Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1215 resultaten


ID: 308995 | Bouwkundig element

Kerkhof van Kozen

Dorpsstraat (Nieuwerkerken)
Kerkhof van Kozen met onder andere een 18de-eeuws lijkenhuis en drie grafkruisen uit de 16de tot 18de eeuw.


ID: 215771 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument

Grotestraat (Nieuwerkerken)
Aan de Parochiekerk Sint-Pieters Banden staat het 3 meter hoge monument. Het gedenkt de familie Lambrechts, een familie verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog.


ID: 84289 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pieter

Kerkstraat 96 (Nieuwerkerken)
Van de oorspronkelijke, neoclassicistische kerk blijft alleen de toren over; de huidige kerk is een neoromaanse constructie.


ID: 22613 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jan de Doper

Molenstraat 1 (Nieuwerkerken)
Neoclassicistische zaalkerk, van 1842, opgetrokken ter vervanging van de kasteelkapel. Omgevend kerkhof.


ID: 200825 | Bouwkundig element

Ramscappelle Road Military Cemetery

Brugse Steenweg (Nieuwpoort)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van E. Lutyens en G.H. Goldsmith. De begraafplaats is deels ommuurd, deels met een haag omheind en heeft een open geplaveide toegang met breed uitgewerkte trap, een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance', twee schuil- en dienstgebouwtjes uit natuursteen en en rijen witte graftekens. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 213343 | Bouwkundig element

Nieuwpoort Communal Cemetery

Brugse Steenweg (Nieuwpoort)
Drie Britse militaire perken op de stedelijke begraafplaats van Nieuwpoort: één perk met doden uit de Tweede Wereldoorlog en twee perken met doden uit de Eerste Wereldoorlog.


ID: 200838 | Bouwkundig element

Belgische militaire begraafplaats Ramskapelle

Ramskapellestraat (Nieuwpoort)
Belgische militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De begraafplaats wordt gekenmerkt door een driehoekige plattegrond, een bakstenen voormuur tussen hogere hardstenen en bakstenen pijlers met traliewerk en een toegangshekken, lichte niveauverschillen, symmetrisch aangelegde gebogen rijen grafstenen met hagen.


ID: 83683 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Laurentius met kerkhof

Ramskapellestraat 61A (Nieuwpoort)
Neogotisch bedehuis van 1923 ter vervanging van een op 25/10/1914 afgebrande kerk van 1863-1864 met oudere toren. Omringend kerkhof met waaiervormig gekasseide voetpaden, afgezet met haag en linderij. Driebeukige hallenkerk als variante op de regionale baksteengotiek.


ID: 9431 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amandus

Beekstraat (Ninove)
De plattegrond ontvouwt een ingebouwde laatgotische westtoren, een driebeukig schip van vier traveeën met zijbeuken uit de 18de eeuw en een smaller halfrond gesloten koor van een rechte travee geflankeerd door twee sacristieën uit de 19de eeuw. Baksteenbouw met gebruik van zandsteen voor de oudste delen; ommuurd gedesaffecteerd kerkhof met hek en classicistisch getinte arduinen hekpijlers uitlopend op siervaasbekroning aan de westzijde.


ID: 9376 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Petrus met kerkhof

Edingsesteenweg (Ninove)
Gotische kerk verwoest door een brand van 1838. Huidige neoclassicistische kerk opgetrokken van 1838 tot 1842; integratie van behouden laatgotisch koor. De plattegrond ontplooit een deels ingebouwde westtoren, een driebeukig schip van vijf traveeën en een laatgotisch koor van twee rechte traveeën met driezijdige sluiting, geflankeerd door twee latere sacristieën. Omringend kerkhof.