Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

64094 resultaten


ID: 208026 | Bouwkundig element

Neoclassicistische dorpswoning

Stationsstraat 66 (Ardooie)
Neoclassicistische woning, opgetrokken rond 1865 voor bakker Theodore Bubbe. In 1878 is het pand eigendom van steenbakker Henri Vereecke uit Ardooie en van J. De Kerckhove-Denaeyere uit Gent, die het geheel laten vergroten en indelen in twee woningen. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder half schilddak in mechanische pannen. Gepleisterde en geschilderde lijstgevel.


ID: 208029 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Stationsstraat 67 (Ardooie)
Neoclassicistisch burgerhuis uit 1870, oorspronkelijk gebouwd als molenaarswoning. In 1888 wordt het pand verkocht aan notaris Karel Debrouckère uit Roeselare en volgens kadaster laat deze in 1889 het woonhuis vergroten. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën in rode baksteenbouw, onder zadeldak.


ID: 208068 | Bouwkundig element

Burgerhuis in neo-Vlaamse renaissancestijl

Stationsstraat 69 (Ardooie)
Burgerhuis in neo-Vlaamse renaissancestijl, vermoedelijk opgetrokken/verbouwd als notariaat in 1902. Roodbakstenen diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen, oplopend in puntgevel onder zadeldak.


ID: 208069 | Bouwkundig element

Samenstel van burgerhuizen

Stationsstraat 71-73 (Ardooie)
Samenstel van twee woningen uit het interbellum, ter vervanging van eind 19de-eeuwse eenlaagsvolumes. Burgerhuizen in rode baksteenbouw van twee bouwlagen en drie en vier traveeën onder zadeldak.


ID: 208071 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Stationsstraat 80 (Ardooie)
Lage dorpswoning, opgetrokken volgens kadaster in 1902 voor klompenmaker Theophiel Depondt-Vandewynckele, met achtergelegen atelier. Half vrijstaand eenlaags dubbelhuis van vijf traveeën in paarsbruine baksteenbouw onder mansardedak in leien en mechanische pannen (nok parallel met straat, nieuwe dakkapellen). Baksteenfries.


ID: 208072 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Stationsstraat 89 (Ardooie)
Woning, opgetrokken in de jaren 1930, samen met nummer 87 (verbouwde begane grond). Enkelhuis van twee bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak in mechanische pannen (nok parallel met straat). Omkaste kroonlijst. Straatgevel verlevendigd door toepassing van gele baksteen voor de horizontale banden en alternerend in de ontlastingsboogjes.


ID: 208073 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch burgerhuis

Stationsstraat 98 (Ardooie)
Neoclassicistische burgerwoning, gebouwd in 1906 in opdracht van Hendrik Vandekerckhove-Van Acker, gekend bij kadaster als rentenier te Ardooie. Verbouwing en samenvoeging van twee pas gebouwde kleinere woningen uit 1903. Dubbelhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën in paarsbruine baksteenbouw onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen. Lijstgevel met houten geprofileerde kroonlijst met klossen en modillons.


ID: 208098 | Bouwkundig element

Molenaarshoeve van de Stratemolen

Stratenmolenstraat 1 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit boerenhuis uit het interbellum, met 19de-eeuwse landgebouwen en cichorei-ast uit het interbellum, op site minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Centraal op het erf een woonhuis van twee bouwlagen en drie traveeën in geelbruine baksteenbouw onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen (nok parallel met straat). Verbouwde stallen onder diverse nokhoogte aan de noordzijde. Overgroeid bakhuis aan straatzijde.


ID: 208317 | Bouwkundig element

Directeurswoning

Tieltsestraat 12 (Ardooie)
Volgens kadaster gebouwd in 1898 door Hendrik De Vriese-Bubbe, gemeentesecretaris en in 1881 oprichter van het aannemersbedrijf "De Vriese" (oude Heirweg).


ID: 208314 | Bouwkundig element

Villa in cottagestijl

Tieltsestraat 2 (Ardooie)
Volgens kadaster gebouwd circa 1923 door de Maatschappij in gezamelijke naam "De Vriese" (zie nummer 12; Oude Heirweg). Woonhuis van zaakvoeder Juliaan De Vriese naar verluidt naar ontwerp van architect Louis Verstraete uit Izegem. Tweelaagse villa in rode baksteenbouw van vier traveeën onder zadeldak op verschillende plekken overkragend, middenrisaliet onder puntgevel met overstekende dakrand op fraaie getrapte consoles, windborden deels verscholen achter hoekpannen. Bijgebouw onder zadeldak.