Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

925 resultaten


ID: 32986 | Bouwkundig element

Hoeve Den Eeck Polck

Pollepelstraat 7 (Wervik)
Wederopbouwhoeve uit de jaren 1920, bij de hoek met de Dadizelestraat; naar verluidt naar ontwerp van architect C. Halsberghe (Menen). Teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 32941 | Bouwkundig element

Hoeve De Speghel

Vosstraat 2 (Wervik)
Na de Eerste Wereldoorlog wederopgebouwde historische hoeve waarvan de bouwtrant aansluit bij het bouwprogramma aangegeven door de architecten T. Raison en T. Ronse in hun boek "Fermestypes et constructions rurales en West-Flandre" (Brugge, 1918); voornamelijk markant is de duiventoren met hondenhok, middenin het erf. Teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 33001 | Bouwkundig element

De Acht Zaligheden

Wervikstraat 2-16 (Wervik)
Vrij pittoreske en zichtbepalende - zie ligging bij de tweesprong Ieperstraat / Sint-Denijsplaats - eenheidsbebouwing in een historiserende-regionaliserende bouwtrant, naar verluidt naar ontwerp van architect A. Latte (Kortrijk) van 1920.


ID: 32942 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Wolvenstraat 1 (Wervik)
Langgestrekt wederopbouwhoevetje aansluitend bij de regionale hoevebouw, zie opstelling, indeling, bouwmaterialen en streekeigen bouwelementen; afgezonderde tabaksast ten noordwesten.


ID: 32945 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Wolvenstraat 15 (Wervik)
Wederopbouwhoevetje naar verluidt naar ontwerp van architect A. Baert (Gent) van 1920-1921.


ID: 84881 | Bouwkundig element

Hoeve

Brusselsesteenweg 96 (Wetteren)
Hoeve met losse bestanddelen, vermoedelijk opklimmend tot de 18de eeuw, op een achterin gelegen erf toegankelijk via een beukendreef. Boerenburgerhuis in regionalistische stijl van 1915-1916. Ten westen en ten zuiden op het erf gelegen bedrijfsgebouw in verankerde gewitte baksteenbouw van vijf traveeën, vermoedelijk oudere kern met vernieuwde daken na de oorlogsschade van 1944.


ID: 85037 | Bouwkundig element

Proefhoeve

Oosterzelesteenweg (Wetteren)
Proefhoeve, voorheen schoolhoeve van de Provinciale Middelbare Landbouwschool voor jongens gebouwd op de historische site van het Koningshof in 1922 naar ontwerp van architect Henri Vaerwyck-Suys. Boerenwoning in regionalistische stijl, van tien traveeën en één bouwlaag onder overstekend vooraan geknikt zadeldak met vier dakvensters, afgewerkt met zijaandaken.


ID: 85033 | Bouwkundig element

Instituut Mariagaard

Oosterzelesteenweg 80 (Wetteren)
Achterin gelegen gebouwencomplexen in regionalistische stijl met grote begraasde voortuinen met 3 verscholen schuilkelders. Langgestrekt hoofdgebouw, de oorspronkelijke landbouwschool voor jongens van 1922, opgetrokken op U-vormige plattegrond, oorspronkelijk met volledig symmetrische aanleg met korte midden- en lange zijvleugels aan de westzijde. Ten oosten van het hoofdgebouw is het vroegere complex van de middelbare landbouwhuishoudschool voor meisjes uit 1921 gelegen. Kapel, gebouwd in 1921-22, in 1943 omgebouwd tot turnzaal en in 1946 opnieuw als kapel ingericht.


ID: 71745 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Koningin Fabiolastraat 161 (Wevelgem)
Burgerwoning volgens bouwplan van 1925 opgetrokken in regionalistische stijl met art-deco-invloeden. Parement van gediversifieerde baksteen. Licht overkragend vensterrisaliet oplopend in puntgevel.


ID: 71005 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Kozakstraat 82 (Wevelgem)
Enkelhuis uit de jaren 1920 aanleunende bij de regionale baksteenarchitectuur. Lijstgevel van gediversifieerde baksteen, doorbroken door centraal dakvenster.