Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

4632 resultaten


ID: 79748 | Bouwkundig element

Hoeve Groot Vlaanderen

Zeekanaalweg 4 (Brugge)
Historische hoeve toegankelijk van aan de Oostkerkestraat. Losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf.


ID: 79750 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zeelaan 1 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bakstenen bestanddelen, grosso modo met huidige gebouwenconfiguratie weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1835. Boerenhuis met L-vormige plattegrond met geïntegreerde stalvleugel, opgevat als een verankerde, witgeschilderde baksteenbouw van één bouwlaag. Vrijstaande stal met asymmetrisch zadeldak en gevels geritmeerd door steunberen.


ID: 79752 | Bouwkundig element

Hoeve Sint-Claragoed

Zeelaan 7 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen met een U-vormige opstelling rondom een heraangelegd erf. Centraal woonhuis geflankeerd door twee stallen.


ID: 57894 | Bouwkundig element

Hoeve Zeveneke

Zeveneke 12 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen rondom een deels verhard erf. Het lage woonhuis onder zadeldak bedekt met Vlaamse pannen is drie traveeën breed en heeft een kern vermoedelijk opklimmend tot de 16de eeuw. Verankerde baksteenbouw met sporen van oudere muuropeningen. Voor- en achtergevel opengewerkt met rechthoekige muuropeningen telkens met bewaard schrijnwerk en sommige met bewaarde luiken.


ID: 79753 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zomerlindestraat 2 (Brugge)
Losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf. Woonhuis met geïntegreerde schuur en vrijstaande schuur en nutsgebouw. Volgens het kadaster gebouwd in 1879. Doch woonhuis volgens de jaarsteen in de geveltop van "1873". Boerenhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met opkamertraveeën achteraan.


ID: 87625 | Bouwkundig element

Hoeve

Genthof 14A (Buggenhout)
Hoeve met losstaande bestanddelen, ingeplant in U-vorm met ijzeren toegangshek tussen vierkante pijlers met dekplaat. Een tweede hek aan vierkante gemetste pijlers met dekplaat en bolornament en een bakstenen muur scheiden het hoevetje van het kasteeldomein. Boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, in kern opklimmend tot circa 1800.


ID: 44568 | Bouwkundig element

Kapelhoeve

Kasteelstraat 214-216 (Buggenhout)
Oprichting in 1927 van de modelhoeve van de Belgische Boerenbond onder leiding van ingenieur J. Steps. Achterin gelegen hoevecomplex met losse bestanddelen gegroepeerd rondom een met gras begroeid en beboomd erf met omlopend gekasseid pad en toegankelijk via een gekasseide beukendreef ten zuiden van het gebouwencomplex. Ten noorden en ten zuiden, ruime schuren, stallen en bergingen, opgetrokken uit baksteen.


ID: 78791 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Altenaweg 1 (Damme)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen, gelegen op een onverhard en deels beboomd erf. Erf is van de straat afgescheiden door een sloot waarlangs een beukenhaag. Ten zuiden van het erf, een ommuurde vierkante moestuin, aangelegd in 1884 en U-vormig ommuurd. L-vormige opstelling van boerenhuis-stal (Vlaamse pannen, nok haaks op de straat) en schuur, samen met achter het huis gelegen bakhuis gebouwd in 1875. Gietijzeren hek tussen twee pijlers, serre en wagenhuis.


ID: 78935 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Antwerpse Heirweg 41 (Damme)
Historische hoeve met geschiedenis opklimmend tot de 18de eeuw, thans met grotendeels eind 19de-eeuwse hoevegebouwen zie datering op oostzijgevel van schuur "1891". Hoeve met losstaande bestanddelen omheen onverhard, deels gekasseid erf. Oorspronkelijk 18de-eeuws boerenhuis volgens kadaster in 1891 herbouwd tot L-vormig volume. Noordzijgevel getypeerd door decoratief metselwerk, onder meer licht uitspringende, spitsbogige beglaasde gevelkapel. Langsschuur en stalgebouwen.


ID: 78939 | Bouwkundig element

Groot Hof van Sint-Jan

Awalstraat 1 (Damme)
Historische omwalde hoeve met gebouwen minimaal opklimmend tot het begin van de 18de eeuw doch van middeleeuwse oorsprong. Ertoegang aan oostzijde gemarkeerd door ronde, zware bakstenen pijlers waartussen ijzeren hek. Erf omzoomd door knotbomen. Witgekalkte en verankerde hoevegebouwen met gepekte plint onder pannen zadeldaken. Boerenhuis, dwarsschuur, stalvleugel, paardenstal en bakhuis