Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9354 resultaten


ID: 73750 | Bouwkundig element

Boerenburgerhuis Tyboshof

Buitingstraat 43 (Vilvoorde)
Aan drie zijden ommuurd geheel, door jaarankers 1654 gedateerd, in kern traditioneel complex bestaande uit een woning met rechts aansluitend een schuur, waarvan het volume sterk wijzigde in 1905.


ID: 70608 | Bouwkundig element

Hoeve Monnikhof

Haesendonckstraat 62 (Vilvoorde)
Heden nog gedeeltelijk omgracht, 18de-eeuws gesloten hoevecomplex met poortgebouw, bijkomende stallen en wagenhuis uit de 19de eeuw en monumentale langsschuur geregistreerd in 1905.


ID: 70609 | Bouwkundig element

Steenhoeve

Haesendonckstraat 81 (Vilvoorde)
Heden U-vormig ingeplant achttiende-eeuws hoevecomplex bestaande uit een woonhuis, stal en schuur, na de Eerste Wereldoorlog restauratie van hoofdtoegang en heraangeleg poel op de binnenplaats.


ID: 70660 | Bouwkundig element

Café 't Keizershof

Leuvensesteenweg 275, Rollewagenstraat (Vilvoorde)
Op een kaart van 1719 kan men het pand reeds herkennen als een dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, achter het huis bevindt zich een parallelle schuur.


ID: 70422 | Bouwkundig element

Monnikhof

Nowélei (Jean Baptiste) 37 (Vilvoorde)
Achterin gelegen L-vormig complex van 1753, toegankelijk via een poorttoren met ijzeren hek die uitgeeft op een gekasseide binnenplaats met woning, schuur en koetshuis.


ID: 40848 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Steenstraat 2-8 (Vilvoorde)
Eertijds gesloten hoeve, deels opklimmend tot de 17de eeuw en behorend bij het plaatselijk, heden verdwenen kasteel.


ID: 70670 | Bouwkundig element

Kasteelhoeve Batenborch

Vijfhoekstraat 30 (Vilvoorde)
Voormalige kasteelhoeve met achttiende-eeuwse kern, het huidige uitzicht van de overblijvende gebouwen klimt op tot 1826, poortgebouw aansluitend woonstalhuis en schuur aan de westzijde.


ID: 40741 | Bouwkundig element

Hoeve van het Onze-Lieve-Vrouwehospitaal

Vlaanderenstraat (Vilvoorde)
De voormalige hoeve, heden in gebruik als dienstgebouwen voor het hospitaal, zou grotendeels afgebroken worden bij de bouw van het nieuwe ziekenhuis; enkel het poortgebouw zou gespaard blijven.


ID: 31533 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Boterweg 5 (Vleteren)
Hoeve met losse bestanddelen, U-vormig opgesteld rondom een begraasd erf met bakstenen stoepen. Ten zuiden, verharde erfoprit. Ten zuidwesten, drenkplaats. Ten noorden van het erf boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type van vijf ongelijke staltraveeën links + vijf traveeën + drie opkamertraveeën rechts onder zadeldak (Vlaamse pannen). Waarschijnlijk oude 18de-eeuwse kern.


ID: 31536 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Burgweg 17 (Vleteren)
Hoeve met losse bestanddelen, U-vormig opgesteld rondom een met gras begroeid erf; bakstenen stoepen voor het boerenhuis, geasfalteerde erfoprit en resten van omwalling. Boerenwoning van het langgestrekte type: stalgedeelte links van zes traveeën + een woongedeelte van vier traveeën en twee opkamertraveeën rechts onder kort overstekend zadeldak, hoger opgetrokken bij de opkamer; gedateerd 1921. Stalvleugel met aanleunende dwarsschuur en wagenhuisgedeelte uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.