Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1181 resultaten


ID: 28074 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Koekamerstraat 2 (Maarkedal)
Bakstenen gebouwen met pannen zadeldaken, vermoedelijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw, rondom gekasseid erf. IJzeren toegangshek naast afsluitmuur van noordelijke erfhoek.


ID: 27987 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart

Nukerkeplein (Maarkedal)
Georiënteerde dorpskerk. IJzeren toegangshek op zuidwestelijke hoek van kerkhofmuur, aan vierkante hardstenen hekpijlers met bolornament. De huidige kerk is het resultaat van twee bouwcampagnes uitgevoerd met een tussenperiode van meer dan een halve eeuw. Oostelijke helft van driebeukig schip met vier traveeën, koor en sacristie zou dateren van circa 1775-1777.


ID: 306693 | Bouwkundig element

Stadscentrum Maaseik

Begijnenstraat, Bleumerstraat, Boomgaardstraat, Bosstraat, Capucienenstraat, Eikerstraat, Grote Kerkstraat, Halstraat, Hepperstraat, Houtstraat, Kleine Kerkstraat, Lekkerstraat, Lombaardsteeg, Markt, Monseigneur Koningsstraat, Munnikenstraat, Pelserstraat, Rueelstraat, Torenstraat, Vossenbergstraat, Vullerstraat, Waagstraat, Walstraat (Maaseik)
De middeleeuwse stadsstructuur bleef vrijwel intact bewaard in het huidige stratenpatroon van Maaseik. Het monumentaal patrimonium vertegenwoordigt nagenoeg alle periodes uit de bouwgeschiedenis vanaf de houtbouwfase tot en met de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 86108 | Bouwkundig element

Eclectisch burgerhuis

Bleumerstraat 25 (Maaseik)
Overvloedig gedecoreerd, eclectisch burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft 19de eeuw.


ID: 86114 | Bouwkundig element

Hoeve De Drie Marien

Bleumerstraat 77 (Maaseik)
De restanten van de voormalige stadshoeve 'De Drie Marieën’ bestaan uit het boerenburgerhuis en achterliggend erf.


ID: 215573 | Bouwkundig element

Mariapark met grot en kapel

Grotlaan (Maaseik)
Religieus complex bestaande uit twee omhaagde percelen langs beide zijden van de Grotlaan. Het complex werd tijdens het interbellum opgericht en geleidelijk uitgebreid.


ID: 73402 | Bouwkundig element

Standbeeld van de gebroeders van Eyck

Markt (Maaseik)
Witmarmeren beeld op een sokkel van mergel- en hardsteen, een werk van L. Wiener, van 1863.


ID: 302746 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Marktplein met dubbele rij lindebomen

Markt (Maaseik)
Het marktplein wordt omgeven door een dubbele rij lindebomen, meer bepaald Hollandse linden (Tilia Europaea (x)), die al sinds 1862 het beeld van de Markt bepalen.


ID: 86182 | Bouwkundig element

Sint-Harlindis en Relindiskapel en Sint-Willibrordusput

Willibrordusweg (Maaseik)
Kapel uit de 18de eeuw, gebouwd bij de Willibrordusput. Volgens de overlevering zou deze Willibrordusput een oude doopput zijn uit de tijd van de stichting van de abdij.


ID: 77621 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Gertrudis

Kerklaan (Machelen)
Het oudste gedeelte, de laatgotische koorpartij klimt op tot de 16de eeuw, vergroot in neogotische stijl omstreeks 1900, herstellingen en aanvullingen in de 20ste eeuw, omringend beboomd en ommuurd grasperk met vóór de kerk een Heilig Hartbeeld.