Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2579 resultaten


ID: 26913 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Heilige Kruisparochie met tuin

Sint-Kruis-Winkeldorp 65 (Gent)
Pastorie daterend van circa 1860, naar ontwerp van architect Edmond de Perre-Montigny. Achterin gelegen pastorie in grote omwalde tuin aansluitend bij de Heilige Kruiskerk met kerkhof. Bakstenen dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak.


ID: 306589 | Bouwkundig element

Architectenwoning van Fried Verschuren

Staf Bruggenstraat 80 (Gent)
De architectenwoning van Fried Verschuren ligt in een rustige, groene woonwijk ten noorden van het centrum van Sint-Amandsberg. Het vrijstaande pand is ingeplant op het laatste perceel in de rij, dat aan de achterzijde aansluit op een gemeentelijk park.


ID: 25902 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie van de Sint-Jacobsparochie met tuin

Steendam 11 (Gent)
De pastorie van Sint-Jacob werd in 1952 deels afgebroken en heropgebouwd naar plannen van Valentin Vaerwyck en Jean Hebbelynck, met recuperatie van bestaande elementen zoals de barokke, 18de-eeuwse deuromlijsting. Aansluitende tuin.


ID: 18721 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Het Strop van de Broeders van Liefde

Stropstraat 119 (Gent)
Het provincialaat, gebouwd in 1897, is een imposant gebouw in neoclassicistische stijl achter een hoge muur met geaccentueerde poort en overdekte doorgang. De kapel is een goed voorbeeld van een kloosterkerk in neostijl uit eind 19de en begin 20ste eeuw. De bijhorende binnentuin, aangelegd in landschapsstijl met onder meer een vijver, trompetboom, een beeldengroep en een Lourdesgrot, dateert vermoedelijk uit de aanlegfase van het Sint-Vincentiushuis of provincialaat.


ID: 21247 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Klooster van de ongeschoeide karmelietessen

Theresianenstraat 9 (Gent)
Het voormalige karmelietessenklooster klimt op tot de 17de eeuw en werd op harmonische wijze aangepast tijdens de 19de eeuw. Hierbij werd het concept van een contemplatieve kloosterorde gevolgd, namelijk met de klassieke kloosteraanleg met pandgangen rondom een vierkant pandhof ten zuiden van de kerk.


ID: 26430 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Landhuis Stalins de Bueren en Van Crombrugghe-Storme met tuin

Veerstraat 62 (Gent)
Kasteeltje van Stalins de Bueren en Van Crombrugghe-Storme, in aangelegde tuin afgesloten met ijzeren hek tussen vierkante bakstenen pijlers, en aan de achterkant uitziend op de oude Leie. Neoclassicistisch gebouw van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak (pannen), daterend van 1846.


ID: 300889 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Woning Burssens met museum

Verschansingsstraat 6 (Gent)
De woning van Amaat Burssens is gebouwd volgens een bouwaanvraag van 1955 naar ontwerp van Burssens’ schoonzoon, de Gentse architect Daniël Craet, die gelijktijdig op het aanpalende perceel zijn eigen woning bouwde. Volgens een aanvraag van 1959 werd een klein museum toegevoegd achteraan in de tuin, eveneens ontworpen door Craet.


ID: 306579 | Bouwkundig element

Villa

Victor Braeckmanlaan 164 (Gent)
Deze villa werd in 1937 in modernistische stijl ontworpen door architect Luc d'Haeseleer, in opdracht van Robertus Van der Stijlen. De vrijstaande woning werd gebouwd in het minder dichtbebouwde deel van de Victor Braeckmanlaan, verwijderd van de aaneengesloten interbellumbebouwing.


ID: 26834 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Amandusparochie met tuin

Visitatiestraat 7, 7A (Gent)
Alleenstaande pastorie, met voortuin en fraai ijzeren toegangshek tussen vernieuwde bakstenen hekpijlers. Neoclassicistisch dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, opgetrokken in 1855-1856 naar ontwerp van architect Poelman. Aansluitende tuin naast en achter de woning.


ID: 19926 | Bouwkundig element

Burgerhuis met tuinpaviljoen

Visserij 152-153 (Gent)
Sterk verbouwd negentiende-eeuws enkelhuis, van oorspronkelijk twee bouwlagen en vier traveeën.,met een voorgevel met parement van geglazuurde baksteen. Uitgestrekte en fraai aangelegde tuin met aan de Scheldeoever een achtkantig gecementeerd tuinpaviljoen met neogotische inslag en uit het midden van de 19de eeuw.