Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

15026 resultaten


ID: 43910 | Bouwkundig element

Hoeve met cichoreimaalderij en -branderij Eeman

Tempel 77 (Lierde)
Voormalige hoeve met cichoreimaalderij en -branderij Eeman, naar verluidt gebouwd in 1913 door Eeman R. en in werking tot circa 1975. Typisch boerenburgerhuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw en links aansluitende bedrijfsgebouwen in L-vorm. Aan de straat, landelijk cichoreifabriekje van één bouwlaag met hoge zolderverdieping onder zadeldak, aangebouwd begin jaren 1920.


ID: 74245 | Bouwkundig element

Anselmus hoeve en kapel

Triepstraat 1 (Lierde)
Bakstenen hoevegebouwen met kunstleien bedaking, met boerenhuis van zes traveeën mogelijk nog opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Deels omsloten voorerf op straathoek gemarkeerd door schuin ingeplante wegkapel met neogotische inslag, uit het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 43912 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Watermolenstraat 1 (Lierde)
Gesloten bakstenen hoeve, in aanleg deels teruggaand op hoeve uit het vierde kwart van de 18de eeuw, grotendeels herbouwd en uitgebreid in de tweede helft van de 19de eeuw en begin 20ste eeuw tot huidige configuratie.


ID: 43913 | Bouwkundig element

Hoeve met watermolen Lindeveldmolen

Watermolenstraat 32 (Lierde)
Hoeve met geïncorporeerde voormalige korenwatermolen. Voormalige watermolen, Klein rechthoekig gebouw onder zadeldak, wellicht nog deels opklimmend tot minstens de 16de of de 17de eeuw. Huidige aan de watermolen gehechte hoevegebouwen merendeels uit de tweede helft van de 19de eeuw en met gesloten aanleg rondom onregelmatig vijfhoekig binnenerf.


ID: 74226 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Watermolenstraat 38 (Lierde)
Voormalige hoeve met U-vomige aanleg met gesloten rechthoekige binnenplaats met toegangsdeur in muur aan de straat. Bakstenen gebouwen met pannen bedaking, merendeels uit het derde kwart van de 19de eeuw. Links aanpalende Heilig Hartkapel, naar verluidt opgericht kort na de Tweede Wereldoorlog als dank voor behouden terugkeer.


ID: 33431 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Appensvoordestraat 101 (Lievegem)
Hoeve met boerenhuis naar het zuiden gericht en loodrecht erop ten westen grotendeels vernieuwde dwarsschuur en ten oosten bakhuisje en houten schuurtje.


ID: 33423 | Bouwkundig element

Hoeve

Appensvoordestraat 31 (Lievegem)
Hoeve uit de 18de eeuw, vergroot en aangepast in de loop van de 19de eeuw. In het eerste kwart van de 20ste eeuw bekend als villa van burgemeester De Ruyter.


ID: 33424 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Appensvoordestraat 37, 41 (Lievegem)
Hoeve, gesplitst in twee woningen, met losse bestanddelen uit het vierde kwart van de 18de eeuw, gelegen in een omhaagde boomgaard met thans ingestorte dwarsschuur en stallen, nummer 37 toegankelijk via een ijzeren hek.


ID: 33430 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Appensvoordestraat 83 (Lievegem)
Hoeve in boomgaard met voornamelijk 19de-eeuws uitzicht doch met oudere kern. Boerenhuis ten noorden onder zadeldak.


ID: 33429 | Bouwkundig element

Hof van Parijs

Appensvoordestraat 96 (Lievegem)
Deels omgrachte hoeve met losse bestanddelen met boerenwoning van acht traveeën onder overstekend zadeldak, vermoedelijk daterend uit begin 19de eeuw. Centraal op de grasboomgaard duiventoren uit eind 17de eeuw of begin 18de eeuw. Dwarsschuur van zeven traveeën, opgetrokken in de jaren 1880 en wagenhuis van drie traveeën met rechthoekige inrijpoorten, vermoedelijk uit begin 19de eeuw.