Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12853 resultaten


ID: 46909 | Bouwkundig element

Woonstalhuis van Sint-Isidoorhoeve

Koekhoven 32 (Merksplas)
Woonstalhuis van circa 1875, van vier en zeven traveeën met gecementeerde plint, lisenen, markante baksteenfries en goot op klossen. Dubbelhuis met beluikte segmentbogige muuropeningen.


ID: 46921 | Bouwkundig element

Woonstalhuis

Marckstraat 18 (Merksplas)
Woonstalhuis van vier + vijf traveeën onder overkragend zadeldak op klossen, opklimmend tot eind 18de eeuw.


ID: 46925 | Bouwkundig element

Hoeve Schutsboomhoeve

Molenzijde 2 (Merksplas)
In 1911 gesloopt maar tezelfdertijd vervangen hoeve met woonstalhuis, vrijstaand bakhuis, aardappelschuurtje en karrenschob.


ID: 46926 | Bouwkundig element

Woonstalhuis Berbelshoeve

Molenzijde 3 (Merksplas)
Op de oude rooilijn gelegen woonstalhuis van vijf + drie traveeën onder zadeldak, in huidige vorm minstens opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw; ten oosten boomgaard.


ID: 46937 | Bouwkundig element

Woonstalhuis

Schuttershofstraat 49 (Merksplas)
Woonstalhuis met L-vormig westelijk woongedeelte van vijf op vier traveeën en ten oosten aansluitende stallingen van vier traveeën onder doorlopende zadeldaken, minstens opklimmend tot 1850.


ID: 46947 | Bouwkundig element

Woonstalhuis

Steenweg op Weelde 30 (Merksplas)
L-vormig woonstalhuis van circa 1909 met woonhuis van drie en stal van vijf traveeën en aansluitende langsschuur onder zadeldaken.


ID: 46946 | Bouwkundig element

Pastorijhoeve

Steenweg op Weelde 6 (Merksplas)
"Pastorijhoeve", zie nabijgelegen pastorie aan het Hofeinde, circa 1877 door het Armenbestuur op een oudere site gebouwd, vanaf 1912 pachthoeve van de familie Caron (zie geel en bruin schilderwerk).


ID: 46948 | Bouwkundig element

Hoeve

Veldenbergstraat 43 (Merksplas)
Gerenoveerde hoeve met woonstalhuis en parallel gelegen langsschuur, in kern eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 32773 | Bouwkundig element

Neerhof

Armentierssteenweg 26 (Mesen)
Huidige wederopbouwhoeve in de typische bouwtrant van de hoeve-eigendommen van het Koninklijk Gesticht van Mesen gekenmerkt door geaccentueerde streekeigen bouwelementen; teruggaand op de regionale hoevebouw. Losse, lage bestanddelen gegroepeerd rondom een rechthoekig erf. Baksteenbouw; pannen zadeldaken onder meer met dakvensters en -kapellen; zijtuitgevels; houten kruiskozijnen....


ID: 32788 | Bouwkundig element

Molenhof

Nieuwkerkestraat 11 (Mesen)
Langgestrekte hoeve volgens ordonnantie boerenhuis met haakse opkamer + stal + schuur, gedateerd 1922 door middel van muurankers in rechter zijgevel van opkamer. Baksteenbouw; onderbroken zadeldak onder meer met aandak en klimmende dakkapellen en -vensters; zijtuitgevels; steunberen; verdiepte houten kruiskozijnen.