Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

10625 resultaten


ID: 207987 | Bouwkundig element

Hoeve

Roeselaarsestraat 95 (Ardooie)
Hoeve uit het interbellum, gelegen in het doodlopend straatdeel naast de brug over de autosnelweg A17/E403. Villa in landelijke stijl, in gele baksteenbouw onder zadeldak in roodgeglazuurde mechanische pannen (nok parallel met straat).Voordeur bereikbaar via bakstenen pijlers. Aan de oostzijde, schuurstalvolume; wagenhuis.


ID: 207993 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen en chicorei-ast

Roterijstraat 4-6 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit voornamelijk 19de-eeuwse hoevegebouwen, met cichorei-ast uit 1944. Ten noorden van het erf het oost-west georiënteerde boerenhuis van acht traveeën en linkerpoorttravee. Ten westen stal; ten zuiden schuur. Westelijk wagenhuis met beplanking boven de inritten. Aan de noordzijde ligt een weegbrug.


ID: 207997 | Bouwkundig element

Boerenwoning en vlasloodsen

Snellestraat 5 (Ardooie)
Hoeve met eind 18de- of 19de-eeuwse boerenwoning en twee vlasloodsen van de niet langer bewaarde vlasfabriek Dupon uit het interbellum. Boerenwoning in donkerrode baksteenbouw onder golfplaten zadeldak. Zuidelijke vlasloods uit 1948 in betonsteen, onder stomp golfplaten zadeldak. Grote westelijke vlasloods in betonpanelen.


ID: 208003 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Spinnepijpstraat 3 (Ardooie)
Hoeve, met voornamelijk 19de- en 20ste-eeuwse hoevegebouwen. Ten noorden van het erf het boerenhuis, met gepekte plint. Erfgevel van zeven traveeën met getoogde muuropeningen met houten schrijnwerk. Ten zuidwesten een schuur/stal met drie te onderscheiden bouwfasen. Voorliggende mestvaalt. Vlakbij het boerenhuis staat de cichorei-ast.


ID: 208087 | Bouwkundig element

Hoeve

Stationsstraat 154 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit begin 20ste-eeuws woonhuis met stal en aardappelkelder, op oudere hoevesite. Erfgevel van zes traveeën, afgeboord met band in zwarte baksteen, waarboven dubbel tandfries, voorzien van getoogde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk.


ID: 208093 | Bouwkundig element

Café De Mythe

Stationsstraat 207 (Ardooie)
Voormalige afspanning "De Loskaai" met kalk- en kolenmagazijn, volgens kadaster opgetrokken in 1879, in opdracht van Pieter Renaux uit Kortrijk, gekend als vertegenwoordiger van steenkoolmijnen. De woning wordt ingericht als herberg/afspanning en het achtergelegen magazijn langsheen de Biekorfstraat als magazijn van kalk, cokes en kolen. Hoekpand van twee bouwlagen in rode baksteenbouw onder tentdak in Vlaamse pannen. Straatgevels van vier traveeën en afgeschuinde hoektravee.


ID: 208094 | Bouwkundig element

Station Ardooie-Koolskamp

Stationsstraat 211 (Ardooie)
Voormalig stationsgebouw "Ardooie-Koolskamp". Eigenlijke stationsgebouw bestaande uit drie delen: centraal gedeelte van twee bouwlagen en drie traveeën onder overkragend zadeldak (eternietleien), aan de oostzijde geflankeerd door een lage vleugel van drie traveeën onder zadeldak (zwartgeglazuurde mechanische pannen), aan de westzijde door een lage vleugel van drie traveeën met plat dak.


ID: 208107 | Bouwkundig element

Hoeve

Tinnenpotstraat 8 (Ardooie)
Hoevetje, met boerenhuis uit 1929, op oudere hoevesite opklimmend tot het begin van de 19de eeuw. Ten noorden het boerenhuis in rode baksteenbouw onder zadeldak in mechanische pannen. Erfgevel van vijf traveeën met getoogde muuropeningen met T-ramen. Baksteenfries. Schuur.


ID: 208126 | Bouwkundig element

Hoeve en cichorei-ast

Veldkaaistraat 14 (Ardooie)
Hoeve, opklimmend tot de 18de eeuw, met cichorei-ast uit het interbellum. Ten oosten het boerenhuis met stal in gepleisterde baksteenbouw onder zadeldak in mechanische pannen (nok haaks op straat). Erfzijde met woongedeelte van zes traveeën. Schuur-stalvolume ten zuiden van het erf. Op het erf een voorliggende weegbrug met houten liggers. Ten westen van de hoeve een grote poel.


ID: 208115 | Bouwkundig element

Veldhofstede

Veldkaaistraat 9 (Ardooie)
Hoeve uit het laatste kwart van de 18de eeuw, gelegen ten westen van het kasteel de Jonghe d'Ardoye, op de centrale zichtas van het kasteel. Erftoegang via witgekalkte bakstenen hekpijlers met gepekte plint, rechts met mijtervormige nis met beeld Onze-Lieve-Vrouw met Kind, links met ingemetselde natuursteen: "VELDHOFSTEDE/ AD 1767". Toegangsdreef met kasseien. Hoevegebouwen in witgekalkte baksteenbouw met gepekte plint onder zadeldaken in Vlaamse pannen. Wagen, stal- en schuurvolume.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.