Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

121 resultaten


ID: 60405 | Bouwkundig element

Passionistenklooster

Wandelingstraat 33 (Kortrijk)
Complex gelegen tussen de Wandelingstraat, Veldstraat en Passionistenstraat en bestaande uit klooster, kloosterkerk en bedevaartstuin. Bakstenen afsluitmuur aan de Veldstraat geritmeerd door de rondboognissen. Aflijnende overhoekse muizentandfries. Uniek is het ingewerkte urinoir met houten klapdeurtjes.


ID: 60815 | Bouwkundig element

Klooster met Sint-Godelievekerk en vrije basisschool Sint-Godelieve

Watermolenwal 2-4, 8, 16 (Kortrijk)
Klooster met bijhorende Sint-Godelievekerk en de vrije basisschool Sint-Godelieve. Complex gelegen tussen de Izegemsestraat en Watermolenwal. In 1847-1848 opgericht onder impuls van weduwe Dinnecourt en haar dochter U. Dinnecourt, die verschillende woningen en percelen aankochten.


ID: 74386 | Bouwkundig element

Sint-Gabriëlkerk

Passionistenstraat 17 (Kruisem)
Sint-Gabriëlkerk van het voormalig Klooster van de paters Passionisten, waarvan de bouw in 1925 werd aangevraagd. Niet georiënteerd bakstenen gebouw met pseudo-basilicale aanleg, brede middenbeuk van zes traveeën, zijbeuken van vijf traveeën, niet uitspringend transept en koor van twee traveeën met halfronde apsis en vierkant klokkentorentje ten zuidoosten aanleunend tegen het transept.


ID: 120393 | Bouwkundig element

Oude kern Rekem

Boomgaardstraat, Engelenstraat, Groenplaats, Herenstraat, Isabellastraat, Kanaal, Kanaalstraat, Leon Hermanslaan, Nieuwe Walstraat, Onder de Linden, Oude God, Oude-Weerdstraat, Patersstraat, Schijfstraat, Sint Pieter, Walstraat (Lanaken)
De historische stadskern van Rekem getuigt van een zeer rijke geschiedenis van de stad, met onder andere het kasteel, stadsmuur en –poort, kerken, woningen, enzovoort.


ID: 302711 | Archeologisch geheel

Norbertinessenklooster

Populierenlaan (Lanaken)
De restanten van het in 1140 gestichte norbertinessenklooster bevinden zich langs de Populierenlaan. Het kloostercomplex werd vernield in 1579 door de Spaanse troepen en nadien hersteld. In 1797 werd het door het Franse bestuur opgeheven en verkocht voor afbraak in 1828.


ID: 1023 | Bouwkundig element

Kloosterkerk minderbroedersklooster

Sint Pieter 36 (Lanaken)
In 1847 verlaten de norbertijnen het klooster en keren de minderbroeders er terug. Van het klooster blijft thans alleen de kloosterkerk in zijn oorspronkelijke staat bewaard.


ID: 134747 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Klooster van de franciscanessen met tuin

Kroonstraat 42-44 (Lennik)
Neogotisch klooster- en schoolcomplex, met kloosterkerk zichtbaar vanaf het smeedijzeren hek in de Zavelstraat. De gebouwen zijn gelegen in een landschappelijke tuin van 30 are, met kronkelpaden, platanen, bruine beuken, heuveltje, 'Lourdesgrot' en ommuurde moestuin, aangelegd in 1910-1920.


ID: 72382 | Bouwkundig element

Klooster en kerk der redemptoristen

Brabançonnestraat 97, 95A (Leuven)
Het klooster van de paters redemptoristen, gelegen in een grote tuin en begrensd door de Brabançonnestraat, de Dekenstraat en de achtermuur van de Centrale Gevangenis, werd vanaf 1924 onder leiding van de Leuvense architect Frans Vandendael opgetrokken.


ID: 200681 | Bouwkundig element

Klooster der montfortanen en secretariaat

Diestsevest 117-119 (Leuven)
Voor de gedeeltelijke wederopbouw in 1946 van het kloostergebouw hield E. Stassin de moderne baksteenstijl van de aanpalende kerk aan. Het voormalige secretariaat werd eveneens in een voortgezette baksteenstijl ontworpen.


ID: 42131 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Michiel

Naamsestraat 57A (Leuven)
Voormalige kerk van het Leuvense jezuïetenklooster, sinds 1778 kerk van de Sint-Michielsparochie. Barokke kruiskerk uit de tweede helft van de 17de eeuw, naar ontwerp van de jezuïet Willem Hesius. Blikvanger is de monumentale westgevel, waarvan het rijke barokdecor de Contrareformatorische pronkarchitectuur binnenin aankondigt.