351 resultaten
ID: 54374 | Bouwkundig element
Peter Benoitlaan 11A, Prins Karellaan 9 (Bredene)
Voormalig hotel aanleunend bij nieuwe zakelijkheid naar ontwerp van architect Gaston Lingier (Bredene) van 1938. Deels vrijstaand hoekpand
ID: 54376 | Bouwkundig element
Peter Benoitlaan 26 (Bredene)
Pension waarvan twee traveeën gebouwd voor 1925, later uitgebreid. Recente uitbreiding met terras. Breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder plat dak. Witbeschilderde, gecementeerde lijstgevel.
ID: 29857 | Bouwkundig element
't Zand 18-21 (Brugge)
Het ensemble van neoclassicistische monumentale panden maakt deel uit van een niet volledig gerealiseerd totaalconcept. In 1838 ontwierp stadsarchitect Jean Brunon Rudd deze uniforme, neoclassicistische gevelwand voor ’t Zand.Het ensemble van neoclassicistische monumentale panden maakt deel uit van een niet volledig gerealiseerd totaalconcept. In 1838 ontwierp stadsarchitect Jean Brunon Rudd deze uniforme, neoclassicistische gevelwand voor ’t Zand. Vier panden werden gerealiseerd, waaronder het hotel Le Singe d'Or, hotel Graaf van Vlaanderen en de panden op nummer 20 en 21.
ID: 82862 | Bouwkundig element
Augustijnenrei 18 (Brugge)
Sinds 1966 hotel. Oorspronkelijk één geheel met Hoedenmakersstraat nummer 2. Marcus Gerards (1562) tekent twee diephuizen met één schermgevel. Heden dubbelhuis van vier en drie traveeën en vier en drie bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Huidige lijstgevel van 1789, zie gedateerde fries. In 1966 ombouwen tot hotel naar ontwerp van architect R. Platteeuw (Brugge).
ID: 83500 | Bouwkundig element
Baliestraat 1-13 (Brugge)
Oorspronkelijk een rij van zes gelijke huizen, zie nummers 7-11 met dubbelhuisopstand, in de eerste gebouwd op het voormalig kerkhof. In 1867 toevoegen van nummer 13 met gelijkaardige gevel. Breedhuizen van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen).
ID: 79859 | Bouwkundig element
Baron de Maerelaan 2 (Brugge)
Imposant, beeldbepalend gebouw gelegen op de hoek van de Zeedijk bij de haven. Het vijf bouwlagen hoge gebouw is hoofdzakelijk opgetrokken in baksteen voorzien van een simili natuurstenen bepleistering. De bouwtrant sluit aan bij de toen voor luxe-hotels algemeen gangbare stijl met name het eclecticisme.
ID: 79864 | Bouwkundig element
Baron de Maerelaan 50 (Brugge)
Op een oude postkaart staat het pand afgebeeld als hotel "Flandria" (zie naam in het gevelvlak). Nu interbellumwoning opgetrokken in 1925 naar een ontwerp van "Gust. Bailyu - Bouwmeester - Heyst" zie ondertekening van het bouwplan. Typische baksteenbouw gecombineerd met witgecementeerde vlakken, muurbanden en aanzetstenen.
ID: 79866 | Bouwkundig element
Baron de Maerelaan 58 (Brugge)
Beeldbepalend hoekpand op de hoek van de Baron de Maere- en de Kustlaan, gebouwd in 1927 naar een ontwerp van architect Robert Neirynck uit Heist. Vrij opvallende oranje baksteenbouw met witbeschilderde accenten, gebouwd in een beperkte art-decostijl.
ID: 82417 | Bouwkundig element
Boeveriestraat 2-4 (Brugge)
Voormalig refugium van de Sint-Andriesabdij, sinds 1972 ingelijfd bij het nieuwe hotel dat een volledig bouwblok inneemt lopend tot aan de Hauwerstraat. Samenstel van lijst-, klok- en trapgevels van verankerde en gewitte baksteen. In 1933-1934 "Kunstige Herstelling" naar ontwerp van architect A. D'Helft (Brugge).
ID: 71939 | Bouwkundig element
Havenstraat 2 (Brugge)
Hoekpand in rode baksteenbouw horizontaal belijnd door bepleisterde en beschilderde banden. Dakvensters met driehoekige frontonbekroning op zware consoles. Segmentboogvensters en bewaard schrijnwerk. Mansardedak gedeeltelijk bekleed met leien en platte pannen.