Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1096 resultaten


ID: 27650 | Bouwkundig element

Kloosterschool

Materplein 15 (Oudenaarde)
Gesitueerd in de noordwestelijke hoek van Materplein met een aangepast, lang rechthoekige bakstenen schoolgebouw uit het vierde kwart van de 19de eeuw - het eerste kwart van de 20ste eeuw achter een verharde speelplaats. Westkant van de verharde speelplaats begrensd door een bakstenen muur met afdak. Rechts in de muur één van de twee dezelfde omlijste beglaasde rondboogvormige nissen die aanvankelijk aan beide uiteinden van de muur voorkwamen.


ID: 27687 | Bouwkundig element

Apostellinenklooster en school

Meldenstraat 3, 3A (Oudenaarde)
Klooster: groot bakstenen gebouw van zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak met getande houten dakrand. De begane grond uit de 18de eeuw werd eind 19de eeuw met één bouwlaag verhoogd toen het klooster werd. Ten zuiden, aangebouwd schoolgebouw uit eind 19de eeuw, vergroot circa 1915. Baksteenbouw met tandlijst en baksteendecoratie onder zadeldak


ID: 27716 | Bouwkundig element

School en onderwijzerswoning

Mullemstraat 1 (Oudenaarde)
Schoolgebouw en schoolmeesterwoning van eind de jaren 1860, vanaf 1934 tijdelijk gebruikt als gemeentehuis. Vroegere schoolmeesterwoning met verankerde geelgeschilderde lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen. Ten westen, lager vroeger schooltje met tandlijst; vijf traveeën geritmeerd door grote rondbogige vensters gevat in dito geprofileerde baksteenbanden.


ID: 27728 | Bouwkundig element

Schooltje met onderwijzerswoning en kapel

Mullemstraat 22, 22A (Oudenaarde)
Schooltje van 1880 in straatbocht gelegen. Verankerde baksteenbouw onder verspringend zadeldak. Lijstgevel met houten klossen en overhoekse tandlijst op gecementeerde plint. Linker deel, schooltje van zes traveeën en anderhalve bouwlaag. Rechts, onderwijzerswoning van het dubbelhuistype; drie traveeën en twee bouwlagen. Aanleunende kapel van circa 1960.


ID: 27757 | Bouwkundig element

School van de zusters van Sint-Vincentius a Paulo

Pelikaanstraat 1 (Oudenaarde)
Typisch bakstenen schoolgebouw uit de eerste helft van de 20ste eeuw van elf traveeën en middendeel van twee bouwlagen, gesitueerd achter de speelplaats. Lijstgevels geritmeerd door lisenen en grote vensters met roedeverdeling en I-lateien. Het linker deel kreeg een plat dak.


ID: 27307 | Bouwkundig element

Lagere en bewaarschool

Remparden (Oudenaarde)
Voormalige lagere en bewaarschool onder leiding van de Zusters van de Heilige Kindsheid, volgens bouwvergunning van 1927 gebouwd naar ontwerp van architect A. Massez,


ID: 27782 | Bouwkundig element

Gemeenteschool met onderwijzerswoning

Volkegemberg 9-11 (Oudenaarde)
Gemeenteschool met onderwijzerswoning, later tevens gemeentehuis. Typische dorpsschool uit de tweede helft van de 19de eeuw in baksteenarchitectuur, hier met sobere representatieve kenmerken. Alleenstaand langwerpig gebouw onder pannen zadeldaken, samengesteld uit een dubbelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën en rechts aangebouwde vleugel met klaslokalen van één bouwlaag en vier traveeën.


ID: 27591 | Bouwkundig element

Klooster en school

Vontstraat 53 (Oudenaarde)
Katholieke basisschool, als klooster en school in 1879 gesticht door Juffr. De Wed. Vandereecken - De Raedt (zie arduinen plaat links onderaan in de middenbouw). In 1908 uitbreiding door aanbouw van zijvleugels. Recentere lage bakstenen ommuring.


ID: 27347 | Bouwkundig element

School

Woeker 1-5 (Oudenaarde)
Opvallend gebouw uit 1882-1883, gelegen in voortuintje met ijzeren afsluiting. Plans daterend van 1875 en getekend door stadsarchitect Ch. Vanderstraeten. Langgerekte schoolvleugel van één bouwlaag en zestien traveeën en flankerende hoekgebouwen met onderwijzerswoningen van twee bouwlagen.


ID: 27392 | Bouwkundig element

Klooster- en schoolcomplex

Wortegemstraat 2 (Oudenaarde)
Klooster en schoolgebouwencomplex van 1921 in plaats van de gebouwen vernield in 1918, volgens mondelinge bron naar ontwerp van architect Albert Massez. Neogotische bakstenen gebouw op U-vormige plattegrond met ten zuiden aangebouwde kapel van twee traveeën met driezijdige apsis en traptorentje in de oksel.