Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

16624 resultaten


ID: 81728 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Beukenhof

Beukenhofstraat 43-45, Kerkdreef 42 (Anzegem)
Kasteel gelegen in park met oud bomenbestand en gedeeltelijk afgezoomd door haag. Conciërgewoning ten noordwesten en koetshuis ten zuidwesten. Noordelijke toegang aan de zijde van de Beukenhofstraat gemarkeerd door pijlers van baksteen en natuursteen en ijzeren hek met de initialen "VC". Rechterpijler met datum "1877". Tweede toegang ten oosten (Kerkdreef) gemarkeerd door bakstenen pijlers en ijzeren hek. Domein aan de Beukenhofstraat van de straat afgezet door laag muurtje van arduin en baksteen.


ID: 81729 | Bouwkundig element

Half vrijstaand herenhuis

Beukenhofstraat 46 (Anzegem)
Half vrijstaand herenhuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis van rode baksteen en licht getoogde muuropeningen. Lage achterbouw, loodrecht op het hoofdvolume. Naastgelegen tuin, toegang gemarkeerd door ijzeren hek.


ID: 81391 | Bouwkundig element

Burgerwoning

Bevrijdingslaan 26 (Anzegem)
Burgerwoning uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Enkelhuis beïnvloed door de art deco.


ID: 81516 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Blaarhoekstraat 10 (Anzegem)
Dieper in gelegen dorpswoning, aan de straat afgezet door laag bakstenen muurtje.


ID: 81515 | Bouwkundig element

Schoolgebouw met klooster

Blaarhoekstraat 4 (Anzegem)
Voormalig kloosterhuis van circa 1900. Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Lijstgevel verfraaid door de aflijnende muizentandfries en beglaasde muurnis met heiligenbeeld boven de deur.


ID: 81647 | Bouwkundig element

Veldkapel uit de 19de eeuw

Bomstraat (Anzegem)
19de-eeuwse veldkapel opgetrokken in baksteen en gecementeerd en witgeschilderd; gepikte plint. Spitsbogige beglaasde nis met ijzeren roeden; Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesbeeld. Voor de kapel houten bidbankje.


ID: 81522 | Bouwkundig element

Kapel

Bouvelostraat (Anzegem)
Vroeg 20ste-eeuwse kapel op rechthoekige plattegrond. Witgeschilderde baksteenbouw onder kunstleien zadeldak. Puntgevel met strekken bekroond door kruis. Spitsbogig portaal. Houten altaar met Onze-Lieve-Vrouw-beeld.


ID: 81600 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Butsegem 2 (Anzegem)
De Atlas der Buurtwegen (circa 1846) beeldt een hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rond het erf, af. Dubbelhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder vernieuwd pannen zadeldak. In kern is de woning van 1759. Aan de Bevrijdingsstraat 18de-eeuws poortgebouw met aansluitende stalvleugel. Geïntegreerd bakhuisje; poortgebouw.


ID: 81736 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Deerlijkstraat 7 (Anzegem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht bestaande uit losstaande gewitte bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rond een deels verhard erf. Historisch waardevolle site die opklimt tot in de 15de eeuw.


ID: 81393 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jan-Baptist en Eligius

Dorpsplein (Anzegem)
Hoger gelegen georiënteerde driebeukige hallenkerk, omgeven door druippad, omlopend pad afgezoomd door leilinden. Ten zuiden van de kerk, parkje met Lourdesgrot afgezet door ijzeren hekje. Van de oorspronkelijk romaanse kruiskerk van eind 12de, begin 13de eeuw, resteert de vieringtoren met rechthoekig grondplan, het opgaand metselwerk van de transeptvleugels en delen van het in 1686 verbouwde koor. Het driebeukige schip is een wijziging uit de jaren 1820, naar ontwerp van architect L. Vuylsteke.

Onderhoud wegens Gemeentefusies 2025

In de eerste week van januari voeren we aanpassingen door voor de gemeentefusies van 1 januari 2025. De toepassing kan tijdelijk offline zijn of onvolledige zoekresultaten tonen. Vanaf maandag 6 januari is alles weer volledig beschikbaar.