Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

9354 resultaten


ID: 84870 | Bouwkundig element

Hoeve

Adolf Papeleustraat 112 (Wetteren)
Kleine hoeve met in U-vorm opgestelde gebouwen rond gekasseid erf met gedichte mestvaalt. Bestaande uit boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag met gecementeerde gevels, ingeplant haaks op de straat; vermoedelijk daterend uit begin 19de eeuw.


ID: 85140 | Bouwkundig element

Hoeve

Begijnestraat 59 (Wetteren)
Hoeve met achterin gelegen boerenwoning en rechts in L-vorm aanleunende bedrijfsgebouwen die het voorerf gedeeltelijk omsluiten. Voorheen vrijstaand huis teruggaand op een minstens van in de eerste helft van de 19de eeuw bestaande woning. Breed ijzeren toegangshek aan betonnen pijlers tegenover de woning.


ID: 84893 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Dompelhoekstraat 7 (Wetteren)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen op met gras begroeid en beboomd erf met gekasseide paden, aan de straat afgesloten met ijzeren hek tussen versierde witgeschilderde hekpijlers met arduinen sokkel en dekplaat. Huidige hoevegebouwen volgens het kadasterarchief in 1900 op de plaats van ouder huis gebouwd.


ID: 85146 | Bouwkundig element

Hoeve Prinsenhof

Dorpsplein 2A-D (Wetteren)
Deze hoeve gaat terug op het Hof van den Prinse, een vroegere site met walgrachten die in het bezit was van de heren van Massemen. Ten zuiden op het met gras begroeide erf en op een verhoogde terp gelegen alleenstaande boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak, in kern vermoedelijk opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. In L-vorm gebouwde verankerde bakstenen stallen, schuur en wagenhuis van 1868 onder pannen zadeldaken.


ID: 85173 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Dorpsstraat 44 (Wetteren)
Hoeve met losse bestanddelen met achterin gelegen boerenwoning. Ruime voortuin en in L-vorm opgerichte bedrijfsgebouwen rechts ervan en op het achtererf, toegankelijk via een breed hek en oprit rechts opzij.


ID: 85180 | Bouwkundig element

Hoeve met café

Dorpsstraat 68 (Wetteren)
Hoeve met café, een dorpsherberg waarin tevens het gemeentehuis was ondergebracht. Volgens gegevens van het kadasterarchief bevond zich hier aanvankelijk een klein huisje dat in 1831 zijdelings aanzienlijk werd vergroot tot zijn huidige lengte. Op de balkenlaag in de woning zijn de jaartallen 1830 en 1846 aangebracht. Op een onbekend tijdstip nadien op het achtererf uitgebreid met landgebouwen tot een gesloten hoeve.


ID: 84895 | Bouwkundig element

Hoeve 't Rood Kasteeltje

Duilhoekstraat 29 (Wetteren)
Omwalde hoeve, vermoedelijk opklimmend tot de 15de of 16de eeuw. Erf toegankelijk via brugje over walgracht en ijzeren hek aan bakstenen pijlers; gekasseide oprit. Woning bestaande uit twee volumes van respectievelijk zes traveeën en twee en een halve bouwlaag en twee traveeën. Grote bakstenen schuur met geknikt zadeldak en centrale doorrit


ID: 84917 | Bouwkundig element

Hoeve

Heusdensteenweg 9 (Wetteren)
Hoeve in het kadaster geregistreerd in 1912. Boerenwoning met voortuintje, afgesloten met ijzeren hek in art-decogetinte stijl op gecementeerde gemetste voet en toegankelijk via ijzeren hekje met toegangspad naar voordeur. Bakstenen huis van één bouwlaag met lijstgevel met dubbelhuisopstand onder zadeldak. Ten westen, haaks op de straat ingeplant, lang bedrijfsgebouw met dwarsschuur en stallen onder zadeldak.


ID: 84959 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kele 5 (Wetteren)
Hoeve met losse bestanddelen in U-vormige aanleg. Bestaande woning volgens het kadasterarchief in 1899 uitgebreid met twee bijgebouwen op het erf. Woonhuis in kern opklimmend tot het midden van de 19de eeuw. Erf toegankelijk via ijzeren hek aan witgeschilderde bakstenen pijlers. Deels verhard en met gras begroeid binnenerf met hoge rechthoekige dwarsschuur en stallen.


ID: 85151 | Bouwkundig element

Hoeve Burgemeestershof

Kriephoekstraat 25 (Wetteren)
Huidige gebouwen rondom een ruime rechthoekige binnenplaats, grotendeels daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw. In aanleg gaat het complex terug op een oudere hoeve waarvan het deels vroeger aangepast aanvankelijke boerenhuis uit de 18de eeuw in de linker zijvleugel behouden bleef. Huidige herenwoning met dominant volume ingeplant aan de straat, voorzien van een voortuintje met ijzeren hekwerk op hardstenen voet.