Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1160 resultaten


ID: 32784 | Bouwkundig element

Stadhuis van Mesen

Markt 1 (Mesen)
Het stadhuis van Mesen sluit aan bij de typologie van stad- en gemeentehuizen die systematisch heropgebouwd werden na de Eerste Wereldoorlog. Stadhuis, vroeger ook Vredegerecht, naar ontwerp van architect C. Patris uit de jaren 1920. Indrukwekkend volume dominant aanwezig op het Marktplein. Eclectisch gebouw van negen traveeën en twee bouwlagen met verhoogde begane grond, onder lessenaarsdak met dakruiter.


ID: 90067 | Bouwkundig element

Brouwerij Vondel

Karel van Manderstraat 26 (Meulebeke)
Voormalige brouwerij Vondel, thans Ontmoetingscentrum Vondel, Openbare Bibliotheek en buitenschoolse kinderopvang, een grootschalig en beeldbepalend complex in het dorpscentrum. In de eerste helft van de 19de eeuw bevinden zich op de betreffende percelen een huis met achterliggende brouwerij, tuin en graanmolen aan de zuidoostzijde, weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830) en eigendom van de Meulebeekse brouwer Joannes Carpentier.


ID: 90213 | Bouwkundig element

Schepenhuis van Meulebeke met herberg

Regentiestraat 9 (Meulebeke)
" 't Oud Gemeentehuis", voormalig middeleeuws schepenhuis van Meulebeke met herberg, in de 20ste eeuw aangepast tot het huidige café-restaurant.


ID: 90190 | Bouwkundig element

Oud Gemeentehuis van Meulebeke

Wetstraat 3 (Meulebeke)
Voormalig gemeentehuis, in 1925 vanuit de Regentiestraat in een voormalige 19de-eeuwse jongensschool overgebracht, in 1942 herbouwd met aanpalende brandweerkazerne.


ID: 55076 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Sint-Pieters-Kapelle

Brugsesteenweg 30 (Middelkerke)
Gemeentehuis confer opschrift in casement. Blikvanger gelegen nabij het koor van de kerk naar ontwerp van architect T. Raison van 1923. Dubbelhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder overstekend zadeldak.


ID: 54895 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Mannekensvere

Brugsesteenweg 85, 83A (Middelkerke)
voormalig gemeentehuis - confer gevelsteen - met aanpalende woning voor bewaker links, naar ontwerp van architect T. Raison van 1921. Laag dubbelhuis van zes traveeën onder zadeldak, gedateerd door middel van muurankers 1923. Gele baksteenbouw. Verzorgde historiserende wederopbouwarchitectuur geïnspireerd op de Vlaamse renaissancestijl.


ID: 54912 | Bouwkundig element

Kantoorgebouw

Cyriel De Grootelaan 13 (Middelkerke)
Voormalig kantoor van de RTT, zie gevelsteen, uit de jaren 1930-1940. Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder pannen zadeldak, opgevat als een donkere baksteenbouw.


ID: 55151 | Bouwkundig element

Postkantoor in cottagestijl

Distellaan 44 (Middelkerke)
Voormalig postgebouw in cottagestijl uit jaren 1920. Breedhuis van drie traveeën en verhoogde begane grond waarop twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen).


ID: 55036 | Bouwkundig element

Postgebouw in eclectische stijl

Joseph Casselaan 1, Paul de Smet de Naeyerstraat 36 (Middelkerke)
Hoekpand, opgetrokken in 1926 in sobere eclectische stijl naar ontwerp van architect M. Delacroix. Drie + zeven traveeën; verhoogde begane grond en twee bouwlagen onder plat dak.


ID: 55088 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Slijpe

Slijpesteenweg 61 (Middelkerke)
Alleenstaand breedhuis, ontworpen als eenheidsbebouwing met achterliggend woonhuis door architect A. Neirynck in 1923. Enkelhuis van twee bouwlagen en vier à drie traveeën onder wisselend dakenspel.