Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1008 resultaten


ID: 88070 | Bouwkundig element

Boerenwoning van voormalige hoeve

Veldstraat 42 (Oostkamp)
In oorsprong 18de-eeuwse hoeve met losse bestanddelen waarvan alleen het in 1933 verbouwd 19de-eeuws woonhuis bewaard bleef.


ID: 88323 | Bouwkundig element

Herenhuis

Vlamingstraat 15 (Oostkamp)
Inwaarts gelegen woning en garage in historiserende stijl gebouwd door dokter Jozef Ghesquière in 1905 en in 1919 achteraan uitgebreid. In een tuin gelegen woning, op typische wijze gebouwd in een combinatie van verankerde, licht oranje baksteen en natuursteen voor de plint en sierelementen. Voortuin van de straat afgescheiden door een halfhoge bakstenen muur waarop octagonale pijlers staan die zijn afgedekt door afgeronde, arduinen dekstenen. Tussenin telkens een smeedijzeren hekken. Dito toegangshekken.


ID: 88320 | Bouwkundig element

Patronaatszaal

Vlamingstraat 3 (Oostkamp)
Dwars op de straat geplaatst gebouw, opgetrokken in de voor het begin van de 20ste eeuw typische historiserende stijl. Verankerde baksteenbouw van acht traveeën onder zadeldak met Vlaamse pannen, opgesmukt met fraaie sierankers. Gevel aan straatkant uitgewerkt als puntgevel met schouwtje als topstuk. Gevel geleed door drie rondboognissen


ID: 307051 | Bouwkundig element

Biesenhof

Roodsestraat 2 (Oud-Heverlee)
Burgerwoning met neotraditionele kenmerken uit het laatste kwart van de 19de eeuw gebouwd als buitenverblijf in opdracht van Pieter Willems en gelegen op de grens met de Waalse gemeente Nethen (Grez-Doiceau). De nabijheid van de Dijlevallei en het Meerdaalwoud bepaalde waarschijnlijk mee de keuze om hier een buitenverblijf te bouwen in de nabijheid van het station van Sint-Joris-Weert.


ID: 27505 | Bouwkundig element

Onderwijzerswoning

Beaucarnestraat 15 (Oudenaarde)
Kern van één bouwlaag en vier traveeën uit 18de eeuw, oorspronkelijk één geheel met nummer 13; in 1928 werd de onderwijzerswoning gedeeltelijk gesloopt en herbouwd tot nieuwe onderwijzerswoning met bovenverdieping, naar ontwerp van architect G. Decordier van 1927.


ID: 27066 | Bouwkundig element

Stadswoning met neotraditionele trapgevel

Broodstraat 29 (Oudenaarde)
Stadswoning met neotraditionele trapgevel van 6 treden + topstuk met drie traveeën en en drie bouwlagen; oude kern met verbouwde gevel; oorspronkelijke gevel twee bouwlagen hoog: een verdieping verhoogd en aangepast in 1912 in opdracht van slager F. Beckaert.


ID: 27068 | Bouwkundig element

Stadswoning met neotraditionele trapgevel

Broodstraat 33 (Oudenaarde)
Neotraditionele trapgevel van 6 treden + topstuk met één travee en drie bouwlagen, volgens bouwvergunning gebouwd naar ontwerp van architect C. Campens van 1893.


ID: 27070 | Bouwkundig element

Tweegezinswoning in neotraditionele stijl

Burg 1-3 (Oudenaarde)
Ruim hoekhuis, tweegezinswoning, gelegen aan de brug over een resterend gedeelte van de Burgschelde en het Levietenstraatje, opgetrokken in het kader van de heropbouw na de Eerste Wereldoorlog in neotraditionele stijl in 1919, naar ontwerp van A. Vossaert. Bakstenen bouw met verwerking van zandsteen, twee bouwlagen hoog onder zadeldak gevat tussen zijtrapgevels.


ID: 27111 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Einestraat 36 (Oudenaarde)
Diephuis met zeer oude kern, mogelijk opklimmend tot de 16de eeuw, oorspronkelijk met tuitgevel, in 1937 verbouwd tot traditionele bak- en zandstenen trapgevel van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak en winkelpui op de begane grond.


ID: 27119 | Bouwkundig element

Hoekhuis in neotraditionele stijl

Einestraat 51 (Oudenaarde)
Gelegen aan de hoek met het Gentiel Antheunisplein. Hoekpand met voortuintje afgesloten door een fraai ijzeren hek aan laatstgenoemd plein, opgetrokken in neotraditionele stijl, in opdracht van P. Raepsaet in 1905 naar ontwerp van architect E. Van Hamme.