Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

925 resultaten


ID: 16846 | Bouwkundig element

Hoekhuis naar ontwerp van C. Van Elslande

Zuidstraat 20 (Veurne)
Vermoedelijk op oorspronkelijk renaissancepatroon (16de-17de eeuw) geïnspireerde wederopbouw van hoekhuis, naar ontwerp van architect C. Van Elslande (Veurne) van 1920. Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen).


ID: 17098 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Zwaantje 2 (Veurne)
Semigesloten hoeve gelegen aan het kanaal Veurne-Sint-Winoksbergen. Gebouwen van één bouwlaag onder zadeldaken rondom onverhard erf met laag ommuurde vaalt; boerenhuis ten oosten. Erftoegang met hek, ten noorden. Gesloten karakter verkregen door 19de-eeuwse muur ten noorden, tussen rechts aan boerenhuis palend schuurtje en dwarsschuur op noordelijke erfzijde. Straatzijde: begraasd pleintje met elektriciteitspaal voor het boerenhuis.


ID: 16869 | Bouwkundig element

Hoekhuis bij toegangspoort van Sint-Walburgapark

Zwarte Nonnenstraat 15 (Veurne)
Klein hoekhuis bij toegangspoort van Sint-Walburgapark. Diephuis met trapgevel van anderhalve travee en één bouwlaag onder gebogen zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met hanggoot, vermoedelijk uit de jaren 1920.


ID: 16874 | Bouwkundig element

Burgerhuis met trapgevel

Zwarte Nonnenstraat 24 (Veurne)
Hoog en smal diephuis van drie traveeën en vier bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 16908 | Bouwkundig element

Klooster der Zwarte Zusters

Zwarte Nonnenstraat 28 (Veurne)
Begin 16de eeuw, vestiging van het klooster alhier; vergroot in 1521 en 1523 respectievelijk door aankoop van verschillende huizen en stadsgrond zogenaamd "Ouden Zak". Tot circa 1688, toewijding aan verzorging van zieken, krankzinnigen en weeskinderen; sedert 1640, ook meisjesschool.


ID: 70601 | Bouwkundig element

Oudste gedeelte van een sociale woonwijk

Hoveniersstraat 37, Perksestraat 67-71, 79-85 (Vilvoorde)
Oudste gedeelte van een sociale woonwijk uit het begin van de jaren 1920 die zich verder uitstrekt in noordelijke richting langs de Hoveniersstraat en dan verder in oostelijke richting langs de zogenaamde Bloemenstraten.


ID: 31536 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Burgweg 17 (Vleteren)
Hoeve met losse bestanddelen, U-vormig opgesteld rondom een met gras begroeid erf; bakstenen stoepen voor het boerenhuis, geasfalteerde erfoprit en resten van omwalling. Boerenwoning van het langgestrekte type: stalgedeelte links van zes traveeën + een woongedeelte van vier traveeën en twee opkamertraveeën rechts onder kort overstekend zadeldak, hoger opgetrokken bij de opkamer; gedateerd 1921. Stalvleugel met aanleunende dwarsschuur en wagenhuisgedeelte uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 31617 | Bouwkundig element

Hoeve

Elverdingestraat 38 (Vleteren)
Hoeve naar ontwerp van architect A. Duvilers, uit 1920. Wederopbouw teruggaand op de regionale doorsnee-hoevebouw.


ID: 31619 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Groenestraat 9 (Vleteren)
Wederopbouwhoevetje, teruggaand op de regionale 19de-eeuwse hoevebouw. Boerenwoning van het langgestrekte type bestaande uit een woongedeelte van vier traveeën + een stalgedeelte rechts van drie traveeën + een schuur met aardappelkelder. Stalletje met bakhuisgedeelte;


ID: 37785 | Bouwkundig element

Burgerhuis gedateerd anno 1932

Elzen 1 (Voeren)
Voor de streek merkwaardig voorbeeld van interbellum-architectuur, halverwege het regionalisme en afgezwakt modernisme.