkundig element

Hoeve

Spanjeveerstraat 9 (Gent)
Oud hoevecomplex op motte, volgens Poppkaart eertijds dubbel omwald. Nu witgeschilderd landhuis, ten oosten in boomgaard, van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak op gepikte plint. Bewaarde stallen ten zuiden en bakhuisje ten noorden.


ID: 21247 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Klooster van de ongeschoeide karmelietessen

Theresianenstraat 9 (Gent)
Het voormalige karmelietessenklooster klimt op tot de 17de eeuw en werd op harmonische wijze aangepast tijdens de 19de eeuw. Hierbij werd het concept van een contemplatieve kloosterorde gevolgd, namelijk met de klassieke kloosteraanleg met pandgangen rondom een vierkant pandhof ten zuiden van de kerk.


ID: 26917 | Bouwkundig element

Hoeve met losstaande bestanddelen

Veerpontstraat 1 (Gent)
Hoeve met losstaande bestanddelen toegankelijk via een ijzeren hek tussen vierkante bakstenen pijlers. Ten westen boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak (pannen), vermoedelijk opklimmend tot eind 18de eeuw. Voormalig bakhuisje ernaast (zuiden) van 1870, vergroot in 1895 en stallingen naar verluidt gedateerd 1913 (oosten).


ID: 26843 | Bouwkundig element

Hoeve Schuurgoed

Westveldstraat 1 (Gent)
Historische hoeve binnen walgracht met rechthoekig tracé. Vroegere boerenwoning met kern uit tweede helft van de 17de eeuw. Bewaard bakhuis naast het boerenhuis. Overige gebouwen verbouwd of volledig heropgebouwd in de periode 1982-2007.