1161 resultaten
ID: 300940 | Bouwkundig element
Nieuwe-Hazegraspolderdijk (Knokke-Heist)
Duitse bunker uit de Eerste Wereldoorlog, opgericht tegen de berm van de Nieuwe Hazegraspolderdijk, als onderdeel van de 'Hollandstellung'.
ID: 302590 | Bouwkundig element
Ankerstraat 1-46 (Mechelen)
Sociale woonwijk met 40 woongelegenheden aan een pijpenkop, in 1958-1959 gebouwd door de huisvestingsmaatschappij De Mechelse Goedkope Woning en ontworpen door de Mechelse architecten Jan Faes, Gaston Van de Vijver en Jan van Meerbeeck.
ID: 302889 | Archeologisch geheel
Grobbendonk (Grobbendonk), Nijlen (Nijlen), Pulle (Zandhoven)
De afgebakende zone is gelegen in een breed gedeelte van de vallei van de Kleine Nete. In het gebied zijn verschillende prehistorische archeologische sites gekend uit diverse periodes, op hoger gelegen donken en in begraven fossiele bodems.
ID: 307142 | Bouwkundig element
Walbosdreef 10 (Destelbergen)
De Woning De Brabandere is een modernistische vrijstaande woning die in 1961 werd gebouwd naar ontwerp van architect Paul Felix.
ID: 307524 | Landschappelijk element
Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht (Oost-Vlaanderen)
In de polder van Kruibeke-Bazel-Rupelmonde zijn de meeste dijken van middeleeuwse oorsprong. Ze hangen samen met de 12de-13de-eeuwse inpoldering van dit gebied op de linkeroever van de Schelde. De historische dijkstructuur bestaat uit de Scheldedijk, de dijken langs de Barbierbeek, de Fasseitdijk en de Verkortingsdijk.
ID: 308487 | Bouwkundig element
Wenduinesteenweg (De Haan)
Duitse radarstelling uit de Tweede Wereldoorlog met bewaarde militaire infrastructuur, waaronder bunkers, opgericht in het steunpunt Blücher III. Na de oorlog fungeerde de site als communicatiecentrum voor de Belgische Zeemacht, wat leidde tot nieuwe infrastructuur en aanpassingen aan de bestaande.
ID: 42778 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Albertlaan 1 (Tervuren)
Modernistische interbellum architectenwoning naar ontwerp van Henry van de Velde met bijhorende siertuin, inclusief afsluitingshagen, hekken, keermuren, solitaire bomen, leibomen, tuinterrassen en tuintrappen.
ID: 77743 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Bosweg, Cederdreef, Groendreef 18, Iependreef, Konterdamkaai, Platanendreef 1-2, Populierendreef, Slimmersdreef (Oostende)
Het Maria-Hendrikapark werd tussen 1888 en 1892 aangelegd naar ontwerp van E. Keilig op initiatief van koning Leopold II. Latere aanpassingen gebeurden onder leiding van ontwerper E. Lainé. Het park is aangelegd in een gemengde parkstijl met een algemene landschappelijke structuur waarbij de waterpartijen, het wegennet, de open grasperken en gesloten boompartijen kenmerkend zijn.
ID: 6984 | Bouwkundig element
Karel Oomsstraat 24 (Antwerpen)
Imposant landhuis met bijgebouwen, vrijstaand ingeplant in een met smeedijzeren hekken afgesloten, beboomde tuin. Het gebouw werd in zijn huidige vorm ontworpen door architect Henri Thielens in opdracht van Henri Fester.
ID: 7325 | Bouwkundig element
Mechelsesteenweg 247 (Antwerpen)
Brutalistisch appartementsgebouw op de hoek van Mechelsesteenweg en Zonnewijzerstraat, naar een ontwerp door de architecten Léon Stynen en Paul De Meyer, in samenwerking met Walter Bresseleers en Paul Meekels uit 1955, voltooid in 1957.